Φεστιβάλ Δράμας: Ανανεώνεται η θητεία του Γιάννη Σακαρίδη

Ο Γιάννης Σακαρίδης Facebook Twitter
0

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σακαρίδης παραμένει στο «τιμόνι» του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Το διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας έκανε δεκτή την εισήγηση του προέδρου, Γιώργου Δεμερτζή για τη συνέχιση της συνεργασίας με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ για άλλον ένα χρόνο, με δυνατότητα ανανέωσης για ακόμη ένα έτος. 

«Τον Απρίλιο του 2020, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του καλλιτεχνικού μας διευθυντή Αντώνη Παπαδόπουλου, προβήκαμε εκτάκτως στην άμεση αναπλήρωση του με την επιλογή του καταξιωμένου σκηνοθέτη κ. Σακαρίδη. Η κρίσιμη απόφαση, που καλεστήκαμε να πάρουμε τότε, επιλογής του κατάλληλου προσώπου το οποίο θα έπρεπε να ηγηθεί του μεγαλύτερου στην Ελλάδα Φεστιβάλ του είδους και ενός από τα πλέον καταξιωμένα και αναγνωρισμένα στο εξωτερικό, το οποίο λόγω των γνωστών προβλημάτων το τελευταίο διάστημα λειτουργούσε με άλλες ταχύτητες, αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος η πλέον κατάλληλη για το Φεστιβάλ», επεσήμανε στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Δράμας. 

Ο Γιώργος Δεμερτζής σημείωσε τη «ριζική ανανέωση» του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας  από το 2020 όπως και την «ποιοτική αναβάθμισή του», κάνοντας αναφορά στις αλλαγές που έγιναν.  

«Για τον λόγο αυτό θεωρώ ότι για τον Οργανισμό, η επιλογή του κ. Γιάννη Σακαρίδη ως καλλιτεχνικού διευθυντή, υπήρξε ο καταλύτης για τη νέα εποχή του Φεστιβάλ Δράμας που είχε ανάγκη μετά από πολλά χρόνια ύπαρξης και παρουσίας του θεσμού να ξαναβρεί την κατεύθυνση και το αναπτυξιακό του όραμα προκειμένου να συνεχίσει τη λαμπρή του πορεία», συμπλήρωσε. 

Ο δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος, χαιρέτισε την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού και συνεχάρη τον πρόεδρο του Φεστιβάλ για την επιλογή να συνεχίσει ο Γιάννης Σακαρίδης στο «τιμόνι» της καλλιτεχνικής διεύθυνσης, ενώ στον ίδιο ευχήθηκε καλή και δημιουργική θητεία. 


 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε νέο Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της

Πολιτισμός / Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της χάρη στο «Stranger Things»

Παρά τις δεκαετίες επιτυχίας στα charts σε πολλαπλές μορφές, η Ρος δεν είχε εμφανιστεί ποτέ προηγουμένως σε αυτήν τη λίστα, κυρίως επειδή μεγάλο μέρος του μουσικού καταλόγου της προηγείται της εποχής των ψηφιακών πωλήσεων
THE LIFO TEAM
Αλέξης Ακριθάκης, Χωρίς τίτλο, 1970, 45 Χ 71 εκ., λάδι σε καμβά © The Estate of Alexis Akrithakis

Πολιτισμός / Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη στο Μουσείο Μπενάκη

Μετά από 30 χρόνια θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό σημαντικά έργα από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, αναδεικνύοντας το εύρος μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιδιοσυγκρασιακές μορφές της νεοελληνικής τέχνης.
THE LIFO TEAM
Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Η επιστροφή του Αμερικανού σκηνοθέτη στον πλανήτη της Πανδώρας και το ερμηνευτικό μπρα ντε φερ των δυο πρωταγωνιστριών σε ένα απολαυστικό throwback στα ‘90s ξεχωρίζουν από τις ταινίες της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ