Eurovision: Έκθεση αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την νίκη των ABBA το 1974

Eurovision: Έκθεση αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την νίκη των ABBA το 1974 Facebook Twitter
Φωτογραφεία αρχείου των ABBA στη Eurovision του 1974
0

Έκθεση αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την νίκη των ABBA στην Eurovision του 1974, αναμένεται να εγκαινιαστεί στο Μουσείο του Μπράιτον της Αγγλίας.

Η επιλογή της τοποθεσία είναι συμβολική, καθώς στην πόλη Μπράιτον το σουηδικό συγκρότημα όπου μέχρι και σήμερα τα τραγούδια του ακούγονται παντού σε όλο τον κόσμο, κέρδισε τον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision στις 6 Απριλίου 1974 τραγουδώντας το «Waterloo». Από τότε ξεκίνησε η πορεία τους για μία λαμπρή παγκόσμια καριέρα, με πολλές επιτυχίες.

Η έκθεση «Abba: One Week in Brighton» στο Μουσείο του Μπράιτον στοχεύει να «αναβιώσει τον ενθουσιασμό της εβδομάδας που οδήγησε το συγκρότημα στη φήμη». Σε αυτή θα βρίσκονται «προσωπικές ιστορίες όσων βρέθηκαν εκεί, σκηνικά, αναμνηστικά και φωτογραφίες», δήλωσε εκπρόσωπος του Μουσείου στο BBC. Στα εκθέματα περιλαμβάνεται το σετ των ντραμς που βρέθηκε για το συγκρότημα την τελευταία στιγμή και ένα φτερό από το βραδινό φόρεμα της παρουσιάστριας του τελικού Κέιτι Μπόιλ.

«Ο Διαγωνισμός της Eurovision του 1974 ήταν μια σημαντική πολιτιστικά στιγμή και είναι υπέροχο να γιορτάζουμε συλλογικά τις αναμνήσεις από τη νίκη των Abba και τον ρόλο που διαδραμάτισε το Μπράιτον», κατέληξε η επιμελήτρια της έκθεσης Τζόντι Ιστ. Η έκθεση αναμένεται να εγκαινιαστεί τέλος του μήνα και συγκεκριμένα στις 28 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 4 Αυγούστου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αριστούργημα της Κλόι Ζάο, μια κακόβουλη Α.Ι. και πολλά παιδικά από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Το αριστούργημα της Κλόι Ζάο, μια κακόβουλη Α.Ι. και πολλά παιδικά από αύριο στους κινηματογράφους

Το συνταρακτικό «Hamnet» κυκλοφορεί επιτέλους στις αίθουσες, πλάι σε ένα θρίλερ του Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ και αρκετούς τίτλους που διεκδικούν την προσοχή του οικογενειακού κοινού.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΚΥΘΝΟΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ

Πολιτισμός / Τι έδειξαν οι ανασκαφές για την αρχαία πόλη της Κύθνου

Οι εργασίες φέτος επικεντρώθηκαν και πάλι στην Ακρόπολη, αφενός στην ανασκαφή του οικιστικού συγκροτήματος του Νοτίου Πλατώματος και αφετέρου στην ευρύτερη περιοχή του ιερού της Δήμητρας και Κόρης
THE LIFO TEAM