Eurovision 2019: Η Μαντόνα επιβεβαίωσε την εμφάνισή της και εξήγησε τους λόγους

Eurovision 2019: Η Μαντόνα επιβεβαίωσε την εμφάνισή της και εξήγησε τους λόγους Facebook Twitter
1

Η Μαντόνα μίλησε σήμερα για την απόφασή της να εμφανιστεί στον διαγωνισμό της Eurovision που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στο Ισραήλ και εξήγησε τους λόγους. Λίγο νωρίτερα ωστόσο υπήρξαν πληροφορίες πως η Μαντόνα ακόμη δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο.

Με τις δηλώσεις της αυτές φαίνεται πως το θρίλερ της εμφάνισής της λήγει ενώ η Μαντόνα ανέφερε ότι πάντα θα υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι ελπίζει να δει «ένα νέο μονοπάτι προς την ειρήνη». Η βασίλισσα της ποπ θα κάνει μια γκεστ εμφάνιση το Σάββατο στη διάρκεια του τελικού της Eurovision στον Τελ Αβίβ. Ο τόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες από φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές που επιδιώκουν να μποϊκοτάρουν την εκδήλωση και θέλουν οι εταιρείες, οι τραγουδιστές και οι κυβερνήσεις που εμπλέκονται στην διοργάνωση να απόσχουν. Τον δημοφιλή διαγωνισμό με τη συμμετοχή μουσικών από περισσότερες από 40 χώρες παρακολούθησαν τον περασμένο χρόνο περίπου 189 εκατομμύρια τηλεθεατές από περίπου 50 ευρωπαϊκές χώρες.

Στο πρώτο αυτό σχόλιό της σχετικά με την απόφασή της να τραγουδήσει στην διοργάνωση η Μαντόνα δήλωσε υποστηρίκτρια όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Δεν θα σταματήσω να παίζω μουσική για να εξυπηρετήσω την πολιτική ατζέντα κάποιου, ούτε θα σταματήσω να μιλάω κατά των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπου και αν αυτές σημειώνονται στον κόσμο», ανέφερε η τραγουδίστρια σε ανακοίνωσή της προς το Reuters. «Ραγίζει η καρδιά μου κάθε φορά που ακούω για τις αθώες ζωές που χάνονται σε αυτήν την περιοχή και για την βία, που τόσο συχνά διαιωνίζεται για να εξυπηρετεί τους πολιτικούς στόχους ανθρώπων που επωφελούνται από αυτή την αρχαία διένεξη. Ελπίζω και εύχομαι να απαλλαγούμε σύντομα από αυτόν τον φοβερό κύκλο της καταστροφής και να δημιουργήσουμε ένα νέο μονοπάτι προς την ειρήνη».

Το Ισραήλ φιλοξενεί την Eurovision έπειτα από την νίκη της ισραηλινής τραγουδίστριας Νέτα Μπαρζιλάι τον περασμένο χρόνο. Ως είθισται η νικήτρια χώρα μιας χρονιάς φιλοξενεί την διοργάνωση τον επόμενο χρόνο. Η 60χρονη τραγουδίστρια αναμένεται να ερμηνεύσει δύο τραγούδια στο Τελ Αβίβ. Το ένα θα είναι από το άλμπουμ της που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο με τίτλο "Madame X". Το 2009 και το 2012 οι παγκόσμιες περιοδείες της περιελάμβαναν σταθμούς στο Ισραήλ. Επίσης η τραγουδίστρια έχει ασπαστεί την Καμπάλα, μια μυστικιστική μορφή του ιουδαϊσμού. Επιπλέον, το ίδρυμά της, το Ray of Light, προωθεί την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα των δύο φύλων σε όλον τον κόσμο και υποστηρίζει πολλά παλαιστινιακά πρότζεκτ αλλά και την ΜΚΟ Americans for Peace Now, η οποία διεξάγει εκστρατεία για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης στο Μεσανατολικό.

Eurovision 2019: Η Μαντόνα επιβεβαίωσε την εμφάνισή της και εξήγησε τους λόγους Facebook Twitter
ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΜΟΥ ΕΠΟΧΕΣ: Το 2014 η Madonna δημοσίευσε αυτή την εικόνα στο Instagram, υπογραμμίζοντας: "Δεν υπάρχει διαχωρισμός! Το αίμα μας έχει ίδιο χρώμα! #Ceasefire #peaceinthemiddleeast #livingforlove". (Madonna / Instagram)... Το μόνο που άλλαξε έκτοτε είναι ο τραπεζικός της λογαριασμός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Πιστοποιούνται τα αρχαιολογικά μουσεία Αβδήρων και Αλεξανδρούπολης

Η διαδικασία πιστοποίησης ξεκίνησε, το 2024, με τη διενέργεια αυτοψιών από τα αρμόδια κλιμάκια και συνεχίστηκε με την εκπόνηση και την υλοποίηση εξατομικευμένων προγραμμάτων αναβάθμισης για κάθε μουσείο
THE LIFO TEAM
Στα 93 της, η Τζόαν Σεμέλ ζωγραφίζει ακόμη το γυμνό σώμα της χωρίς καμία ντροπή

Πολιτισμός / Δεν ήθελα ιδανικό σώμα, ήθελα αληθινό: Η Τζόαν Σεμέλ στα 93 της

Η αμερικανίδα ζωγράφος Τζόαν Σεμέλ, που σόκαρε τον κόσμο της τέχνης τη δεκαετία του 1970 ζωγραφίζοντας το δικό της γυμνό σώμα, επιστρέφει φέτος στο προσκήνιο με τη νέα έκθεση Continuities σε Νέα Υόρκη και Βρυξέλλες, ενώ παράλληλα τιμάται με μεγάλη αναδρομική στο Jewish Museum.
THE LIFO TEAM
Το Βατικανό πάει στη Βενετία με FKA twigs, Μπράιαν Ίνο και μια ηχητική προσευχή

Πολιτισμός / Το Βατικανό πάει στη Βενετία με FKA twigs, Μπράιαν Ίνο και μια ηχητική προσευχή

Το Βατικανό ανακοίνωσε το περίπτερό του για τη Μπιενάλε της Βενετίας 2026, με την FKA twigs, τον Μπράιαν Ίνο, την Πάτι Σμιθ, τον Τζιμ Τζάρμους και άλλους καλλιτέχνες να συμμετέχουν σε ένα ηχητικό εγχείρημα εμπνευσμένο από τη ζωή και την κληρονομιά της Χίλντεγκαρντ του Μπίνγκεν
THE LIFO TEAM
Η δύναμη της αγάπης: όταν πέφτει η νύχτα, το queer Βουκουρέστι φτιάχνει τους δικούς του χώρους

Πολιτισμός / Όταν πέφτει η νύχτα, το queer Βουκουρέστι φτιάχνει τους δικούς του χώρους

Το Waves Penetrate Me Fiercely, το νέο μικρού μήκους φιλμ του τρανς δημιουργού Geo Aghinea, χαρτογραφεί μια queer νυχτερινή ζωή που απλώνεται σε εγκαταλειμμένα κτίρια, διαμερίσματα και αυτοσχέδιους χώρους στο Βουκουρέστι.
THE LIFO TEAM
ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ

Πολιτισμός / Τιτανικός: Η ιστορία του πιο διάσημου ναυαγίου που έγινε σαν σήμερα το 1912

Το παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού ξεκίνησε σαν μια θριαμβευτική στιγμή της ναυπηγικής ιστορίας και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα κατέληγε σε μία από τις μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδίες όλων των εποχών
THE LIFO TEAM
Ο Μάικλ Ρόζεν κέρδισε το διεθνές βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Πολιτισμός / Ο συγγραφέας Μάικλ Ρόζεν κέρδισε το διεθνές βραβείο παιδικού βιβλίου, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Ο Μάικλ Ρόζεν είναι ο νικητής του Hans Christian Andersen Award 2026 στην κατηγορία συγγραφής, της υψηλότερης διεθνούς διάκρισης για δημιουργούς παιδικών βιβλίων που απονέμει η IBBY. Η ανακοίνωση έγινε στη Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια.
THE LIFO TEAM
Το σπίτι που χάθηκε στις φωτιές γίνεται η νέα παράσταση του Μπίλι Κρίσταλ

Πολιτισμός / Το σπίτι που χάθηκε στις φωτιές γίνεται η νέα παράσταση του Μπίλι Κρίσταλ

Ο Μπίλι Κρίσταλ επιστρέφει το φθινόπωρο στο Broadway με το 860, μια νέα σόλο παράσταση εμπνευσμένη από το σπίτι όπου έζησε με την οικογένειά του για 46 χρόνια και που χάθηκε στις φωτιές του Παλισέιντς το 2025
THE LIFO TEAM
«Όποτε θελήσεις να κάνουμε έρωτα, απλώς πες το»: Η ιστορία αγάπης του Πίτερ Χούτζαρ και του Πολ Θεκ

Πολιτισμός / «Όποτε θελήσεις να κάνουμε έρωτα, απλώς πες το»: Η ιστορία αγάπης του Πίτερ Χούτζαρ και του Πολ Θεκ

Η νέα διπλή βιογραφία του Andrew Durbin φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον φωτογράφο Πίτερ Χούτζαρ και τον καλλιτέχνη Πολ Θεκ, δύο μορφές της νεοϋρκέζικης πρωτοπορίας που έζησαν, δημιούργησαν και αγάπησαν στη σκιά μιας εποχής που διαλύθηκε από το AIDS.
THE LIFO TEAM
Στο Coachella η Σαμπρίνα ανέβηκε για να γίνει μύθος και ο Μπίμπερ για να μείνει μόνος με το όνομά του

Πολιτισμός / Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ και ο Τζάστιν Μπίμπερ έδειξαν στο Coachella δύο πρόσωπα της ποπ

Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ πήγε στο Coachella για να φτιάξει τον μύθο της. Ο Τζάστιν Μπίμπερ ανέβηκε στη σκηνή σχεδόν μόνο με το παρελθόν του. Κι έτσι, μέσα σε δύο νύχτες, το φεστιβάλ έδειξε δύο διαφορετικές ηλικίες της ποπ.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Γιατί η Νίνα Σιμόν ακούγεται ακόμη σαν απειλή

Πολιτισμός / Γιατί η Νίνα Σιμόν ακούγεται ακόμη σαν απειλή

Με αφορμή την 60ή επέτειο του I Put a Spell on You και τις νέες κυκλοφορίες που ξαναφέρνουν τη Νίνα Σιμόν στο προσκήνιο, αξίζει να θυμηθούμε ότι δεν ήταν απλώς μια μεγάλη φωνή της τζαζ, της σόουλ ή του τραγουδιού διαμαρτυρίας. Ηταν η καλλιτέχνις που έκανε την αλήθεια να ακούγεται πιο επικίνδυνη από κάθε πόζα, και γι' αυτό η παρουσία της παραμένει ανήσυχα ζωντανή.
THE LIFO TEAM
Γιατί η ομορφιά χρειάζεται πάντα έναν «άσχημο» για να υπάρξει;

Πολιτισμός / Γιατί η ομορφιά χρειάζεται πάντα έναν «άσχημο» για να υπάρξει;

Η έκθεση Bellezza e Bruttezza στο Bozar των Βρυξελλών, που παρουσιάζεται έως τις 14 Ιουνίου, δείχνει ότι η δυτική ιδέα του ωραίου δεν γεννήθηκε μόνη της. Χτίστηκε απέναντι στο γήρας, τη γελοιότητα, την παραμόρφωση και το σώμα που θεωρήθηκε «λάθος». Κι έτσι μια μεγάλη έκθεση για την Αναγέννηση μιλά τελικά και για το βλέμμα που κουβαλάμε ακόμη.
THE LIFO TEAM
Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ ετοιμάζει μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα

Πολιτισμός / Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ ετοιμάζει μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα

Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ αποκάλυψε ότι δουλεύει πάνω σε νέο μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα από το Λούβρο, τη διάσημη υπόθεση που μετέτρεψε τον πίνακα σε παγκόσμιο φαινόμενο
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Διάβασα προσεκτικά την ανακοίνωση. Υπέροχα διατυπωμένη. Politically correct. Όμως εκεί καίγεται ο τόπος, κυρία μου. Και τα λεφτά για τα οποία δεν βγάλατε κουβέντα είναι πολλά, είναι και ο καινούργιος δίσκος...Πρώτη φορά με απογοητεύεις τόσο που μεγάλωσα ακούγοντάς σε.