Δίκη Τζόνι Ντεπ vs Sun: «Έχασα 650 εκατ. δολάρια και βρέθηκα να χρωστώ άλλα 100 - Η Χερντ με χτύπησε

Δίκη Τζόνι Ντεπ vs Sun: «Έχασα 650 εκατ. δολάρια και βρέθηκα να χρωστώ άλλα 100 - Η Χερντ με χτύπησε Facebook Twitter
0

Συνεχίζεται η μαραθώνια δίκη της υπόθεσης Τζόνι Ντεπ vs Sun, στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.

Ο 57χρονος ηθοποιός είχε κάνει μήνυση στην εφημερίδα για συκοφαντική δυσφήμιση, κατηγορώντας τον όμιλο News Group Newspapers και τον εκδότη της Sun Νταν Γούτον ότι σε άρθρο που δημοσιεύθηκε το 2018, συμμερίστηκε τους «αναπόδεικτους ισχυρισμούς» της πρώην συζύγου του Άμπερ Χερντ, πως ήταν βίαιος εναντίον της κατά τη διάρκεια του γάμου τους. 

Δίκη Τζόνι Ντεπ vs Sun: «Έχασα 650 εκατ. δολάρια και βρέθηκα να χρωστώ άλλα 100 - Η Χερντ με χτύπησε Facebook Twitter

Διαψεύδοντας τις κατηγορίες, ο Ντεπ έχει στραφεί εναντίον της 34χρονης και σε ξεχωριστή υπόθεση για δυσφήμηση στις ΗΠΑ, ενώ σήμερα ο Αμερικανός είπε στους δικαστές πως έχασε «μέχρι και το τελευταίο σεντ» από τα 650 εκατομμύρια που είχε κερδίσει στο απόγειο της επιτυχίας των «Πειρατών της Καραϊβικής», και βρέθηκε μάλιστα να χρωστά επιπλέον 100 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους, «εξαιτίας των μάνατζέρ του» τους οποίους κατηγόρησε για κλοπή. 

Η Χερντ ισχυρίζεται ότι ο Ντεπ έφτασε καθυστερημένος στα 30α της γενέθλια τον Απρίλιο 2016, αφού έμαθε τα άσχημα νέα για τα οικονομικά του, και της πέταξε ένα μεγάλο μπουκάλι σαμπάνιας τραβώντας την από τα μαλλιά. Στην κατά αντιπαράσταση εξέταση ο Ντεπ κατέθεσε στο δικαστήριο: «Ήμουν ακόμα στο πρώτο στάδιο της ενημέρωσης από τον νέο μου μάνατζερ, που με πληροφόρησε οι προηγούμενοι είχαν διαφύγει με πολλά από τα χρήματά μου. Έκλεψαν τα χρήματά μου.»

Ερωτηθείς για το πόσα περίπου χρήματα εκτιμά ότι είχαν υπεξαιρέσει, ο Ντεπ έκανε μία παύση και είπε πως μετά το σίκουελ και την τρίτη ταινία των «Πειρατών της Καραϊβικής» βρέθηκε πλουσιότερος κατά 650 εκατομμύρια δολάρια. «Και μετά τους απέλυσα για όλους τους σωστούς λόγους, και όχι μόνο έχασα τα 650 εκατομμύρια δολάρια, αλλά βρέθηκα και με μία «τρύπα» 100 εκατομμυρίων δολαρίων, επειδή δεν είχαν πληρώσει στην κυβέρνηση τους φόρους μου για αρκετά χρόνια», ισχυρίστηκε ο ηθοποιός. 

Ο Ντεπ και η Χερντ γνωρίστηκαν το 2011 στα γυρίσματα της κωμωδίας "The Rum Diary" και παντρεύτηκαν στο Λος Άντζελες τον Φεβρουάριο του 2015. Τον επόμενο χρόνο όμως, το γνωστό μοντέλο και ηθοποιός υπέβαλε αίτηση διαζυγίου που εκδόθηκε το 2017.

Δίκη Τζόνι Ντεπ vs Sun: «Έχασα 650 εκατ. δολάρια και βρέθηκα να χρωστώ άλλα 100 - Η Χερντ με χτύπησε Facebook Twitter

Ο Ντεπ είπε πως χώρισαν ύστερα από έναν καβγά που ακολούθησε το πάρτι γενεθλίων εκείνου του Απριλίου, μετά την ενημέρωσή για τις τεράστιες οικονομικές απώλειες. Τελικά ο ηθοποιός κατέληξε σε συμβιβασμό με τους μάνατζέρ του το 2018. 

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο Ντεπ έκανε επίδειξη της σωματικής επίθεσης που υποστηρίζει πως δέχτηκε από την Χερντ, καθώς σε ηχογραφημένο στιγμιότυπο από τον Ιούλιο του 2016, ακούγεται να φωνάζει στην πρώην σύντροφό του ότι τον χτύπησε. Απευθυνόμενος στην Χερντ της είπε «ήρθες γύρω από το κρεβάτι και άρχισες να με γρονθοκοπείς». 

Η Χερντ από την πλευρά της κατηγορεί τον Ντεπ και για άλλα περιστατικά βίας. Κατά την ίδια, στις 23 Απριλίου του 2015 στο Λος Άντζελες, ο τότε σύζυγός της την άρπαξε από τα μαλλιά με το ένα χέρι και άρχισε να την χτυπά επαναλαμβανόμενα με το άλλο. Ο 57χρονος αντέτεινε πως αυτό δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί, καθώς είχε επιστρέψει από την Αυστραλία για να χειρουργηθεί σε δάκτυλο του χεριού του που είχε μερικώς ακρωτηριαστεί μετά από ατύχημα. 

«Είχαν βάλει λάμα στο σπασμένο οστό, αλλά χωρίς αποτέλεσμα» ισχυρίστηκε, προσθέτοντας ότι τελικά έπαθε μόλυνση από βακτήριο υποφέροντας από τους πόνους. Ο Ντεπ υποστήριξε ότι δεν θα μπορούσε να έχει χτυπήσει την Χερντ στο κεφάλι, όπως τον κατηγορεί, αφού φορούσε γύψο.

Η μήνυση κατά της Sun έγινε για συγκεκριμένο άρθρο στο οποίο γινόταν λόγος για «ατράνταχτα στοιχεία» ενοχής του Ντεπ. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει περίπου τρεις εβδομάδες, σε πέντε διαφορετικές δικαστικές αίθουσες, ώστε να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας που επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ ΛΥΚΑΙΝΑ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΥ ΜΑΜΝΤΑΝΙ

Πολιτισμός / Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Βραβεύθηκε με τη «Λύκαινα του Καπιτωλίου» - «Με τον Μαμντάνι, να ξαναπάρουμε πίσω τη χώρα μας»

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα λιτό τρόπο, σε ένδειξη σεβασμού προς τον θάνατο εργάτη εξαιτίας της κατάρρευσης μέρους του «Πύργου των Κόμηδων»
LIFO NEWSROOM
Η Ελβετία προτείνει επίσημα τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Πολιτισμός / Η Ελβετία προτείνει τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Η Ελβετία έχει τέσσερις επίσημες γλώσσες — γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ρομανσικά — αλλά, όπως λέει η καθηγήτρια Nadja Räss, θα έπρεπε να αναγνωριστεί και μια πέμπτη: ο λαρυγγισμός
LIFO NEWSROOM
«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Πολιτισμός / «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Με την έμμετρη, αιχμηρή κωμωδία του Μολιέρου «Ο Μισάνθρωπος» θ’ αναμετρηθεί τη χειμερινή σεζόν η ομάδα Aether, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μπουραζάνα. Τη μετάφραση υπογράφει η Θεοδώρα Τσάμη, η οποία κρατά και τον ρόλο της Αρσινόης.
LIFO NEWSROOM
Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Πολιτισμός / Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Η «Bugonia», καθώς και η νοτιοκορεατική ταινία στην οποία βασίστηκε, το νέο πρωταγωνιστικό όχημα της Σίντνεϊ Σουίνι και το σοκαριστικό «Put your Soul on your Hand and walk», που οδήγησε στη δολοφονία της φωτορεπόρτερ Φάτμα Χασόνα από τον ισραηλινό στρατό, ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως τα Γλυπτά πρέπει να επανενωθούν στη γενέτειρά τους», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού
LIFO NEWSROOM