Δίκη Γουάινστιν: Διχασμένοι οι ένορκοι για την πιο σοβαρή κατηγορία

Δίκη Γουάινστιν: Διχασμένοι οι ένορκοι για την πιο σοβαρή κατηγορία Facebook Twitter
Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις των ενόρκων στη δίκη του Γουάινστιν (Πηγή φωτο ΕPA)
0

Οι ένορκοι στη δίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν, στη Νέα Υόρκη, φαίνεται πως έχουν καταλήξει σε ετυμηγορία για τις τρεις από τις πέντε κατηγορίες που αντιμετωπίζει, αλλά είναι σε αδιέξοδο σε ό,τι αφορά την πιο σοβαρή κατηγορία.

Οι πέντε άνδρες και επτά γυναίκες που αποτελούν το σώμα ενόρκων στη δίκη του Γουάινστιν για βιασμό, έχουν καταλήξει σε ετυμηγορία για κατηγορία που αφορά το περιστατικό με βοηθό παραγωγής, την οποία υποχρέωσε σε στοματικό σεξ, όπως και για τις δύο κατηγορίες για βιασμό.

Όμως, φαίνεται ότι δεν μπορούν να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση σε ό,τι αφορά τις δύο κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση πρώτου βαθμού (με δόλο). Αυτή η κατηγορία επιφέρει την πιο αυστηρή ποινή, από τουλάχιστον 10 χρόνια έως και ισόβια.

Οι ένορκοι συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις, αφού οι εισαγγελείς απέρριψαν το ενδεχόμενο της μερικής ετυμηγορίας, κάτι που ήταν αποδεκτό από τους δικηγόρους του Γουάινστιν.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BAFTA 2024- Oppenheimer: Ο Κρίστοφερ Νόλαν ευχαρίστησε όσους αγωνίστηκαν για τον πυρηνικό αφοπλισμό

Πολιτισμός / BAFTA 2024- Oppenheimer: Ο Κρίστοφερ Νόλαν ευχαρίστησε όσους αγωνίστηκαν για τον πυρηνικό αφοπλισμό

«Αλλά στον πραγματικό κόσμο υπάρχουν όλων των ειδών άτομα και οργανώσεις που έχουν αγωνιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και σκληρά για να μειώσουν τον αριθμό των πυρηνικών όπλων στον κόσμο» υπογράμμισε ο Κρίστοφερ Νόλαν
NEWSROOM