Δικηγόρος Γουάινστιν: Οι γυναίκες αυτές είχαν επιλογή

Δικηγόρος Γουάινστιν: Οι γυναίκες αυτές είχαν επιλογή Facebook Twitter
EPA
1

Ως θύμα του υπερβάλλοντος ζήλου των γυναικών που τον κατηγορούν για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις παρουσίασε τον Χάρβεϊ Γουάινστιν , η Ντόνα Ροτούνο, μία εκ των δικηγόρων του  στην τελική της αγόρευση.

Σύμφωνα με τους New York Times, στην τελική της αγόρευση στην δίκη που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη, η δικηγόρος του πρώην κινηματογραφικού παραγωγού υποστήριξε ότι οι εισαγγελείς φέρονται σαν δημιουργοί ταινιών, εφευρίσκοντας έναν εναλλακτικό κόσμο στο οποίο οι γυναίκες δεν υπεύθυνες για την συμπεριφορά τους. Επί πέντε ώρες, η δικηγόρος ανακεφαλαίωνε τα επιχειρήματα της υπεράσπισης του Γουάινστιν, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι οι γυναίκες που τον κατηγορούν επέλεξαν να εμπλακούν σε συναινετικές σχέσεις μαζί του προκειμένου να προωθήσουν την καριέρα τους.

Η Ροτούνο ανέφερε ότι το γραφείο Εισαγγελέα του Μανχάταν επιχείρησε να υφάνει μια «σκοτεινή ιστορία» κατά τη διάρκεια της δίκης του Χάρβεϊ Γουάινστιν, απεικονίζοντάς τον ως τέρας και τις γυναίκες που τον κατηγορούν ως αθώα, ανήμπορα θύματα, χωρίς ωστόσο να διαθέτει αποδείξεις για κάτι τέτοιο.

«Στην ιστορία τους, δημιούργησαν ένα σύμπαν όπου οι ενήλικες γυναίκες δεν έχουν λογική, αυτονομία ούτε ευθύνη. Σε αυτό το σύμπαν οι γυναίκες δεν είναι υπεύθυνες για τα πάρτι που πηγαίνουν, τους άνδρες που φλερτάρουν, τις επιλογές που κάνουν για να προωθήσουν την καριέρα τους, τις προσκλήσεις σε ξενοδοχεία, τα αεροπορικά εισιτήρια που δέχονται (ως δώρο), τις δουλειές που ζητάνε βοήθεια για να κλείσουν».

Η δικηγόρος του Γουάινστιν τόνισε ότι ο πελάτης της έχει γίνει «ο στόχος ενός σκοπού και ενός κινήματος», ικετεύοντας το σώμα των ενόρκων να μην ενδώσει στην πίεση του κοινωνικού περίγυρου, αλλά να εστιάσει στα γεγονότα της υπόθεσης. «Δεν χρειάζεται να συμπαθείτε τον κ. Γουάινστιν, δεν είμαστε σε διαγωνισμό δημοτικότητας. Πρέπει όμως να θυμάστε ότι δεν είμαστε εδώ για να ποινικοποιήσουμε την ηθική του... Εάν κοιτάξετε αποκλειστικά και μόνο τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσίασαν, χάνουν».

Με πληροφορίες από The New York Times

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη θα δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά της με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων

Διεθνή / Ιράν: Ο όρος για να δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά του

Απευθυνόμενος στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, την αποκαλούμενη ομάδα Ε3, ο Ιρανός ΥΠΕΞ τονίζει: «Αν δεν αδράξουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές»
LIFO NEWSROOM
Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

Διεθνή / Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

«Προειδοποίησα τη Χαμάς για τις συνέπειες που θα έχει η άρνησή της, αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση, δεν θα υπάρξει άλλη» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη συμφωνία περί ανταλλαγής ομήρων
LIFO NEWSROOM
Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

Διεθνή / Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

​​​​​​​Microsoft και NetBlocks επιβεβαιώνουν βλάβες σε καλωδιακά συστήματα στην Ερυθρά Θάλασσα – Χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν και τα ΗΑΕ επηρεάστηκαν με χαμηλές ταχύτητες και διακοπές.
LIFO NEWSROOM
Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Διεθνή / Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Ο 15χρονος Κάρολο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία το 2006, αγιοκατατάχθηκε από τον Πάπα Λέοντα. Ακολουθώντας όλα τα στάδια της Καθολικής Εκκλησίας, έγινε ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials
LIFO NEWSROOM
Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Διεθνή / Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Η αστυνομία καταγγέλλει βία και οι διαδηλωτές μιλούν για καταστολή - Το πρώτο κύμα συλλήψεων σημειώθηκε μόλις 12 λεπτά μετά την επίσημη έναρξη της πορείας
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στο κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο: Ο μεγαλύτερος ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός από την αρχή του πολέμου

Διεθνή / Φωτιά στο κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο: Ο μεγαλύτερος ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός από την αρχή του πολέμου

Πέρα από την πρωτεύουσα, εκρήξεις συγκλόνισαν την κεντρική πόλη Κρεμεντσούκ, όπου σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, καθώς και την Κριβίι Ριχ, στόχος χτυπημάτων σε υποδομές μεταφορών και πόλης
LIFO NEWSROOM
Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Διεθνή / Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Ο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία μόλις 15 ετών, είχε γίνει γνωστός για την αγάπη του στην τεχνολογία και ιδιαίτερα για τη δημιουργία ιστοσελίδων που κατέγραφαν «θαύματα» με σκοπό τη διάδοση της καθολικής διδασκαλία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
έχοντας καμιά αμφιβολία για την ενοχή του και προβλέποντας οτι θα πέσει στα μαλακά, η δικηγόρος του περίγραψε την πραγματικοτητα. Η μεγαλη πλειοψηφία των εμπλεκόμενων συμμετείχε εθελοντικά σε αυτο το αλισβερίσι με σκοπο το προσωπικό όφελος τους.