Διεθνής Ημέρα Μουσείων αύριο- Ελεύθερη είσοδος για το κοινό

Διεθνής Ημέρα Μουσείων αύριο- Ελεύθερη είσοδος για το κοινό Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Με ελεύθερη είσοδο στα μουσεία όλης της χώρας εορτάζεται αύριο, Τρίτη, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων.

 

«Το Μέλλον των Μουσείων: Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση» είναι το θέμα που επέλεξε φέτος το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων. Με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, το ελληνικό τμήμα του ICOM επέλεξε το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο ως τιμώμενο για τη φετινή Διεθνή Ημέρα.

 

Αύριο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα εγκαινιάσει την κεντρική επετειακή έκθεση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ '21.

 

Φέτος, η μεγάλη γιορτή των μουσείων έχει ξεχωριστή σημασία, υπογράμμισε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. «Αποτελεί μία ευκαιρία να γνωρίσουμε ξανά από κοντά τους θησαυρούς των ελληνικών μουσείων, αλλά και για τα ίδια τα μουσεία, να υποδεχτούν τους επισκέπτες, που έλειψαν, από τον περασμένο Νοέμβριο, εξαιτίας της πανδημίας», συμπλήρωσε.

 

Οι χώροι των μουσείων είναι χώροι αλληλεπίδρασης, τόνισε η υπουργός. «Χρειάζονται τη φυσική επαφή, την επικοινωνία θεατή και εκθέματος. Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και με ασφάλεια για επισκέπτες και εργαζόμενους, αυτή η επικοινωνία πλέον αποκαθίσταται», κατέληξε.

 

 

 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ