Οι Pearl Jam και η Miley Cyrus είναι οι τελευταίοι καλλιτέχνες μιας μακράς λίστας που αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τις περιοδείες τους λόγω κοροναϊού.

 

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική μπάντα, το πρώτο μέρος της περιοδείας τους Gigaton Tour στη Βόρεια Αμερική που περιλάμβανε 17 συναυλίες και ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 18 Μαρτίου, αναβάλλεται, λόγω της επιδημίας του κοροναϊού.

 

«Ενημερωθήκαμε πως οι μεγάλες συγκεντρώσεις είναι ψηλά στη λίστα αυτών που πρέπει να αποφεύγονται στην παγκόσμια αυτή κρίση που έχει αρχίσει να επηρεάζει τις ζωές μας» τονίζεται σε ανακοίνωση του συγκροτήματος που αναφέρουν πως οι συναυλίες τους σε ΗΠΑ και Καναδά θα πραγματοποιηθούν, ωστόσο σε άλλες ημερομηνίες που αναμένεται να ανακοινωθούν προσεχώς.

 

Μέχρι στιγμής, το συγκρότημα δεν έχει ακυρώσει την περιοδεία του στην Ευρώπη που ξεκινά από τη Γερμανία στις 23 Ιουνίου.

 

Ακύρωσε και η Miley Cyrus

 

Τρεις ημέρες πριν από την προγραμματισμένη συναυλία στην Αυστραλία και η Miley Cyrus αναγκάστηκε να ακυρώσει, επικαλούμενη τις ταξιδιωτικές οδηγίες για τον κοροναϊό.

 

Το σόου είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο της οικονομικής ανακούφισης των πληγέντων από τις φωτιές που στοίχισαν τη ζωή σε 33 ανθρώπους και αποτέφρωσαν 30 εκατομμύρια στρέμματα γης.

 

«Είμαι τόσο απογοητευμένη που δεν θα είμαι εκεί, όμως πρέπει να κάνω ό,τι είναι σωστό για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας της μπάντας και του προσωπικού μου» ανέφερε η Cyrus σε μήνυμα στο Twitter.

 

Η Αυστραλία μετρά τρεις νεκρούς και 100 επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19.

 

Χθες, η Μαντόνα αποφάσισε να αναβάλλει τις συναυλίες της, λόγω νέων περιορισμών στις δημόσιες συγκεντρώσεις που εφαρμόστηκαν στη Γαλλία εν μέσω της εξάπλωσης του κοροναϊού.

 

«Μετά από επίσημη ειδοποίηση από το Γραφείο της Αστυνομίας το πρωί με την οποία απαγορεύει όλα τα γεγονότα με συμμετοχή ακροατηρίων άνω των 1000 ατόμων, η Live Nation εκφράζει τη λύπη της που ανακοινώνει ότι οι τελευταίες δύο συναυλίες Madame X που είχαν προγραμματιστεί πριν από τις 10 Μαρτίου και 11 Μαρτίου υποχρεωτικά ακυρώνονται», αναφέρει η ανακοίνωση στο site της Madonna.

 

Με πληροφορίες από Reuters