Βρετανία: 50χρονη μπαλαρίνα δηλώνει έτοιμη να επιστρέψει στη σκηνή, έπειτα από αρθροπλαστική ισχίου

Βρετανία: 50χρονη μπαλαρίνα δηλώνει έτοιμη να επιστρέψει στη σκηνή, έπειτα από αρθροπλαστική ισχίου Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΒΒC
0

Μία 50χρονη μπαλαρίνα στη Βρετανία δηλώνει ότι μπορεί να χορεύει ξανά σε επαγγελματικό επίπεδο, τρία χρόνια μετά την αρθροπλαστική ισχίου στην οποία υποβλήθηκε.

Η Ρέιτσελ Μέργκα δηλώνει ότι ήταν συντετριμμένη με τη σκέψη ότι ποτέ δεν θα κατάφερνε να επιστρέψει στη σκηνή, αλλά αναγκάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση όταν έγιναν αβάστακτοι οι πόνοι λόγω αρθρίτιδας.

Η προοπτική της αρθροπλαστικής την τρομοκρατούσε και την ανέβαλε όσο περισσότερο μπορούσε. «Το καθυστέρησα όσο γινόταν, αλλά πονούσα διαρκώς. Ήξερα ότι ήταν η μοναδική επιλογή. Έκανε μεγάλη διαφορά», λέει τώρα.

Οι ειδικοί στο νοσοκομείο Royal Devon and Exeter Hospital δεν είχαν ξανά περίπτωση ασθενούς με τόσο μεγάλο εύρος κίνησης όπως η Μέργκα και δεν ήταν σίγουροι για το σε τι ποσοστό θα το ανακτούσε αυτό μετά την επέμβαση.

«Δεν γνώριζα τι εύρος κίνησης θα είχα μετά την επέμβαση και οι χειρουργοί ήταν ειλικρινείς ότι ούτε εκείνοι ήξεραν. Μετά την επέμβαση, όταν προσπαθούσα να κάνω οποιαδήποτε άσκηση τα πόδια μου έτρεμαν. Αλλά αυτό κράτησε μόνο για μερικές εβδομάδες», περιγράφει.

«Τώρα μπορώ να κάνω ξανά σπαγκάτο. Μπορώ να κάνω πολλαπλές πιρουέτες στο ένα πόδι. Μπορώ να κάνω arabesque και άλματα. Νιώθω άνετα σε ένα μάθημα μπαλέτου επαγγελματικού επιπέδου και νιώθω έτοιμη να ανέβω ξανά στη σκηνή. Δεν είχα ιδέα αν αυτό θα ήταν καν πιθανό», δηλώνει η μπαλαρίνα και δασκάλα pilates. 

Μάλιστα, οι γιατροί είδαν βίντεο στα οποία χόρευε, προκειμένου να προετοιμαστούν για την περίπτωσή της. «Ακούς τρομακτικές ιστορίες, ότι δεν θα μπορέσεις να ξανακαθίσεις σταυροπόδι μετά την αρθροπλαστική ισχίου, αλλά οι χειρουργοί ήταν εξαιρετικοί. Με άκουσαν πραγματικά και παρακολούθησαν και βίντεο στα οποία χόρευα, προκειμένου να κατανοήσουν το εύρος της κίνησής μου», εξηγεί.

Η αποκατάσταση έγινε με αργό ρυθμό και σταδιακά η Μέργκα έβρισκε τον παλιό εαυτό της, μέχρι να φτάσει στο σημείο να μπορεί να χορεύει ξανά σε επαγγελματικό επίπεδο. «Είναι πραγματικά εκπληκτικό», λέει.

Με πληροφορίες από Times

 


Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Ο Ούγγρος συγγραφέας Λάσλο Κρασναχορκάι τιμήθηκε με το βραβείο

Πολιτισμός / Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Ο Ούγγρος συγγραφέας Λάσλο Κρασναχορκάι τιμήθηκε με το βραβείο

Η επιτροπή σημείωσε ότι ο Κρασναχορκάι βραβεύεται «για τη μαγνητική, εκτενή πρόζα του που με υπομονετική ένταση και φιλοσοφική οξύτητα αποκαλύπτει το χάος, την ειρωνεία και τη μοναξιά του ανθρώπινου πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον προβάλεται ξανά μετά από 50 χρόνια

Πολιτισμός / «Με παρακολουθούν»: Η ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον που βρέθηκε 50 χρόνια μετά

Μια συνέντευξη του Τζον Λένον που χάθηκε για 50 χρόνια, όπου μιλά για την παρακολούθηση από την κυβέρνηση Νίξον και αποκαλύπτει σκέψεις για τη μουσική και τη ζωή του, προβάλλεται στο Boom Radio για τα 85α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Πολιτισμός / To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Ο οίκος Christie's το κατατάσσει στις πιο πολυτελείς αυτοκρατορικές δημιουργίες των Φαμπερζέ. Το σχεδίασε μια γυναίκα και δικαίως η προσθήκη του σε οποιαδήποτε συλλογή θεωρείται ανεκτίμητη.
LIFO NEWSROOM
Μια καλόψυχη Α.Ι. κι ένας αλαφροΐσκιωτος σκύλος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Μια ταινία τρόμου με πρωταγωνιστή ένα σκύλο, Τζάρεντ Λέτο αλλά και Έμα Τόμσον από αύριο στα σινεμά

Η τρίτη και χειρότερη κατάθεση στο σύμπαν του «Tron», η πολυσυζητημένη ταινία τρόμου «Good Boy», το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ και η Έμα Τόμσον ως ένοπλη προστάτιδα στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Πολιτισμός / Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Η Ντόλι Πάρτον αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αναβάλει τη μεγάλη της περιοδεία στο Λας Βέγκας. Η αδελφή της ζητά προσευχές από τους θαυμαστές, ενώ η τραγουδίστρια παραμένει αισιόδοξη πως «ο Θεός απλώς της ζητά να επιβραδύνει»
LIFO NEWSROOM
Τέιλορ Σουίφτ: Eκτός υποψηφιοτήτων στα Grammy για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια

Πολιτισμός / Τέιλορ Σουίφτ: Η απάντησή της στα σχόλια για το νέο της άλμπουμ

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να νιώθει ακριβώς όπως θέλει, ο στόχος μας ως καλλιτέχνες είναι να λειτουργούμε σαν καθρέφτης», αναφέρει για τα σχόλια που απέσπασε το νέο της άλμπουμ, «The Life of a Showgirl»
LIFO NEWSROOM
Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Πολιτισμός / Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Ο αντισυμβατικός Ιάπωνας που εξυμνεί την avant-garde αισθητική μέσα από υπερμεγέθεις, ασύμμετρες σιλουέτες και τη διαχρονική του αφοσίωση στο μαύρο, συνεχίζει στα 82 του χρόνια να παλεύει «θυμωμένος αλλά ακούραστος» για την ουσία και την αλήθεια της μόδας
LIFO NEWSROOM
Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Πολιτισμός / Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Ο Βασίλης Μπισμπίκης αναβιώνει το αριστούργημα του Τζον Στάινμπεκ στο νέο Cartel στο Αιγάλεω, υπογράφοντας μια ωμή, ρεαλιστική και συναισθηματικά φορτισμένη σκηνοθεσία που φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον αγώνα των απλών ανθρώπων για αξιοπρέπεια και ελπίδα
LIFO NEWSROOM