ΣΗΜΕΡΑ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

Binti: Η πρώτη ταινία από την Τανζανία που προβάλλεται στο Netflix δίνει «φωνή στις γυναίκες που δε μπορούν αν μιλήσουν»

Η πρώτη από την Τανζανία που προβλήθηκε στο Netflix δίνει «φωνή στις γυναίκες» Facebook Twitter
Imdb
0

Η ταινία Binti, είναι η πρώτη παραγωγή από την Τανζανία που προβάλλεται στο Netflix σε μία προσπάθεια να δώσει φωνή στις γυναίκες της χώρας.

Προβλήθηκε για πρώτη φορά στο Netflix στις 7 Ιανουαρίου και είναι μια ιστορία για τις ζωές και τους αγώνες τεσσάρων γυναικών που επιζούν κάτω από ακραίες δυσκολίες στο Νταρ ες Σαλάμ.

Το Binti αναφέρεται στις οδυνηρές συνθήκες στις οποίες βρίσκονται ορισμένες γυναίκες, στην αναζήτηση μιας τέλειας ζωής και επιχειρεί να παραθέσει τις παραμέτρους που εξηγούν γιατί η ζωή που λαχταρούν μπορεί να μην είναι τόσο ρόδινη όσο φαίνεται στο κοινό.

Η Godliver Gordian, μία από τις ηθοποιούς της ταινίας, είπε στο BBC ότι η ταινία βοηθά στην αποκάλυψη του πόνου που υπομένουν σιωπηλά οι γυναίκες.

«Η ταινία Binti έδωσε φωνή σε όσες δεν μπορούν να μιλήσουν. Υπάρχουν κάποια πράγματα που θα περάσουν οι οικογένειες ή τα ζευγάρια, αλλά η γυναίκα δεν λαμβάνει βοήθεια ούτε μιλάει για αυτό που περνάει», είπε στο BBC News.

«Εμείς στην Τανζανία κάνουμε μια τοπική ταινία, αλλά υπάρχει κάποιος στο Καζακστάν που την παρακολουθεί και λέει «Αυτό με άγγιξε ως γυναίκα», λέει η Seko Shamte, σκηνοθέτιδα της ταινίας.

«Λαμβάνω μηνύματα από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κένυα, τη Νότια Αφρική και τον κόσμο γενικότερα, οπότε ξέρω ότι αυτή είναι μια ταινία που έχει αγγίξει όλες τις γυναίκες και μερικούς άνδρες επίσης», προσθέτει.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Λος Άντζελες πέρυσι και έχει ήδη προβληθεί στην Κένυα, στις ΗΠΑ και στη Γερμανία πριν από τη συμφωνία με το Netflix.

Με πληροφορίες του BBC

Πολιτισμός
0

ΣΗΜΕΡΑ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα θεατρικό δρώμενο στο Βυζαντινό Μουσείο μάς συστήνει τον σπουδαίο βυζαντινολόγο Γεώργιο Λαμπάκη

Θέατρο / Ένα θεατρικό δρώμενο στο Βυζαντινό Μουσείο μάς συστήνει τον σπουδαίο βυζαντινολόγο Γεώργιο Λαμπάκη

Με αφετηρία το βιβλίο του βυζαντινολόγου Γεωργίου Λαμπάκη με τίτλο «Οι Επτά Αστέρες της Αποκαλύψεως», ένα θεατρικό δρώμενο στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο ξεδιπλώνει το προσωπικό ταξίδι του σπουδαίου βυζαντινολόγου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Εθνικό Θέατρο: Ανοίγει ξανά από την Πέμπτη 23 Μαρτίου

Ρεπορτάζ / Εθνικό Θέατρο: Ανοίγει ξανά από την Πέμπτη 23 Μαρτίου

Σχολιάζουν στη LIFO για τη λήξη των καταλήψεων οι Γιάννης Μόσχος, Βασίλης Πουλαντζάς, Γιώργος Κουτλής, Δημήτρης Καραντζάς, Νίκος Καραθάνος, Νίκος Χατζόπουλος - Την επόμενη εβδομάδα το πρώτο showcase του Εθνικού
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ