Βασιλικό κουτί του 1900 με σοκολάτα βρέθηκε σε στρατιωτικό κράνος

Royal box of chocolates from 1900 discovered in war helmet Facebook Twitter
National Trust/Twitter
0

Σοκολάτα, παραγγελία της βασίλισσας Βικτωρίας, πριν από 121 χρόνια, βρέθηκε μέσα στην αυθεντική της συσκευασία σε ένα κράνος στο Νόρφολκ της Αγγλίας.

Οι εταιρείες Cadbury, Fry και Rowntree παρασκεύασαν παρτίδες σοκολάτας το 1900 για να αναπτερώσουν το ηθικό των στρατιωτών που πολεμούσαν στον Δεύτερο Πόλεμος των Μπόερς (1899 – 1901) στη Νότια Αφρική, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν βεβαιότητες για το ποια από τις εταιρείες έφτιαξε τη συγκεκριμένη. Η σοκολάτα και το κράνος άνηκαν σε πολεμιστή που συμμετείχε στον πόλεμο, ανέφερε το National Trust σε ανακοίνωσή του. Το κουτί με τη σοκολάτα βρέθηκε ανάμεσα στα πράγματα της κόρης του, η οποία πέθανε πέρυσι σε ηλικία 100 ετών.

Η σοκολάτα είναι ανέγγιχτη αλλά  έχει αλλοιωθεί. Δεν είναι σαφείς οι λόγοι που η σοκολάτα δεν καταναλώθηκε. Ο στρατιώτης μπορεί να ήθελε να κρατήσει ένα ενθύμιο από τη βασίλισσα, μπορεί με τα χρόνια να ξέχασε την ύπαρξή της, ή απλά μπορεί να μην του άρεσαν οι σοκολάτες.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN οι τρεις εταιρείες, αρχικά δεν ήθελαν να μετέχουν στο εγχείρημα λόγω της αντίθεσής τους στον πόλεμο στη Ν. Αφρική, ωστόσο υποχώρησαν όταν η βασίλισσα Βικτώρια ζήτησε την παραγωγή 100.000 τέτοιων κουτιών τα οποία διατηρήθηκαν από πολλούς στρατιώτες. Το κάθε κουτί, με χαραγμένα μηνύματα από τη βασίλισσα Βικτώρια, περιείχε μισή λίβρα σοκολάτας.

Royal box of chocolates from 1900 discovered in war helmet Facebook Twitter
National Trust/Twitter

Οι Πόλεμοι των Μπόερς διεξήχθησαν στην Νότια Αφρική μεταξύ των Άγγλων και των Ολλανδών αποίκων της περιοχής, γνωστών ως Μπόερς. O δεύτερος πόλεμος των Μπόερς εκτυλίχθηκε από τις 11 Οκτωβρίου 1899 έως τις 31 Μαΐου 1902. Μεταξύ όσων πολέμησαν ήταν ο Ουίνστον Τσώρτσιλ και ο Άρθουρ Κόναν Ντόυλ. Έχοντας ιδρυθεί το 1895 το National Trust είναι υπεύθυνο για πάνω από 500 ιστορικές τοποθεσίες.

Προς το παρόν το κράνος και η σοκολάτα δεν έχουν εκτεθεί αλλά αυτό θα γίνει στο μέλλον. Η σοκολάτα έχει τυλιχθεί σε χαρτί χωρίς οξέα και έχει αποθηκευτεί σε χώρο με σταθερή θερμοκρασία και υγρασία. 

Με πληροφορίες από CNN
 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον προβάλεται ξανά μετά από 50 χρόνια

Πολιτισμός / «Με παρακολουθούν»: Η ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον που βρέθηκε 50 χρόνια μετά

Μια συνέντευξη του Τζον Λένον που χάθηκε για 50 χρόνια, όπου μιλά για την παρακολούθηση από την κυβέρνηση Νίξον και αποκαλύπτει σκέψεις για τη μουσική και τη ζωή του, προβάλλεται στο Boom Radio για τα 85α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Πολιτισμός / To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Ο οίκος Christie's το κατατάσσει στις πιο πολυτελείς αυτοκρατορικές δημιουργίες των Φαμπερζέ. Το σχεδίασε μια γυναίκα και δικαίως η προσθήκη του σε οποιαδήποτε συλλογή θεωρείται ανεκτίμητη.
LIFO NEWSROOM
Μια καλόψυχη Α.Ι. κι ένας αλαφροΐσκιωτος σκύλος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Μια ταινία τρόμου με πρωταγωνιστή ένα σκύλο, Τζάρεντ Λέτο αλλά και Έμα Τόμσον από αύριο στα σινεμά

Η τρίτη και χειρότερη κατάθεση στο σύμπαν του «Tron», η πολυσυζητημένη ταινία τρόμου «Good Boy», το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ και η Έμα Τόμσον ως ένοπλη προστάτιδα στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Πολιτισμός / Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Η Ντόλι Πάρτον αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αναβάλει τη μεγάλη της περιοδεία στο Λας Βέγκας. Η αδελφή της ζητά προσευχές από τους θαυμαστές, ενώ η τραγουδίστρια παραμένει αισιόδοξη πως «ο Θεός απλώς της ζητά να επιβραδύνει»
LIFO NEWSROOM
Τέιλορ Σουίφτ: Eκτός υποψηφιοτήτων στα Grammy για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια

Πολιτισμός / Τέιλορ Σουίφτ: Η απάντησή της στα σχόλια για το νέο της άλμπουμ

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να νιώθει ακριβώς όπως θέλει, ο στόχος μας ως καλλιτέχνες είναι να λειτουργούμε σαν καθρέφτης», αναφέρει για τα σχόλια που απέσπασε το νέο της άλμπουμ, «The Life of a Showgirl»
LIFO NEWSROOM
Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Πολιτισμός / Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Ο αντισυμβατικός Ιάπωνας που εξυμνεί την avant-garde αισθητική μέσα από υπερμεγέθεις, ασύμμετρες σιλουέτες και τη διαχρονική του αφοσίωση στο μαύρο, συνεχίζει στα 82 του χρόνια να παλεύει «θυμωμένος αλλά ακούραστος» για την ουσία και την αλήθεια της μόδας
LIFO NEWSROOM
Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Πολιτισμός / Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Ο Βασίλης Μπισμπίκης αναβιώνει το αριστούργημα του Τζον Στάινμπεκ στο νέο Cartel στο Αιγάλεω, υπογράφοντας μια ωμή, ρεαλιστική και συναισθηματικά φορτισμένη σκηνοθεσία που φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον αγώνα των απλών ανθρώπων για αξιοπρέπεια και ελπίδα
LIFO NEWSROOM
«La Magie Noire»: Ο χαμένος θησαυρός του Ρενέ Μαγκρίτ βγαίνει στο φως μετά από 90 χρόνια

Πολιτισμός / «La Magie Noire»: Ο χαμένος θησαυρός του Ρενέ Μαγκρίτ βγαίνει στο φως μετά από 90 χρόνια

Ο πίνακας «La Magie Noire» του Ρενέ Μαγκρίτ, που παρέμεινε σε ιδιωτική συλλογή για 90 χρόνια, βγαίνει σε δημοπρασία στη Sotheby’s - Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από το έργο και τη γυναίκα που έσωσε 163 παιδιά από τους ναζί
LIFO NEWSROOM