Βασιλικό κουτί του 1900 με σοκολάτα βρέθηκε σε στρατιωτικό κράνος

Royal box of chocolates from 1900 discovered in war helmet Facebook Twitter
National Trust/Twitter
0

Σοκολάτα, παραγγελία της βασίλισσας Βικτωρίας, πριν από 121 χρόνια, βρέθηκε μέσα στην αυθεντική της συσκευασία σε ένα κράνος στο Νόρφολκ της Αγγλίας.

Οι εταιρείες Cadbury, Fry και Rowntree παρασκεύασαν παρτίδες σοκολάτας το 1900 για να αναπτερώσουν το ηθικό των στρατιωτών που πολεμούσαν στον Δεύτερο Πόλεμος των Μπόερς (1899 – 1901) στη Νότια Αφρική, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν βεβαιότητες για το ποια από τις εταιρείες έφτιαξε τη συγκεκριμένη. Η σοκολάτα και το κράνος άνηκαν σε πολεμιστή που συμμετείχε στον πόλεμο, ανέφερε το National Trust σε ανακοίνωσή του. Το κουτί με τη σοκολάτα βρέθηκε ανάμεσα στα πράγματα της κόρης του, η οποία πέθανε πέρυσι σε ηλικία 100 ετών.

Η σοκολάτα είναι ανέγγιχτη αλλά  έχει αλλοιωθεί. Δεν είναι σαφείς οι λόγοι που η σοκολάτα δεν καταναλώθηκε. Ο στρατιώτης μπορεί να ήθελε να κρατήσει ένα ενθύμιο από τη βασίλισσα, μπορεί με τα χρόνια να ξέχασε την ύπαρξή της, ή απλά μπορεί να μην του άρεσαν οι σοκολάτες.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN οι τρεις εταιρείες, αρχικά δεν ήθελαν να μετέχουν στο εγχείρημα λόγω της αντίθεσής τους στον πόλεμο στη Ν. Αφρική, ωστόσο υποχώρησαν όταν η βασίλισσα Βικτώρια ζήτησε την παραγωγή 100.000 τέτοιων κουτιών τα οποία διατηρήθηκαν από πολλούς στρατιώτες. Το κάθε κουτί, με χαραγμένα μηνύματα από τη βασίλισσα Βικτώρια, περιείχε μισή λίβρα σοκολάτας.

Royal box of chocolates from 1900 discovered in war helmet Facebook Twitter
National Trust/Twitter

Οι Πόλεμοι των Μπόερς διεξήχθησαν στην Νότια Αφρική μεταξύ των Άγγλων και των Ολλανδών αποίκων της περιοχής, γνωστών ως Μπόερς. O δεύτερος πόλεμος των Μπόερς εκτυλίχθηκε από τις 11 Οκτωβρίου 1899 έως τις 31 Μαΐου 1902. Μεταξύ όσων πολέμησαν ήταν ο Ουίνστον Τσώρτσιλ και ο Άρθουρ Κόναν Ντόυλ. Έχοντας ιδρυθεί το 1895 το National Trust είναι υπεύθυνο για πάνω από 500 ιστορικές τοποθεσίες.

Προς το παρόν το κράνος και η σοκολάτα δεν έχουν εκτεθεί αλλά αυτό θα γίνει στο μέλλον. Η σοκολάτα έχει τυλιχθεί σε χαρτί χωρίς οξέα και έχει αποθηκευτεί σε χώρο με σταθερή θερμοκρασία και υγρασία. 

Με πληροφορίες από CNN
 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ρωμαϊκό ψηφιδωτό

Πολιτισμός / Ένταλμα σύλληψης για έμπορο που πούλησε λεηλατημένες αρχαιότητες από τη Μέση Ανατολή

Έχει κατηγορηθεί για εμπορία «εκατοντάδων κομματιών» που φέρεται να διακινήθηκαν λαθραία από τον εμπόλεμο Λίβανο, τη Συρία και τη Λιβύη και τα οποία διατηρούσε στις κατοικίες του κοντά στη Βηρυτό και στην Τρίπολη, το Μανχάταν, το Παρίσι και το Ντουμπάι.
THE LIFO TEAM
Η πανσέληνος του Αυγούστου 2022 σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς τόπους και μνημεία

Πολιτισμός / Η πανσέληνος του Αυγούστου 2022 σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς τόπους και μνημεία

Φέτος, εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στο γεγονός της Εξόδου του ελληνισμού από τη Μικρά Ασία και του ίχνους που άφησε στη συλλογική μνήμη

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ