Athens Xclusive Designers Week: Ξεκίνησε η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

Athens Xclusive Designers Week: Ξεκίνησε η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Πρεμιέρα με την Ελληνίδα σχεδιάστρια Ioanna Kourbela έκανε η 23η Athens Xclusive Designers Week. 

Το απόγευμα της Τετάρτης 28 Μαρτίου πλήθος προσκεκλημένων παρακολούθησε την παρουσίαση της συλλογής Ioanna Kourbela Φθινόπωρο/Χειμώνας 2018-19 με τίτλο «Arch Echoes», μέσα σε ένα σκηνικό με μεσαιωνικές επιρροές, έμπνευση από την Jeanne D'Arc και κομμάτια από δέρμα, χειροποίητα κεντήματα και μεταλλικές λεπτομέρειες.

Στην πρεμιέρα της 23ης Athens Xclusive Designers Week παραβρέθηκαν πολλοί επώνυμοι και καταξιωμένοι εκπρόσωποι του χώρου της μόδας, ανάμεσά τους οι Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Ελένη Βαϊτσου, Μαριάννα Τόλη, Άλεξ Κάβδας, Ελένη Πετρουλάκη, Xρύσανθος Πανάς, Έλενα Σύρακα, Γιάννης Γκόφας, Αλέξανδρος Λεμονής, Στέλλα Μέλιγκαν, Στέλιος Κουδουνάρης, Αλεξάνδρα Δράκου, Βασίλης Ζούλιaς, Περικλής Κονδυλάτος, Μιχάλης Πάντος, Μαρίζα Κουτσολιούτσου, Εύη Κλαουδάτου, Al Giga, κ.α

Η Εβδομάδα Μόδας συνεχίζεται σήμερα με τις επιδείξεις των Olga Karaververis, Makis Tselios, Tassos Mitropoulos, Kathy Heyndels & Giannetos Handmade στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η τρίτη ημέρα (Παρασκευή 30 Μαρτίου) είναι αφιερωμένη στους νέους σχεδιαστές. Φέτος, η διοργάνωση εκτός από τα 3 καθιερωμένα βραβεία (Best New Designer, Best Trend Setter, Best Catwalk), εισάγει και ένα τέταρτο, το βραβείο «Say Yes To The World by Lufthansa», όπου οι συμμετέχοντες σχεδιαστές μόδας θα κληθούν να σχεδιάσουν μία δημιουργία εμπνευσμένη από ένα προορισμό του κόσμου. Οι σχεδιαστές που συμμετέχουν στα New Designers Awards by Lufthansa είναι αλφαβητικά: Alexandra Design, Frini Giannouli, Galanu, Julietta, Klelia Andrali, Lefkon, Monnoir, Sadykova και Timothy Pappas.

Tα σόου της τρίτης ημέρας θα κλείσουν με την επίδειξη μόδας της νικήτριας του βραβείου Best New Designer της 22ης AXDW, Ελευθερία Καρδάμη, με το brand Blondie.e που θα παρουσιάσει τη νέα της ξεχωριστή συλλογή. Τέλος θα υπάρχουν και οι ομαδικές συμμετοχές από τη σχολή AKTO όπου νέοι Fashion Designers θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους.

Το Σάββατο ξεκινάει με ένα το σόου της Folli Follie στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου. Ακολουθεί ο Vassilis Zoulias, που θα παρουσιάσει τη νέα του κολεξιόν σε μια νεοκλασική βίλα στο κέντρο της Αθήνας. Στο Βeach wear Fashion Show στο Ζάππειο συμμετέχουν τα brands Mitos, Maaboo & Sunof a beach. Τις συλλογές τους θα παρουσιάσουν επίσης οι Stefanos Chrysafis, Herminas Reea, το brande Ü/everyoneÜnited και ο Celebrity Skin. Η τέταρτη μέρα ολοκληρώνεται με το brand.LAK στο προαύλιο του Ζαππείου Μεγάρου. 

Την τελευταία ημέρα, Κυριακή, θα παρουσιάσουν τις συλλογές τους οι Yiorgos Eleftheriades, Sotiris Georgiou και το brand Parle Moi. Οι MI-RO ρίχνουν την αυλαία της 23ης AXDW παρουσιάζοντας τη νέα Haute Couture Collection SS18 στο Ωδείο Αθηνών.

Kατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας οι επισκέπτες της AXDW θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις τρέχουσες συλλογές SS18 Ελλήνων δημιουργών αξεσουάρ μόδας και κοσμημάτων που συμμετέχουν στα XclusiveElements. Οι δημιουργοί των φετινών Xclusive Elements είναι οι: 2K10, Christina Karakalpaki, E.T. Collection, Fey Papanikou, Lit Stylish T-shirts, Maria Kaprili, Shebyshe, Topology.

Επίσης, για όλες τις μέρες της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί ο ανοικτός διαγωνισμός Fashion Design Project, όπου μπορούν όλοι, ανεξαρτήτως σπουδών, να καταθέσουν ένα αντιπροσωπευτικό τους σχέδιο και να αξιολογηθούν από το κοινό σε online ψηφοφορία μετά το τέλος της διοργάνωσης.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΑΛ ΚΙΛΜΕΡ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

Πολιτισμός / «Ο χειρότερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει»: Σκηνοθέτης επιτίθεται στον Βαλ Κίλμερ μετά τον θάνατό του

Ο Βαλ Κίλμερ πέθανε τον Απρίλιου του 2025 από πνευμονία, έπειτα από πολυετή προβλήματα υγείας που συνδέονταν με καρκίνο στον λαιμό και τις θεραπείες που είχε ακολουθήσει
THE LIFO TEAM
Ο Fe Avila φωτογραφίζει την επιθυμία σαν έναν τόπο ελευθερίας

Πολιτισμός / Σώματα χωρίς ντροπή: ο queer κόσμος του Fe Avila

Το έργο του Fe Avila παρουσιάζεται στη φετινή Carnegie International, την 59η διοργάνωση της ιστορικής έκθεσης στο Πίτσμπεργκ, με εικόνες όπου queer σώματα, φύση, διαμαρτυρία και επιθυμία συναντιούνται έξω από τους κανόνες της αρρενωπότητας
THE LIFO TEAM
Η κουλτούρα των influencers στην Ινδία μέσα από τα υπνοδωμάτια των κοριτσιών που τη ζουν

Πολιτισμός / Η κουλτούρα των influencers στην Ινδία μέσα από τα υπνοδωμάτια των κοριτσιών που τη ζουν

Η φωτογράφος Megha Singha καταγράφει νεαρές γυναίκες στην Ινδία που κινούνται ανάμεσα στην online ορατότητα, την παγκόσμια κουλτούρα της ομορφιάς και τις οικογενειακές προσδοκίες γύρω από τη θηλυκότητα.
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ρούφους Γουέινραϊτ επιστρέφει στην Τζούντι Γκάρλαντ όταν η Αμερική σκοτεινιάζει ξανά

Πολιτισμός / Γιατί ο Ρούφους Γουέινραϊτ επιστρέφει στην Τζούντι Γκάρλαντ όταν η Αμερική σκοτεινιάζει ξανά

Με αφορμή την τελευταία αναβίωση του Rufus Does Judy στο Royal Albert Hall, ο Ρούφους Γουέινραϊτ μιλά για την Τζούντι Γκάρλαντ, τον εθισμό, τα τρανς δικαιώματα, τη μητέρα του Kate McGarrigle και τα τραγούδια μιας Αμερικής που κάποτε έμοιαζε με υπόσχεση.
THE LIFO TEAM
Ο Τζορτζ Μάικλ ήθελε να ελέγχει τα πάντα εκτός από την καταστροφή του

Πολιτισμός / Ο Τζορτζ Μάικλ δεν χόρεψε ποτέ ξανά όπως πριν

Το νέο βιβλίο Tonight the Music Seems So Loud του Σάτναμ Σανγκέρα ξαναδιαβάζει τον Τζορτζ Μάικλ ως pop ιδιοφυΐα, gay σύμβολο, παιδί ελληνοκυπριακής οικογένειας και άνθρωπο που έκρυβε την κατάρρευση πίσω από μια άψογη δημόσια εικόνα.
THE LIFO TEAM
Ο Χάντσον Γουίλιαμς κέρδισε βραβείο και ευχαρίστησε τον συμπρωταγωνιστή του για τα «gay bottom eyes» του

Πολιτισμός / Ο Χάντσον Γουίλιαμς κέρδισε βραβείο και ευχαρίστησε τον συμπρωταγωνιστή του για τα «gay bottom eyes» του

Η queer σειρά για το χόκεϊ κέρδισε 16 βραβεία στα Canadian Screen Awards, ενώ ο Χάντσον Γουίλιαμς μοιράστηκε τη νίκη του με τον συμπρωταγωνιστή του Κόνορ Στόρι με μια ατάκα που έγινε αμέσως viral.
THE LIFO TEAM
«Κι αν βγω από την πισίνα χωρίς τίποτα;»: Η Μέριλιν Μονρόε στην τελευταία της μεγάλη φωτογράφιση

Πολιτισμός / «Κι αν βγω από την πισίνα χωρίς τίποτα;»: Η Μέριλιν Μονρόε στην τελευταία της μεγάλη φωτογράφιση

Με αφορμή την έκθεση Marilyn Monroe: A Portrait στην National Portrait Gallery του Λονδίνου, ο Λόρενς Σίλερ θυμάται τη γυμνή φωτογράφιση του 1962 και μια Μέριλιν που δεν παραδινόταν στον φακό, αλλά ήξερε να τον καθοδηγεί.
THE LIFO TEAM
Ο πίνακας που ο Λούσιαν Φρόιντ αρνιόταν μέχρι τέλους ότι ήταν δικός του εκτίθεται για πρώτη φορά

Πολιτισμός / Ο πίνακας που ο Λούσιαν Φρόιντ αρνιόταν μέχρι τέλους ότι ήταν δικός του εκτίθεται για πρώτη φορά

Το Man in a Black Scarf ζωγραφίστηκε το 1939, όταν ο Φρόιντ ήταν ακόμη μαθητής. Ο ίδιος το αποκήρυξε όσο ζούσε, αλλά νέα αρχειακά στοιχεία δείχνουν ότι τελικά ήταν δικό του.
THE LIFO TEAM