Athens Xclusive Designers Week: Ξεκίνησε η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

Athens Xclusive Designers Week: Ξεκίνησε η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Πρεμιέρα με την Ελληνίδα σχεδιάστρια Ioanna Kourbela έκανε η 23η Athens Xclusive Designers Week. 

Το απόγευμα της Τετάρτης 28 Μαρτίου πλήθος προσκεκλημένων παρακολούθησε την παρουσίαση της συλλογής Ioanna Kourbela Φθινόπωρο/Χειμώνας 2018-19 με τίτλο «Arch Echoes», μέσα σε ένα σκηνικό με μεσαιωνικές επιρροές, έμπνευση από την Jeanne D'Arc και κομμάτια από δέρμα, χειροποίητα κεντήματα και μεταλλικές λεπτομέρειες.

Στην πρεμιέρα της 23ης Athens Xclusive Designers Week παραβρέθηκαν πολλοί επώνυμοι και καταξιωμένοι εκπρόσωποι του χώρου της μόδας, ανάμεσά τους οι Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Ελένη Βαϊτσου, Μαριάννα Τόλη, Άλεξ Κάβδας, Ελένη Πετρουλάκη, Xρύσανθος Πανάς, Έλενα Σύρακα, Γιάννης Γκόφας, Αλέξανδρος Λεμονής, Στέλλα Μέλιγκαν, Στέλιος Κουδουνάρης, Αλεξάνδρα Δράκου, Βασίλης Ζούλιaς, Περικλής Κονδυλάτος, Μιχάλης Πάντος, Μαρίζα Κουτσολιούτσου, Εύη Κλαουδάτου, Al Giga, κ.α

Η Εβδομάδα Μόδας συνεχίζεται σήμερα με τις επιδείξεις των Olga Karaververis, Makis Tselios, Tassos Mitropoulos, Kathy Heyndels & Giannetos Handmade στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η τρίτη ημέρα (Παρασκευή 30 Μαρτίου) είναι αφιερωμένη στους νέους σχεδιαστές. Φέτος, η διοργάνωση εκτός από τα 3 καθιερωμένα βραβεία (Best New Designer, Best Trend Setter, Best Catwalk), εισάγει και ένα τέταρτο, το βραβείο «Say Yes To The World by Lufthansa», όπου οι συμμετέχοντες σχεδιαστές μόδας θα κληθούν να σχεδιάσουν μία δημιουργία εμπνευσμένη από ένα προορισμό του κόσμου. Οι σχεδιαστές που συμμετέχουν στα New Designers Awards by Lufthansa είναι αλφαβητικά: Alexandra Design, Frini Giannouli, Galanu, Julietta, Klelia Andrali, Lefkon, Monnoir, Sadykova και Timothy Pappas.

Tα σόου της τρίτης ημέρας θα κλείσουν με την επίδειξη μόδας της νικήτριας του βραβείου Best New Designer της 22ης AXDW, Ελευθερία Καρδάμη, με το brand Blondie.e που θα παρουσιάσει τη νέα της ξεχωριστή συλλογή. Τέλος θα υπάρχουν και οι ομαδικές συμμετοχές από τη σχολή AKTO όπου νέοι Fashion Designers θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους.

Το Σάββατο ξεκινάει με ένα το σόου της Folli Follie στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου. Ακολουθεί ο Vassilis Zoulias, που θα παρουσιάσει τη νέα του κολεξιόν σε μια νεοκλασική βίλα στο κέντρο της Αθήνας. Στο Βeach wear Fashion Show στο Ζάππειο συμμετέχουν τα brands Mitos, Maaboo & Sunof a beach. Τις συλλογές τους θα παρουσιάσουν επίσης οι Stefanos Chrysafis, Herminas Reea, το brande Ü/everyoneÜnited και ο Celebrity Skin. Η τέταρτη μέρα ολοκληρώνεται με το brand.LAK στο προαύλιο του Ζαππείου Μεγάρου. 

Την τελευταία ημέρα, Κυριακή, θα παρουσιάσουν τις συλλογές τους οι Yiorgos Eleftheriades, Sotiris Georgiou και το brand Parle Moi. Οι MI-RO ρίχνουν την αυλαία της 23ης AXDW παρουσιάζοντας τη νέα Haute Couture Collection SS18 στο Ωδείο Αθηνών.

Kατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας οι επισκέπτες της AXDW θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις τρέχουσες συλλογές SS18 Ελλήνων δημιουργών αξεσουάρ μόδας και κοσμημάτων που συμμετέχουν στα XclusiveElements. Οι δημιουργοί των φετινών Xclusive Elements είναι οι: 2K10, Christina Karakalpaki, E.T. Collection, Fey Papanikou, Lit Stylish T-shirts, Maria Kaprili, Shebyshe, Topology.

Επίσης, για όλες τις μέρες της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί ο ανοικτός διαγωνισμός Fashion Design Project, όπου μπορούν όλοι, ανεξαρτήτως σπουδών, να καταθέσουν ένα αντιπροσωπευτικό τους σχέδιο και να αξιολογηθούν από το κοινό σε online ψηφοφορία μετά το τέλος της διοργάνωσης.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γυναίκα που έκανε τη μόδα να μοιάζει με σκιά

Πολιτισμός / Λίλιαν Μπάσμαν: Η γυναίκα που έκανε τη μόδα να μοιάζει με σκιά

Η έκθεση Lillian Bassman: Bazaar and Beyond, που παρουσιάζεται στο Met έως τις 26 Ιουλίου, φωτίζει μια δημιουργό που δεν αντιμετώπισε ποτέ τη μόδα ως απλό αντικείμενο προβολής. Τη μετέτρεψε σε ίχνος, χειρονομία και πείραμα, ενώ επέστρεψε σε αυτό το έργο δεκαετίες αργότερα, ξεκινώντας σχεδόν μια δεύτερη καριέρα στα 75 της.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΥΠΠΟ - Λίνα Μενδώνη: «Σταθμός Καρυάς, τόπος μνήμης, ιστορικής αλήθειας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: «Σταθμός Καρυάς, τόπος μνήμης, ιστορικής αλήθειας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

Η Λίνα Μενδώνη ανέφερε πως η αποκατάσταση του αποτελεί ιστορικό χρέος του κράτους απέναντι στα θύματα της ναζιστικής βαρβαρότητας, διασφαλίζοντας ότι το μνημείο και το ιστορικό τοπίο θα παραδοθούν στις επόμενες γενιές με τον προσήκοντα σεβασμό
THE LIFO TEAM
Πέθανε η Teresinha Soares, η Βραζιλιάνα καλλιτέχνις που έφερε το σώμα, το σεξ και την αντίσταση στην τέχνη

Πολιτισμός / Πέθανε η Teresinha Soares, η Βραζιλιάνα καλλιτέχνις που έφερε το σώμα, το σεξ και την αντίσταση στην τέχνη

Με ζωγραφική, εγκαταστάσεις και performances που έβαζαν το σώμα στο κέντρο, η Soares αμφισβήτησε τα σεξουαλικά ταμπού, την πατριαρχία και τον αυταρχισμό της εποχής της. Τα τελευταία χρόνια το έργο της επανεκτιμήθηκε διεθνώς μέσα από εκθέσεις στην Tate Modern και το MASP.
THE LIFO TEAM
Πριν γίνει θρύλος: το Chelsea Hotel του 1970 ξαναζωντανεύει μέσα από χαμένες φωτογραφίες

Πολιτισμός / Πριν γίνει θρύλος: το Chelsea Hotel του 1970 ξαναζωντανεύει μέσα από χαμένες φωτογραφίες

Το αρχείο του Scopin, που για χρόνια θεωρούνταν χαμένο, επιστρέφει τώρα ως βιβλίο και έκθεση, φωτίζοντας το Chelsea Hotel πριν γίνει πλήρως θρύλος και προτού αρκετά από τα πρόσωπα που κατέγραψε αποκτήσουν τη μεταγενέστερη μυθολογία τους.
THE LIFO TEAM
Ο Elliot Page θα προλογίσει trans και non-binary παραγωγή του As You Like It στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Ο Elliot Page θα προλογίσει trans και non-binary παραγωγή του Σαίξπηρ στο Λονδίνο

Το As You Like It θα παρουσιαστεί στο The Space Theatre από τις 22 έως τις 24 Ιουλίου 2026, ενώ η ομάδα ετοιμάζει και το Twelfth Night στη Βαρκελώνη την 1η Αυγούστου, στην πρώτη της εμφάνιση εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.
THE LIFO TEAM
Ο Jeremy O. Harris γράφει για τις 23 ημέρες κράτησής του στην Ιαπωνία στο Vanity Fair

Πολιτισμός / Ο Jeremy O. Harris γράφει για τις 23 ημέρες κράτησής του στην Ιαπωνία στο Vanity Fair

Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο συγγραφέας και ηθοποιός συνελήφθη στις 16 Νοεμβρίου 2025, αφού βρέθηκε στην τσάντα του ποσότητα ουσίας που περιείχε MDMA.
THE LIFO TEAM