Ένας άντρας από την Πενσιλβάνια ξεκαθάριζε μια παλιά συλλογή με βιντεοκασέτες και βρήκε μια που φέρεται να δείχνει τον τραγουδιστή R Kelly να κακοποιεί σεξουαλικά κορίτσια, δήλωσε ο ίδιος και ο δικηγόρος του Κυριακή.

 

Ο άνδρας παρέδωσε στη συνέχεια την κασέτα στις αρχές, σύμφωνα με την δικηγόρο του Gloria Allred.

 

Η ίδια και ο πελάτης της, ο Gary Dennis, δεν παρείχαν λεπτομέρειες για τα όσα δείχνει η ταινία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν στη Νέα Υόρκη το απόγευμα της Κυριακής.

 

Η Allred είπε ότι φαίνεται να δείχνει ένα ξεχωριστό περιστατικό από τις 10 καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης εναντίον του Kelly, αν και αναγνώρισε ότι δεν θα μπορούσε να είναι 100% σίγουρη ότι ο άνδρας στην ταινία είναι ο Kelly.

 

Ο Steve Greenberg, δικηγόρος του Kelly, σημείωσε την έλλειψη βεβαιότητας. «Δεν είναι αυτός», είπε ο Greenberg και τόνισε επίσης ότι ο 52χρονος τραγουδιστής «αρνείται ότι είναι σε οποιαδήποτε άλλη ταινία με ανήλικα κορίτσια».

 

Ο Dennis, βοηθός σε γηροκομείο, δήλωσε ότι καθάριζε ένα κουτί παλιών ταινιών VHS στο σπίτι του όταν βρήκε το βίντεο. Είπε ότι δεν έχει συναντήσει ποτέ τον τραγουδιστή και δεν ξέρει πώς κατέληξε η ταινία στην κατοχή του. Καθώς η ταινία έχει επίσης ένα αθλητικό παιχνίδι, πιστεύει ότι μπορεί να προέρχεται από έναν φίλο.

 

«Με μεγάλη έκπληξη, ο R Kelly φαίνεται να είναι στην κασέτα, αλλά όχι σε συναυλία», δήλωσε ο Dennis ο οποίος αναφέρει ότι το βίντεο είχε ετικέτα που έγραφε «Ηχογράφηση με τονR Kelly». «Αντίθετα, κακομεταχειριζόταν σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια από την Αφρική. Ήμουν αηδιασμένος και τρομοκρατημένος όταν το είδα».

 

Η Allred είπε ότι υποθέτει ότι τα κορίτσια στο βίντεο ήταν ανήλικα επειδή δεν φαίνεται να έχουν αναπτυχθεί και παράλληλα παρότρυνε όποιον πιστεύει πως έχει αντίστοιχο υλικό να το παραδώσει στις αρχές.

 

Ο δικηγόρος του τραγουδιστή ωστόσο δήλωσε ότι η ερώτηση που τίθεται θα πρέπει να είναι «τι δουλειά έχουν  αυτοί οι άνθρωποι που κατέχουν αυτό που προφανώς πιστεύουν ότι είναι παιδική πορνογραφία στη συλλογή  τους και τι θα κάνουν οι αρχές».

 

Ο Kelly αρνείται εδώ και καιρό την ενοχή του και υποστηρίζει πως είτε είχε συναινετικές σεξουαλικές σχέσεις, είτε πως οι γυναίκες που τον κατηγορούν ψεύδονται. 

 

Οι πρώτες καταγγελίες κατά του τραγουδιστή έγιναν το 1996. Όμως, ο αριθμός τους αυξήθηκε απότομα από το καλοκαίρι του 2017, όταν κατηγορήθηκε πως κακοποιούσε σεξουαλικά και συναισθηματικά γυναίκες, σε κάτι που περιγράφεται ως «σεξουαλική αίρεση».

 

Ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε τον Ιανουάριο έκανε ακόμα χειρότερη την εικόνα του Kelly. Συνελήφθη τον περασμένο μήνα για δέκα περιπτώσεις σεξουαλικών εγκλημάτων. Εννιά από τις δέκα περιπτώσεις αφορούν τη σχέση του με 3 γυναίκες που ήταν ηλικίας 13 έως 17 ετών την εποχή που συνέβησαν τα όσα καταγγέλλουν