Άνοιξαν σήμερα τα μουσεία - Και η ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη

Πίνακες στην Εθνική Πινακοθήκη Facebook Twitter
Ανοίγει σήμερα και η Εθνική Πινακοθήκη (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Τα μουσεία της χώρας ανοίγουν- έπειτα από πολλούς μήνες- και από σήμερα υποδέχονται ξανά επισκέπτες, στο πλαίσιο των βημάτων εξόδου από το lockdown.

 

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, όπως και η τήρηση αποστάσεων, ενώ θα είναι συγκεκριμένος ο αριθμός επισκεπτών που θα επιτρέπονται ανά αίθουσα, μεταξύ άλλων μέτρων που έχουν ληφθεί για τη λειτουργία τους.

 

Τα περισσότερα δημόσια και ιδιωτικά μουσεία αξιοποίησαν τη δύσκολη περίοδο του lockdown πραγματοποιώντας σειρά εργασιών, όπως η ψηφιακή αναβάθμιση, ο εικονικός εμπλουτισμός των δράσεών τους, η συντήρηση κτηριακών υποδομών και αντικειμένων, η επανέκθεση συλλογών, η καταγραφή και ψηφιοποίηση των ευρημάτων, ο σχεδιασμός και η προετοιμασία νέων εκθέσεων και δραστηριοτήτων.

Aπό σήμερα λειτουργούν και οι εκθεσιακοί χώροι της Εθνικής Πινακοθήκης στο ανακαινισμένο κτίριο (Β. Κωνσταντίνου 50), ενώ μέσα στον Μάιο ανοίγουν τις πόρτες τους και οι νέοι μουσειακοί χώροι στο Μέγαρο Τσίλλερ - Λοβέρδου στην Αθήνα (Μαυρομιχάλη 6) και στην Αρέθουσα στη Χαλκίδα.

Με μέτρα προστασίας θα λειτουργήσουν τα αναψυκτήρια και τα πωλητήρια από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων.

Το επόμενο βήμα στη χαλάρωση του lockdown σε ό,τι αφορά τον χώρο του πολιτισμού θα γίνει στις 21 Μαΐου, όταν θα ανοίξουν οι θερινοί κινηματογράφοι, με πληρότητα 75%. Μία εβδομάδα αργότερα, στις 28 Μαΐου, θα ξεκινήσουν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε ανοιχτούς χώρους, μόνο για καθήμενους, με ποσοστό πληρότητας 50%.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη: Παρουσίασε την Εθνική Στρατηγική για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή

Το έργο αποτελεί μέρος της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στον τομέα του πολιτισμού και σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας
THE LIFO TEAM
ΚΛΕΙΔΙ ΣΑΜΙΚΟΥ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Σημαντικά ευρήματα από την ανασκαφή στο Κλειδί Σαμικού

Αρχαιολόγοι αποκάλυψαν στοιχεία για τη λειτουργία αρχαίου ναού του 6ου αιώνα π.Χ., καθώς και πλήθος αντικειμένων που ενισχύουν την υπόθεση ότι ένας από τους χώρους του χρησιμοποιούνταν ως αρχείο
THE LIFO TEAM
ΤΙΜΟΤΕ ΣΑΛΑΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΟΠΕΡΑ ΜΠΑΛΕΤΟ

Πολιτισμός / Εθνική Λυρική Σκηνή: Η «απάντηση» στον Σαλαμέ για τις δηλώσεις του σχετικά με την όπερα και το μπαλέτο

Ο δημοφιλής ηθοποιός δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως κανείς δεν ενδιαφέρεται πλέον για την όπερα και το μπαλέτο και δεν θα ήθελε να εργαστεί σε κανέναν από τους δύο χώρους
THE LIFO TEAM