Ακυκλοφόρητο τραγούδι της Σινέντ Ο΄Κόνορ θα ακουστεί στο φινάλε του «The Woman in the Wall»

Unreleased Sinéad O’Connor song to play at finale of church cruelty drama Facebook Twitter
Φωτ.: Adam Warzawa/EPA
0

Μήνες μετά τον θάνατό της, ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι της Σινέντ Ο΄Κόνορ θα παίξει στο φινάλε της σειράς "The Woman in the Wall". 

Η Σινέντ Ο΄Κόνορ θα ακουστεί να τραγουδά το "The Magdalene Song" - μια μελωδία που έδωσε στους δημιουργούς του τηλεοπτικού δράματος. Σε ένα συναισθηματικό φινάλε, το σόλο φωνητικό της μεταφέρει τον πόνο μιας μητέρας που έχασε το παιδί της, πριν εξυμνήσει την αποφασιστικότητα για επιβίωση.

«Το πρώτο μισό του κομματιού είναι εντελώς σπαρακτικό, και το δεύτερο μισό είναι καθαρή πρόκληση» δήλωσε ο Ντέιβιντ Χολμς, μουσικός από το Μπέλφαστ που έκανε την παραγωγή της μουσικής της Σινέντ Ο΄Κόνορ τα τελευταία χρόνια.

«Είναι απίστευτο πώς το νόημα του τραγουδιού συνδυάστηκε με αυτή την ιστορία. Ήταν γραφτό να γίνει. Υπάρχει μια κάποια μαγεία όταν φέρνεις τη μουσική σε μια συναισθηματική ιστορία» επεσήμανε. 

Στο δράμα του BBC, στο οποίο αναλύονται οι σκληρές συνθήκες στα σπίτια-φιλοξενίας της καθολικής εκκλησίας της Ιρλανδίας, πρωταγωνιστεί η Ρούθ Γουίλσον. Η σκηνοθέτης της σειράς προσέγγισε τον παραγωγό και όταν του εξέφρασε την αγάπη της για τη μουσική της Σινέντ Ο΄Κόνορ, εκείνος μεσολάβησε ώστε να παραχωρήσει ένα από τα τραγούδια της. Μόλις άκουσε το θέμα της σειράς, του είπε να δώσει το The Magdalene Song.

Η εμπειρία που ενέπνευσε την Σινέντ Ο΄Κόνορ

«Η Σινέντ ενέκρινε τη χρήση του κομματιού πριν καν ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Και όταν οι παραγωγοί το άκουσαν έμειναν έκπληκτοι που είχαν κάτι τόσο δυνατό. Όλοι νιώσαμε ότι το μόνο μέρος που μπορεί να μπει, είναι το τέλος» δήλωσε ο Χολμς.

Η καλλιτέχνης, η οποία βρέθηκε νεκρή τον Ιούλιο σε ηλικία 56 ετών, είχε σταλεί σε παρόμοιο ίδρυμα όταν πιάστηκε να κλέβει από καταστήματα σε ηλικία 15 ετών. Αργότερα είχε εκφράσει τη συμπάθειά της προς γυναίκες που είχαν υποστεί τις καταπιέσεις της καθολικής εκκλησίας. 

Πριν από μια δεκαετία, η καλλιτέχνις είχε γράψει μια δημόσια επιστολή για την εφηβική της εμπειρία. Είχε γνωρίσει μία καλόγρια που της φέρθηκε με ιδιαίτερη αγάπη και της αγόρασε μία κιθάρα, αλλά, παράλληλα, είχε γίνει μάρτυρας σκληρών συμπεριφορών σε νεαρή έγκυο.

«Ένα πρωί ξύπνησα και άκουσα τη φίλη μου να ουρλιάζει. Και έτρεξα έξω από τον θάλαμό μου και την είδα να περιβάλλεται από δύο ή τρεις καλόγριες. Δεν μπορώ να θυμηθώ πόσες ήταν. Πήραν το μωρό της φίλης μου από τα χέρια της» έγραφε. 

«Στους στίχους η Σινέντ προσπαθούσε να πει, νομίζω, ότι αν και είχε περάσει μεγάλες αναταραχές, αυτό δεν θα την εμπόδιζε να είναι αυτή που ήθελε να είναι» είπε ο Χολμς. «Ποτέ δεν μίλησε, πραγματικά, για το νόημα των τραγουδιών της».

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο κεντρικός χαρακτήρας της σειράς τού θυμίζει την O'Connor. «Η μεγάλη μου λύπη είναι ότι η Σινέντ δεν είναι εδώ για να δει τη σειρά» είπε. «Θα ήταν περήφανη. Κάποιοι έχουν επικρίνει το μαύρο χιούμορ στο σενάριο, αλλά μεγαλώνοντας στο Μπέλφαστ έχω δει πως το μαύρο χιούμορ να χρησιμοποιείται ως τεχνική επιβίωσης». 

Η οικογένεια της Ο΄Κόνορ θα αποφασίσει αν θα κυκλοφορήσει, μετά θάνατον, το άλμπουμ "No Veteran Dies Alone". Ο τίτλος του είναι εμπνευσμένος από το φιλανθρωπικό έργο της για βετεράνους πολέμου. 

«Μερικές φορές απλά μου έστελνε ένα τραγούδι με φωνητικά ηχογραφημένα σε ένα μηχάνημα καραόκε, αλλά και πάλι ήταν καταπληκτικά» θυμήθηκε ο παραγωγός. 

Με πληροφορίες από Guardian

 
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το The Devil Wears Prada 2 κατηγορείται για στερεοτυπική απεικόνιση ασιατικού χαρακτήρα

Πολιτισμός / Το The Devil Wears Prada 2 κατηγορείται για στερεοτυπική απεικόνιση ασιατικού χαρακτήρα

Ένα clip 38 δευτερολέπτων που παρουσιάζει τη νέα βοηθό της Άντι Σακς, Jin Chao, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε Κίνα, Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Χονγκ Κονγκ, με θεατές να κατηγορούν την ταινία ότι επιστρέφει σε παλιά στερεότυπα για Ασιάτες χαρακτήρες ως άχαρους, nerdy και υπερ-μορφωμένους.
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Νταγκ Άλαν, ο θρυλικός κάμεραμαν των πολικών ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Άτενμπορο

Πολιτισμός / Πέθανε ο Νταγκ Άλαν, ο θρυλικός κάμεραμαν των ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Άτενμπορο

Ο Νταγκ Άλαν, ο Σκωτσέζος κάμεραμαν που γύρισε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες άγριας ζωής για τα ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Άτενμπορο, πέθανε στα 74 του ενώ έκανε πεζοπορία στο Νεπάλ. Είχε κινηματογραφήσει πιγκουίνους, πολικές αρκούδες, φώκιες και φάλαινες σε μερικά από τα πιο ακραία περιβάλλοντα του πλανήτη, κερδίζοντας οκτώ Emmy και πέντε BAFTA.
THE LIFO TEAM
Η Σίνθια Ερίβο θα γίνει Μίριαμ Μακέμπα σε μια ταινία για το Graceland και το απαρτχάιντ

Πολιτισμός / Η Σίνθια Ερίβο θα γίνει Μίριαμ Μακέμπα σε μια ταινία για το απαρτχάιντ

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, το Graceland του Πολ Σάιμον έφερε τη μουσική της Νότιας Αφρικής σε παγκόσμιο κοινό, αλλά άνοιξε και μια μεγάλη σύγκρουση γύρω από το πολιτιστικό μποϊκοτάζ του απαρτχάιντ. Το The Road Home επιστρέφει σε εκείνη τη στιγμή, μέσα από τη Μακέμπα, τον Χιου Μασακέλα και μια μουσική που έγινε πεδίο αντίστασης.
THE LIFO TEAM
70 ημέρες στο Οβέρ: Εκεί που ο Βαν Γκογκ χάθηκε μέσα στα σιταροχώραφα

Πολιτισμός / 70 ημέρες στο Οβέρ: Εκεί που ο Βαν Γκογκ χάθηκε μέσα στα σιταροχώραφα

Στο Auvers-sur-Oise, το χωριό έξω από το Παρίσι όπου ο Βαν Γκογκ πέρασε τις τελευταίες 70 ημέρες της ζωής του, ανοίγουν δύο εκθέσεις αφιερωμένες στον ζωγράφο και στο τοπίο που τον σημάδεψε. Δεν είναι απλώς ακόμη ένας φόρος τιμής, αλλά ένας τρόπος να ξαναδιαβαστεί ο τόπος μέσα από το βλέμμα που τον έκανε αθάνατο.
THE LIFO TEAM
Γιατί όλοι τρέχουν ακόμα στα σκαλιά του Rocky;

Πολιτισμός / Γιατί όλοι τρέχουν ακόμα στα σκαλιά του Rocky;

Το αυθεντικό άγαλμα του Rocky μπαίνει για πρώτη φορά μέσα στο Philadelphia Museum of Art, το μουσείο που κάποτε δεν ήξερε αν το ήθελε. Με έργα των Κιθ Χάρινγκ, Άντι Γουόρχολ, Κάρα Γουόκερ και Κάρι Μέι Γουίμς, η έκθεση Rising Up εξετάζει πώς ένα κινηματογραφικό αντικείμενο έγινε λαϊκό μνημείο μιας πόλης.
THE LIFO TEAM
Ένα νέο μουσείο στην Πορτογαλία ανοίγει πρώτα για τους εργάτες που το έχτισαν

Πολιτισμός / Ένα νέο μουσείο στην Πορτογαλία ανοίγει πρώτα για τους εργάτες που το έχτισαν

Το MuzeuThought and Contemporary Art DST ανοίγει στην Μπράγκα με έργα των Ναν Γκόλντιν, Άλεξ Κατς, Φραντσέσκο Κλεμέντε και Φραντς Βεστ. Πριν υποδεχτεί το κοινό, όμως, θα ανοίξει αποκλειστικά για τους εργαζόμενους του DST Group, της κατασκευαστικής εταιρείας που βρίσκεται πίσω από τη συλλογή και το κτίριο.
THE LIFO TEAM
Το Claude μπαίνει στα πιο κλειστά πάρτι των Καννών: Ο «βοηθός» που έγινε συνδαιτυμόνας

Πολιτισμός / Το Claude μπαίνει στα πιο κλειστά πάρτι των Καννών: Ο «βοηθός» που έγινε συνδαιτυμόνας

Ο Ντάριο Αμοντέι, CEO της Anthropic, θα συνδιοργανώσει με τον Γκρέιντον Κάρτερ και τον Μπράιαν Λορντ της CAA ένα από τα πιο περιζήτητα πάρτι του Φεστιβάλ Καννών. Η είδηση έρχεται την ώρα που το Χόλιγουντ εξακολουθεί να κοιτάζει την τεχνητή νοημοσύνη με δέος και καχυποψία.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Νταϊάνα Ρος κόπηκε από τη βιογραφική ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον

Πολιτισμός / Η Νταϊάνα Ρος κόπηκε από τη βιογραφική ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον

Η Κατ Γκράχαμ είχε γυρίσει σκηνές ως Νταϊάνα Ρος στο Michael, όμως αποκάλυψε ότι ο ρόλος της δεν υπάρχει στο τελικό μοντάζ λόγω «νομικών παραμέτρων». Η απουσία της Ρος ανοίγει ακόμη μία συζήτηση γύρω από το τι χωρά και τι μένει έξω από τη νέα βιογραφία του Μάικλ Τζάκσον.
THE LIFO TEAM
Η Αν Χάθαγουεϊ έπαιξε μια pop star και κατάλαβε ότι δεν θέλει να γίνει ποτέ μία

Πολιτισμός / Η Αν Χάθαγουεϊ έπαιξε μια pop star και κατάλαβε ότι δεν θέλει να γίνει ποτέ μία

Στο Mother Mary, η Αν Χάθαγουεϊ υποδύεται μια μεγάλη pop star, με τραγούδια των FKA Twigs, Jack Antonoff και Charli xcx. Η εμπειρία, όπως είπε, τη βοήθησε να καταλάβει ότι η pop μουσική απαιτεί μια «αβίαστη δύναμη» και μια δημόσια έκθεση του εαυτού που δεν της ταιριάζει.
THE LIFO TEAM
Ο Έλιοτ Πέιτζ δείχνει ότι και η φύση μπορεί να είναι queer― όχι μόνο οι άνθρωποι

Πολιτισμός / Ο Έλιοτ Πέιτζ δείχνει ότι και η φύση μπορεί να είναι queer― όχι μόνο οι άνθρωποι

Το Second Nature, με αφηγητή και συμπαραγωγό τον Έλιοτ Πέιτζ, εξερευνά ομόφυλες σχέσεις, αλλαγές φύλου και μητριαρχικές κοινωνίες σε περισσότερα από 1.500 είδη ζώων, αμφισβητώντας με επιστημονικά στοιχεία την ιδέα ότι η φύση υπήρξε αποκλειστικά straight.
THE LIFO TEAM
Μετά το «Baby Reindeer», ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το σκοτεινό «Half Man»

Πολιτισμός / Μετά το «Baby Reindeer», ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το σκοτεινό «Half Man»

Ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το «Half Man» σε έναν ρόλο που τον βγάζει εντελώς έξω από τη γνώριμη περσόνα του. Στις Κάννες μίλησε για την ανδρική βία, τη σωματική μεταμόρφωση και το γιατί η αυθεντικότητα είναι, για εκείνον, το μόνο αληθινό μυστικό μιας επιτυχίας.
THE LIFO TEAM
Από τη «Χορτοφάγο» στο Light and Thread: γιατί η Χαν Κανγκ μιλά σήμερα για την τέχνη σαν ανάγκη επιβίωσης

Πολιτισμός / Από τη «Χορτοφάγο» στο Light and Thread: γιατί η Χαν Κανγκ μιλά σήμερα για την τέχνη σαν ανάγκη επιβίωσης

Με αφορμή το Light and Thread, το πρώτο της nonfiction βιβλίο στα αγγλικά, η νομπελίστρια Χαν Κανγκ μιλά για τη βία, το πένθος, τη μνήμη και τη γραφή ως πράξη επιμονής. Και για το ελληνικό κοινό που έχει ήδη αγαπήσει τη «Χορτοφάγο» και το «Μάθημα ελληνικών», θυμίζει γιατί η λογοτεχνία της δεν παρηγορεί από τον κόσμο, αλλά σε εμποδίζει να νεκρωθείς μέσα του.
THE LIFO TEAM
Turner Prize 2026: Μια βραχεία λίστα με έντονο πολιτικό φορτίο και γλυπτική ουσία.

Πολιτισμός / Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα του Turner Prize 2026

Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα του Turner Prize 2026, με τους Σιμίον Μπάρκλεϊ, Κίρα Φρέιζε, Μαργκερίτ Ιμιό και Τανόα Σάσρακου να διεκδικούν το σημαντικότερο βρετανικό βραβείο σύγχρονης τέχνης. Η φετινή τετράδα δίνει έμφαση στην εγκατάσταση και την περφόρμανς, με έργα που ανατέμνουν τη φυλή, την τάξη και την πολιτική ιστορία του πετρελαίου.
THE LIFO TEAM
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΜΑΓΚΙ ΤΖΙΛΕΝΧΑΛ

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Βενετίας 2026: Η Μάγκι Τζίλενχαλ ορίστηκε πρόεδρος της κριτικής επιτροπής

«Η Βενετία πάντα υποστήριζε τις ειλικρινείς, ξεχωριστές φωνές, και είναι τιμή μου να συμβάλλω στη συνέχιση αυτής της γενναίας και απαραίτητης παράδοσης», δήλωσε η ηθοποιός
THE LIFO TEAM