Ένα δεκάλεπτο βίντεο, αφιερωμένο στα 200 χρόνια από το 1821, προβάλλεται από χθες κατά τακτά χρονικά διαστήματα στην πρόσοψη της Βουλής.

 

Η προβολή ξεκίνησε χθες και θα συνεχιστεί για εννέα ακόμα ημέρες. Πραγματοποιείται ανά ημίωρο από τις 21:00 έως τις 23:00. Στο βίντεο εμφανίζονται μορφές και σκηνές της ελληνικής επανάστασης από τον τοιχογραφικό διάκοσμο της Αίθουσας Ελευθερίου Βενιζέλου. Η προβολή πραγματοποιείται στα πλαίσια της επετειακής έκθεσης «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά».

 

πρόσοψη της Βουλής
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

 

Η έκθεση εγκαινιάστηκε χθες Δευτέρα, Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου. Η διάρκεια της έκθεσης θα επεκταθεί πέραν του επετειακού έτους προκειμένου να καταστεί δυνατόν, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να την επισκεφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.

 

πρόσοψη της Βουλής
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

 

πρόσοψη της Βουλής
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

 

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

 

Η έκθεση θα είναι προσβάσιμη και διαδικτυακά, μέσω ειδικής ιστοσελίδας, με όλα τα εκθέματα διαθέσιμα, με τρισδιάστατη εικονική περιήγηση, καθώς και ψηφιακές εφαρμογές-παιχνίδια, αξιοποιήσιμα από την εκπαιδευτική κοινότητα. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr