«Χαράτσι» της ΔΕΗ για όσους συνεχίσουν να λαμβάνουν λογαριασμό σε χαρτί

«Χαράτσι» της ΔΕΗ για όσους συνεχίσουν να λαμβάνουν λογαριασμό σε χαρτί Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
1

Οι έγχαρτοι λογαριασμοί ρεύματος της ΔΕΗ θα επιβαρύνονται πλέον με «χαράτσι» ενός ευρώ και η νέα χρέωση θα ξεκινήσει από την 1η Δεκεμβρίου.

«Η ΔΕΗ, καλεί τους πελάτες της στην επιλογή χρήσης ηλεκτρονικού λογαριασμού. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται ο χρόνος και η ποιότητα εξυπηρέτησης των πελατών της επιχείρησης, η εξοικονόμηση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων και η ουσιαστική ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών αειφορίας της. [..] Το Δ.Σ. αποφάσισε ότι οι έγχαρτοι λογαριασμοί θα επιβαρύνονται με 1€ όσο περίπου το κόστος έκδοσης και αποστολής τους. Η ΔΕΗ πιστεύει ότι η πρωτοβουλία αυτή θα αποτελέσει λειτουργικό κίνητρο για τους όλους τους πελάτες της», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση της εταιρίας. 

Διευκρινίζεται επίσης, για τους πελάτες που θα εγγραφούν στο σύστημα του ηλεκτρονικού λογαριασμού (e-bill) ως τις 31.12.2018, και στην περίπτωση που η χρέωση του 1 ευρώ έχει ενσωματωθεί σε λογαριασμό τους, αυτή θα πιστωθεί στον επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί.

Προκειμένου να γλιτώσουν το επιπλέον κόστος, η ΔΕΗ καλεί τους πελάτες της να εγγραφούν στο e-bill. 

Όπως αναφέρει, οι πελάτες της ΔΕΗ που επιλέγουν τον ηλεκτρονικό λογαριασμό μέσω της υπηρεσίας e-bill, επωφελούνται από πρόσθετες δυνατότητες που είναι:

- Άμεση πρόσβαση στους λογαριασμούς όλων των ακινήτων, που εκδίδονται στο όνομά τους

- Πρόσβαση στους λογαριασμούς ρεύματος του τελευταίου 12μηνου

- Δωρεάν ειδοποιήσεις κατά την έκδοση λογαριασμών με sms ή/και e-mail

- Δωρεάν ηλεκτρονική πληρωμή με χρήση οποιασδήποτε κάρτας

- Πρόσβαση στο έντυπο τυχόν διακανονισμού με τις δόσεις

- Πρόσβαση σε ενημερωτικά έντυπα, προσωποποιημένες επιστολές κ.τ.λ.

- Εύκολη αρχειοθέτηση των λογαριασμών

- Δυνατότητα επιλογής έκδοσης μηνιαίου ηλεκτρονικού λογαριασμού.

Οικονομία
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόγραμμα «Κάλυψη»: Επιδότηση ενοικίου και εξασφάλιση στέγης για ευάλωτες ομάδες

Οικονομία / Πρόγραμμα «Κάλυψη»: Επιδότηση ενοικίου και εξασφάλιση στέγης για ευάλωτες ομάδες

Το πρόγραμμα «Κάλυψη», συνολικού προϋπολογισμού 21,5 εκατομμυρίων ευρώ, υλοποιείται σε 44 Δήμους της χώρας, αφορά ακίνητα τα οποία διατίθενται σε δικαιούχους ηλικίας 25 έως 39 ετών που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία
LIFO NEWSROOM
«Ακριβή» μου Ελλάδα: 100% ακριβότερες οι χαρτοπετσέτες από την Ευρωζώνη - Τι δείχνει έκθεση της ΤτΕ

Οικονομία / «Ακριβή» μου Ελλάδα: 100% ακριβότερες οι χαρτοπετσέτες από την Ευρωζώνη - Τι δείχνει έκθεση της ΤτΕ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ακρίβειας είναι το ανθρακούχο νερό, το οποίο είναι 129% ακριβότερο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, οι χαρτοπετσέτες στο 100%, η μαργαρίνη (60%) και το βούτυρο (54%)
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Στον υπόλοιπο κόσμο, όπου τουλάχιστον έχει αναπτυχθεί ένας κάποιος πολιτισμός, οι πελάτες που επιλέγουν ηλεκτρονική διαχείριση λογαριασμών και κατάργηση χαρτιού/ταχ. αποστολής, τους προσφέρεται σαν κίνητρο μια μικρή ανταποδοτική έκπτωση από αυτό που χρεωνόταν ως εκείνη την στιγμή. Στις μπανανίες, όπου κράτος και οι συν αυτώ οργανισμοί πάσης φύσεως έχουν συνηθίσει να λειτουργούν με κίνητρο την τιμωρία και επιβάρυνση άουτ οφ νόγουερ, προσθέτουν έξτρα κόστος στον καταναλωτή. Κοντολογίς, ο 80χρονος παπούς που δεν δύναται να χρησιμοποιήσει Η/Υ ή/και κινητό, θα πρέπει να πληρώσει 1 ευρώ επιπλέον γιατί... έτσι!