Έκδοση 10ετους ομολόγου ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ

Έκδοση 10ετους ομολόγου ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ Facebook Twitter
0

O οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ανακοίνωσε τους αναδόχους για την έκδοση νέου 10ετές ομολόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βιβλίο προσφορών αναμένεται να ανοίξει αύριο. Ανάδοχοι ορίστηκαν τρεις αμερικανικές και τρεις ευρωπαϊκές τράπεζες. Οι Goldman Sachs, JP Morgan, Citigroup, Credit Suisse, BNP Paribas και HSBC.

Πρόκειται για την πρώτη έκδοση δεκαετούς ομολόγου από το ελληνικό Δημόσιο μετά από ακριβώς 9 χρόνια. 

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τη Moody's από Β3 σε B1, την περασμένη Παρασκευή και η ελληνική κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευθεί το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί. 

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχώρησε στο 3,622% νωρίς σήμερα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2006.

Η απόδοση του πενταετούς ομολόγου, που εκδόθηκε πρόσφατα, υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο εβδομάδων κατά τις οποίες βρίσκεται σε διαπραγμάτευση, στο 2,79%.

«Η κίνηση της αναβάθμισης από τη Moody's αντανακλά το γεγονός ότι οι μεταρρυθμίσεις ήδη αποδίδουν καρπούς με την μορφή δημοσιονομικής βελτίωσης με το πρωτογενές πλεόνασμα», σχολίασε ο Ντάνιελ Λεντς, αναλυτής της DZ Bank. «Αυτό όμως που νομίζω ότι είναι επίσης σημαντικό είναι το γεγονός πως η Ελλάδα δείχνει ότι έχει πρόσβαση στις αγορές, με το πετυχημένο πενταετές (ομόλογο) και τώρα και με τις φήμες για νέο 10ετές», δήλωσε νωρίτερα ο αναλυτής. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, η κοινοπρακτική έκδοση θα ξεκινήσει «στο κοντινό μέλλον», ανάλογα με τις συνθήκες στις αγορές, ωστόσο πηγές τις αγοράς αναφέρουν πως η 5η Μαρτίου είναι η πιο πιθανή ημερομηνία για την εκκίνηση της διαδικασίας.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Οικονομία / Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία πέντε εταιρειών πετρελαιοειδών - Το άτομο που τις ελέγχει και η σχέση με τη Ρωσία

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα λάβει μέριμνα για τους εργαζόμενους στις εταιρείες προκειμένου να απελευθερωθούν τα αναγκαία κεφάλαια για να πληρωθούν οι μισθοί
THE LIFO TEAM
Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Οικονομία / Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Ο Ζάουμε Κολμπόνι, μαζί με άλλους 16 δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει έκτακτους πόρους για την κατασκευή προσιτών κατοικιών
THE LIFO TEAM