Αισχροκέρδεια με αφορμή την κακοκαιρία Barbara- Έρχονται πρόστιμα στην αγορά αντιολισθητικών αλυσίδων

Αιχροκέρδεια Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Πρόστιμα σε όσους εκμεταλλεύονται την κακοκαιρία Barbara προκειμένου να πουλήσουν ακριβότερα τις αντιολισθητικές αλυσίδες, εξήγγειλε ο γγ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

«Όσοι έχουν πουλήσει αλυσίδες πολύ ακριβά σε σχέση με όσο τις αγόραζαν και τις πουλούσαν στο παρελθόν, δηλαδή έχουν ξεπεράσει το περιθώριο κέρδους τους, προφανώς θα τιμωρηθούν.

»Οι αρμόδιες υπηρεσίες μπορούν να το ελέγξουν αυτό αναζητώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη αυτών των πωλήσεων», εξήγησε ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν, τόνισε πως πρόκειται για μια επικίνδυνη κίνηση στην ελεύθερη αγορά.

Επειδή υπάρχει εξαιρετικά μεγάλη ζήτηση το πιο πιθανό είναι ότι πολλές από αυτές τις αλυσίδες θα καταλήξουν στη μαύρη αγορά για να πωληθούν στις τιμές που θα ήθελε πραγματικά ο επιχειρηματίας, ανέφερε μεταξύ άλλων.  

«Θα προφασιζόταν ότι δεν έχει άλλες αλυσίδες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετήσει το κοινό», συμπλήρωσε. 

Τι θα γίνει με το Market Pass

Για την ακρίβεια και τις απανωτές ανατιμήσεις στα βασικά είδη μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Απόστολος Ραφτόπουλος, τονίζοντας ότι διαπιστώνεται μεγάλη διαφορά στις τιμές από το χωράφι στο ράφι.  

«Την επιτραπέζια ελιά την πήρανε οι έμποροι, φέτος, από τους παραγωγούς στα 90 λεπτά έως 1 ευρώ. Εμείς, την ακατέργαστη, τη βρήκαμε στο κεντρικό οπωροπωλείο της Κεντρικής Λαχαναγοράς στα 3,5 ευρώ», σημείωσε.  

Αναφορικά με το Market Pass, σημείωσε ότι η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη σε περίπου 15 ημέρες και κανείς δεν πρόκειται να χάσει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε αυτό. 

«Θα δοθεί άπλετος χρόνος και τα χρήματα αυτά θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ο κάθε δικαιούχος μέχρι το τέλος Αυγούστου ανεμπόδιστα». 

Τέλος, όσον αφορά στο «καλάθι της Σαρακοστής» διευκρίνισε ότι θα ανακοινωθεί την επόμενη βδομάδα προκειμένου να εφαρμοστεί την Τετάρτη πριν από την Καθαρά Δευτέρα. 

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται κάτι ένα μεγάλο πρόβλημα

Διεθνή / Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα

Οι τιμές σε τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Τουρκία - Αυξάνονται οι τιμές σε φαγητό, ένδυση, μεταφορές - Το όριο πείνας στην Τουρκία ξεπερνά τον κατώτατο μισθό κατά 3.000 λίρες - Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ