Ένας Καναδός έφηβος δολοφονήθηκε την περασμένη Κυριακή, όταν η προσπάθειά του να βρεί το χαμένο του iPhone –μέσω της υπηρεσίας της Apple, "Find My Phone"- πήρε μια εντελώς τραγική τροπή.

 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, o 18χρονος Jeremy Cook, ξέχασε το περασμένο Σαββατοκύριακο, το smartphone του στο πίσω κάθισμα ενός ταξί. Όπως θα έκανε κάθε χρήστης, ο Jeremy χρησιμοποίησε την υπηρεσία Find My Phone της Apple προκειμένου να εντοπίσει τη συσκευή του.

 

Mόλις το software εντόπισε την τοποθεσία που βρισκόταν η συσκευή, ο Jeremy επισκέφθηκε τη διεύθυνση που εμφανίστηκε στο χάρτη με έναν συγγενή του, όμως εκεί τον περίμενε μια τραγική έκπληξη. Τρεις άνδρες σε ένα αυτοκίνητο που όπως φάνηκε από την έκθεση της αστυνομίας, μόλιθς αντιλήφθηκαν την παρουσία του τράπηκαν σε φυγή.

 

Ο Jeremy κατάφερε να κρατηθεί από την πόρτα του αυτοκινήτου, αλλά οι φυγάδες πρόλαβαν να πυροβολήσουν και να σκοτώσουν τον άτυχο έφηβo, πρoτού να ρίξουν τελικά το αυτοκίνητο σε ένα στύλο και να εξαφανιστούν.

 

Οι αρχές συστήνουν στον κόσμο, όταν κάνει χρήση του software εντοπισμού απωλεσθέντων συσκευών, μια παροχή που βρίσκεται πλέον σε όλων των ειδών τα λειτουργικά, να επικοινωνεί με την αστυνομία, ιδίως όταν η συσκευή εντοπίζεται σε αραιοκατοικημένες ή σε περιοχές με υψηλή εγκληματικότητα.

 

Παρόμοια περιστατικά έχουν αναφερθεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν, στις ΗΠΑ και την Μ. Βρετανία, με κατόχους απωλεσθέντων συσκευών που βρήκαν τραγικό θάνατο στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν το smartphone τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr