Ακούστε τους ήχους του διαστήματος όπως έχουν ηχογραφηθεί από τη Νasa

Ακούστε τους ήχους του διαστήματος όπως έχουν ηχογραφηθεί από τη Νasa Facebook Twitter
4

Ένα αρχείο μεγάλης ιστορικής σημασίας, με ηχητικά ντοκουμέντα από τις αποστολές της στο διάστημα, είναι δημοσιευμένο από τη NASA στον επίσημο λογαριασμό που δημιούργησε στο Soundcloud. 

Tο αρχείο περιέχει περίπου 60 ηχητικά ντοκουμέντα από τις διάφορες αποστολές της NASA, όπου μπορεί κανείς να ακούσει εκφράσεις που έμειναν στην ιστορία όπως το "Houston we've had a problem" και τις συνομιλιές μεταξύ αστροναυτών και βάσης, αλλά και ομιλία του Προέδρου Κέννεντι που προηγήθηκε της αποστολής Apollo 11. 




Όμως εκεί που το αρχείο πραγματικά αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον είναι οι ήχοι που κατέγραψαν τα διαστημόπλοια της NASA από άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, αλλά και από τη μετάδοση ηχητικών σημάτων στην στρατόσφαιρα, στα πλαίσια πειραμάτων και ερευνών.


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 22.10.2014

Τech & Science
4

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν κατά πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Τech & Science / Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Οι περιοχές της Ελλάδας με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής - Σε ποιες περιοχές ζουν οι μακροβιότεροι Ευρωπαίοι και πού στην Ευρώπη καταγράφεται το χαμηλότερο προσδόκιμο
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
"...η δημοσίευση μέρους του ηχητικού αρχείου της NASA στο Soundcloud, που έχει απενεργοποιήσει τη δυνατότητα σχολιασμού από τους επισκέπτες."Aναρωτιέμαι πρός τι η απενεργοποίηση.
Μια εικασία είναι ότι επειδή τέτοιες σελίδες μαζεύουν πολύ κόσμο, προτιμούν να κόψουν τα σχόλια παρά να πληρώνουν κάποιον να τα κάνει moderate για σκουπιδο-comments και spam.