Σε μια πρωτοποριακή απόφαση σχετικά με το μέλλον του λειτουργικού Windows, προέβη ο CEO της εταιρείας Microsoft, Satya Nadella. Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το Business Insider, όλες οι βερσιόν των Windows πρόκειται να συνενωθούν κάτω από ένα λειτουργικό-ομπρέλα, αντί για τις τρεις διαφορετικές που κυκλοφορούν σήμερα (Windows για PC, για Smartphones και για Xbox).

 

"Αντί για τρεις διαφορετικές ομάδες, θα έχουμε πλέον μια, που θα εργάζεται σε μια κοινή αρχιτεκτονική" ανέφερε ο Nadella στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου της Microsoft, χωρίς να εντοπίσει χρονικά το πότε θα γίνει η ενοποίηση των Windows.

 

Παράλληλα, τόνισε ότι αυτή η ενοποίηση θα λειτουργήσει και προς όφελος των προγραμματιστών που θα δημιουργούν πλέον μια εφαρμογή για την πλατφόρμα Windows αντί για τρεις διαφορετικές εκδοχές.

 

UPDATE: Το Cnet διευκρινίζει τι ακριβώς σημαίνει ο όρος "ενoποιημένα Windows" σε αυτό το post, αναφέροντας ότι ο πυρήνας της αρχιτεκτονικής των Windows θα είναι ίδιος, για να διευκολύνει τους developers εφαρμογών, αλλά θα υπάρχουν διαφοροποιημένα Windows για κάθε συσκευή.

 

[via]

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr