Ξεχάστε τα ακουστικά: Φορέστε αυτό το δαχτυλίδι Bluetooth και μιλήστε με το χέρι

Ξεχάστε τα ακουστικά: Φορέστε αυτό το δαχτυλίδι Bluetooth και μιλήστε με το χέρι Facebook Twitter
0

Σε μία περίοδο που η αγορά των κινητών τηλεφώνων οδηγεί στην ανάπτυξη έξυπνων ρολογιών και ασύρματων ακουστικών, η εταιρεία Origami Labs έφτιαξε ένα πρωτοποριακό δαχτυλίδι που μετατρέπει τα δάκτυλα του χεριού μας σε ακουστικά.

Μετά την επιτυχημένη καμπάνια στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες δημόσιας χρηματοδότησης Kickstarter και Indiegogo, το Orii έχει ήδη αρχίσει να αποστέλλεται σε όσους πίστεψαν στο κόνσεπτ και το προπαρήγγειλαν από πέρυσι.  

Το δαχτυλίδι είχε αρχικά σχεδιαστεί για να βοηθά τους ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα όρασης στον χειρισμό smartphones και μηνυμάτων αλλά γρήγορα αποδείχτηκε πως οι εφαρμογές του θα μπορούσαν να είναι πολλαπλάσιες. 

Χρησιμοποιώντας το ίδιο το οστό ως μετατροπέα ήχου, το Orii στέλνει τα ηχητικά σήματα στην άκρη του δείκτη, επιτρέποντας στους χρήστες να μιλούν, ακουμπώντας απαλά το δάκτυλο στο αυτί τους.  

Μάλιστα οι κατασκευαστές του υποστηρίζουν πως η ποιότητα του ήχου, σε ένα πολυσύχναστο δρόμο, είναι καλύτερη από τα περισσότερα ακουστικά Bluetooth που κυκλοφορούν.

  

Το δαχτυλίδι διαθέτει σύστημα noise-cancelling («ακύρωσης» εξωτερικών θορύβων) με δύο μικρόφωνα στην επιφάνειά του, που επιτρέπουν τις φωνητικές εντολές και την υπαγόρευση μηνυμάτων. 

Με τις προγραμματιζόμενες δονήσεις του, το Orii μπορεί να προειδοποιήσει τον χρήστη για μηνύματα ενώ δέχεται και εντολές αφής για ενεργοποίηση διαφόρων λειτουργιών στο smart phone. 

Η μπαταρία του εξασφαλίζει περίπου 1,5 ώρες ομιλίας και 45 με 48 ώρες αναμονής με μία μόνο φόρτιση. 

Είναι αδιάβροχο και έτσι οι χρήστες του δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν για τυχόν μπουρίνια που μπορεί να τους βρουν απροετοίμαστους. 

Όπως πάρα πολλά gadget που χρηματοδοτούνται από χρήστες σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες, έτσι και το Orii έχει καθυστερήσει να φτάσει στους αγοραστές που συνεισέφεραν πέρυσι για την ανάπτυξη της παραγωγής του. 

Προς το παρόν, μόνο εκείνοι που υποστήριξαν το πρότζεκτ μέσω Kickstarter έχουν λάβει τα πρωτοποριακά δαχτυλίδια ενώ τον Νοέμβριο θα αρχίσουν να καταφτάνουν τα πακέτα και στους χρήστες που προ-παρήγγειλαν το Orii μέσω Indiegogo. 

Η τιμή λιανικής του δακτυλιδιού αναμένεται να διαμορφωθεί στα 159 δολάρια. 

Με πληροφορίες από Venturebeat.com

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM