Νέες αποκαλύψεις εκθέτουν το Facebook - Δεκάδες εταιρίες είχαν άδεια για πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα

Νέες αποκαλύψεις εκθέτουν το Facebook - Δεκάδες εταιρίες είχαν άδεια για πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα Facebook Twitter
0

Το Facebook έδωσε σε τουλάχιστον 60 επιχειρήσεις ειδικά δικαιώματα για πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα χρηστών προτού διακόψει αυτή την «εξυπηρέτηση».

Σε γραπτές απαντήσεις στο Κογκρέσο των ΗΠΑ σχετικά με τις δραστηριότητές του, το κοινωνικό δίκτυο αποκάλυψε ότι χορήγησε πολυάριθμες επεκτάσεις για πρόσβαση στο δημόσιο προφίλ ενός χρήστη, καθώς και ορισμένα στοιχεία από τους φίλους του.

Το Facebook εισήγαγε αυστηρότερες οδηγίες για εφαρμογές τρίτων μερών τον Απρίλιο του 2014 και έδωσε στις επιχειρήσεις ένα χρόνο μετάβασης στους νέους κανόνες προτού υποχρεώσει τη συμμόρφωση - εξαιρουμένων των 61 επιχειρήσεων που κατονομάζονται στα έγγραφα.

Ανάμεσα στις εταιρίες είναι μεγάλοι κολοσσοί του εμπορίου και εταιρίες όπως η Spotify, η UPS, η Oracle και AOL.

Οι αποκαλύψεις έρχονται σε αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις του Facebook ότι η λειτουργία που επέτρεψε μια τέτοια λεπτομερή πρόσβαση είχε διακοπεί οριστικά το 2014.

Το Facebook έχει δεχθεί εξονυχιστική εξέταση μετά το σκάνδαλο Cambridge Analytica και πιέζεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επιχειρηματικές του πρακτικές.

Το Facebook δήλωσε ότι από τον Απρίλιο του 2014 έως τον Απρίλιο του 2018 είχε απορρίψει περισσότερες από τις μισές εφαρμογές που υποβλήθηκαν προς επανεξέταση στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του.

Σε ξεχωριστή αποκάλυψη, το κοινωνικό δίκτυο αποκάλυψε επίσης ότι είχε χορηγήσει ειδικά προνόμια σε 52 άλλες εταιρείες υλικού και λογισμικού για την ενσωμάτωση "χαρακτηριστικών Facebook " σε συσκευές και υπηρεσίες, η οποία περιελάμβανε επίσης πρόσβαση σε ορισμένα βασικά δεδομένα χρήστη.

Η Apple, η Amazon και ο κινεζικός γίγαντας smartphone Huawei συγκαταλέγονται μεταξύ των εταιρειών αυτής της λίστας, η οποία τους έδωσε την άδεια να δημιουργήσουν εκδόσεις του Facebook στις συσκευές και τα προϊόντα τους.

Ωστόσο, το Facebook ανέφερε ότι η φύση αυτών των εργασιών περιορίζει τις επιχειρήσεις στην κατασκευή μόνο εγκεκριμένων από το Facebook προϊόντων, ενώ όλες οι ενοποιήσεις έχουν εγκριθεί από τις μηχανολογικές ομάδες - με 38 από τις 52 να έχουν ήδη διακοπεί.

.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM