To Google Drive γίνεται Google One, με νέα προγράμματα cloud αποθήκευσης

To Google Drive γίνεται Google One, με νέα προγράμματα cloud αποθήκευσης Facebook Twitter
0

Η Google ανακοίνωσε ότι ανανεώνει την υπηρεσία cloud αποθήκευσης ώστε να είναι καλύτερα προσαρμοσμένη στο σημερινό κόσμο των 4K βίντεο και των φωτογραφιών υψηλής ευκρίνειας.

Η νέα υπηρεσία, η οποία θα ονομάζεται Google One, θα αντικαταστήσει το Google Drive με βελτιωμένες και πιο προσιτές τιμές για τα «πακέτα» cloud αποθηκευτικού χώρου, τα οποία θα ξεκινούν από 100GB και θα φτάνουν μέχρι 30ΤΒ. Οι χρήστες της νέας υπηρεσίας θα έχουν τεχνική υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρο, πράγμα που σημαίνει ότι η υποστήριξη θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους συνδρομητές, και όχι μόνο στους χρήστες της G Suite.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Google, όλοι οι συνδρομητές του Google Drive που ήδη πληρώνουν για αποθηκευτικό χώρο (πέραν των 15GB που είναι δωρεάν), θα αναβαθμιστούν αυτόματα στη νέα υπηρεσία Google One μέσα τους επόμενους μήνες. Όσοι από τους χρήστες δεν πληρώνουν για κάποιο πακέτο cloud αποθήκευσης θα διατηρήσουν τα 15GB που έχουν δωρεάν. Όσοι πελάτες της υπηρεσίας διαθέτουν επιχειρηματικούς λογαριασμούς G Suite, δεν πρόκειται να υποστούν κάποια αλλαγή.

Αυτή η κίνηση στοχεύει στην παροχή φθηνότερου αποθηκευτικού χώρου στο cloud σε απλούς πελάτες και όχι σε μεγάλες επιχειρήσεις, αφού όπως φαίνεται από τις αλλαγές των τιμών στις χαμηλότερες βαθμίδες αποθήκευσης, ένας επαγγελματίας φωτογράφος, για παράδειγμα, μπορεί να διπλασιάσει το μέγιστο αποθηκευτικό χώρο των 100GB του Google Drive, με μόνο ένα δολάριο επιπλέον.

Η αναβάθμιση των συνδρομητών του Google Drive θα ξεκινήσει αυτόματα από τις Η.Π.Α. και στη συνέχεια θα επεκταθεί παγκοσμίως. Πριν από την αναβάθμιση, οι χρήστες θα λάβουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιβεβαίωσης όπου θα μπορούν να διαχειριστούν το πακέτο αποθήκευσης και υπολογίσουν τα οφέλη τους.

Να επισημάνουμε ότι εξακολουθούν να προσφέρονται εντελώς δωρεάν τα 15GB για κάθε λογαριασμό Google που διαθέτει ένας χρήστης. Εάν κάποιος χρειάζεται περισσότερο αποθηκευτικό χώρο ισχύουν τα παρακάτω προγράμματα:

100GB = 1.99 δολάρια ανά μήνα
200GB = 2.99 δολάρια ανά μήνα
2TB = 9.99 δολάρια ανά μήνα
10TB = 99.99 δολάρια ανά μήνα
20TB = 199.99 δολάρια ανά μήνα
30TB = 299.99 δολάρια ανά μήνα

Για όλα τα παραπάνω προγράμματα υπάρχει η δυνατότητα να μοιράζεστε τον αποθηκευτικό σας χώρο με άλλα μέλη της οικογένειας σας, δηλαδή μέχρι 5 ακόμη λογαριασμούς Google.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM