ΣΥΡΙΖΑ: Πολύ λίγα τα μέτρα της κυβέρνησης για τον πολιτισμό, έρχονται πολύ αργά

ΣΥΡΙΖΑ: Πολύ λίγα τα μέτρα της κυβέρνησης για τον πολιτισμό, έρχονται πολύ αργά Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τον πολιτισμό είναι πολύ λίγα και έρχονται πολύ αργά, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από τις ανακοινώσεις που έκανε η Λίνα Μενδώνη.

«Σήμερα η κυβέρνηση επιχείρησε να απαντήσει στην κοινωνική κατακραυγή που πυροδότησε η προκλητική και προσβλητική στάση της έναντι των εργαζόμενων του πολιτισμού. Η απάντησή της φανερώνει την ολοκληρωτική απουσία συνεκτικού σχεδίου, τόσο για την οικονομική κρίση όσο και για το χώρο του πολιτισμού ειδικότερα», αναφέρει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωση.

«Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης -μέτρα υπό την πίεση ενός πολύμορφου κινήματος διαμαρτυρίας και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ- είναι πολύ λίγα και έρχονται πολύ αργά. Είναι η λογική απόληξη ενός κυβερνητικού προγράμματος στο οποίο δεν υπήρχε ούτε λέξη για τον πολιτισμό της χώρας», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την Πέμπτη, καλλιτέχνες- ανάμεσά τους γνωστοί τραγουδιστές, μουσικοί και ηθοποιοί- πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, με κεντρικό αίτημά τους τη στήριξη των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού. Μία ώρα νωρίτερα η Λίνα Μενδώνη είχε κάνει ανακοινώσεις για τα μέτρα.

«Η κυρία Μενδώνη οφείλει να καταλάβει πως είναι υπουργός Πολιτισμού και μέσα σε αυτήν την κρίση δεν μπορεί να περιμένει "να αυτορυθμιστεί η αγορά", όπως μας ενημέρωσε. Η αυτορρύθμιση της αγοράς οδηγεί, ειδικά σε συνθήκες κρίσης, στην κατάρρευση της κοινωνικής συνοχής, στην έκρηξη της ανεργίας, στην επιστροφή στις εποχές της ανασφάλειας και του φόβου», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά φαίνεται να ενδιαφέρονται για τον κόσμο των τεχνών και της δημιουργίας μόνο όταν μπορούν να φωτογραφηθούν δίπλα του για προσωπική προβολή. Η σκληρή πραγματικότητα απαιτεί κάτι εντελώς διαφορετικό: ουσιαστική στήριξη των ανθρώπων και των φορέων του πολιτισμού ως κρίσιμο κρίκο σε ένα συνολικό σχέδιο κοινωνικής ανασύνταξης», καταλήγει η ανακοίνωση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM