Ψυχαγωγία

Ψυχαγωγία Facebook Twitter
Ellen Allien
0

Δύο πράγματα που έμαθα αυτή την εβδομάδα: Ο περιπτεράς στη γωνία Βεΐκου και Δράκου κάθε Σάββατο βράδυ παίζει κιθάρα στριμωγμένος ανάμεσα σε πατατάκια, τσιγάρα και καραμέλες, τη στιγμή που οι υπόλοιποι προσπαθούμε να χωρέσουμε την παρέα μας σε ένα μπαρ. Δεύτερο και πιο σημαντικό, η Αθήνα έχει αποκτήσει το δικό της κινητό «block party», το οποίο μας έκανε να διαπιστώσουμε για άλλη μια φορά ότι τα καλύτερα πάρτι γίνονται σε δρόμους, παραλίες, χωράφια, όρη και ψηλά βουνά. Χάρη στην πρωτοβουλία της ομάδας Arxediamedia και τις ομάδες Κορμοράνος, d2, Listen Up!, Vinyl Microstore, Partycular, Muzak7, Radiobubble και Urban Disco που την ακολούθησαν, μια Κυριακή μας ξεχώρισε από όλες τις άλλες. Για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό, χαλιναγωγήσαμε το party animal μέσα μας που άρχισε να βρυχάται κατά τη μία μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και αποφασίσαμε να ξυπνήσουμε φρέσκοι και έτοιμοι για τον πάρτι-μαραθώνιο της επόμενης μέρας. Συγχαρητήρια, παιδιά, χορέψαμε με την ψυχή μας! Γι' αυτό βέβαια φρόντισε και η Berlinetta Ellen Allien, ή Ελενίτσα όπως την αποκαλεί ένας φίλος, λίγες μέρες νωρίτερα στο Motel. To event της εβδομάδας που έχουμε μπροστά μας όμως είναι αναμφίβολα το bass addicted party που διοργανώνει η ομάδα Listen Up! στις 18 Απριλίου στα δύο επίπεδα του Bios. Tο ισόγειο του πολυχώρου θα καταλάβουν ο Selectah Riddim Surfer με dancehall επιλογές και ο Subtekk με deep dubby techno, ενώ στο υπόγειο οι Espeekay και DJ Palo θα προλογίσουν τον guest της βραδιάς, τον Rob Smith. O άνθρωπος που μαζί με τον Ray Mighty έδωσε πνοή ως sound designer στο πρώτο single που κυκλοφόρησαν οι Massive Attack και που συνέχισε να επηρεάζει από την ιδιαίτερα σημαντική θέση του την παραγωγή άλλων μεγάλων δημιουργών πρόκειται να μας μιλήσει χρησιμοποιώντας τους ήχους του μπάσου και των breakbeats. Πλούσια τα ελέη του Θεού όμως και για τους freaked up μουσικούς fan, αφού το καθιερωμένο Spookshow του Γιώργου Φακίνου έχει ως καλεσμένη μια femme fatal, τη Valeria Dragova. Η τύπισσα, πέρα από βασικό μοντέλο της Agent Provocateur, έχει διατελέσει παρουσιάστρια των βραβείων του περιοδικού «Kerrang» και αποτελεί τακτικό θαμώνα των Brit. Αν το γεγονός ότι θα παρουσιάσει δύο show, το ένα με τον τίτλο «Insexed» και το άλλο πάνω σε μια μοτοσικλέτα δεν σας πείθει, ίσως η καταγωγή της κάνει τη διαφορά. Τη βουλγαρικής καταγωγής Σουηδέζα θα συνοδεύσει ο Γιώργος Φακίνος με EBM, industrial και electro μουσικές πινελιές. Προσοχή γιατί δαγκώνει... η Σουηδέζα.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε νέο Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της

Πολιτισμός / Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της χάρη στο «Stranger Things»

Παρά τις δεκαετίες επιτυχίας στα charts σε πολλαπλές μορφές, η Ρος δεν είχε εμφανιστεί ποτέ προηγουμένως σε αυτήν τη λίστα, κυρίως επειδή μεγάλο μέρος του μουσικού καταλόγου της προηγείται της εποχής των ψηφιακών πωλήσεων
THE LIFO TEAM
Αλέξης Ακριθάκης, Χωρίς τίτλο, 1970, 45 Χ 71 εκ., λάδι σε καμβά © The Estate of Alexis Akrithakis

Πολιτισμός / Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη στο Μουσείο Μπενάκη

Μετά από 30 χρόνια θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό σημαντικά έργα από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, αναδεικνύοντας το εύρος μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιδιοσυγκρασιακές μορφές της νεοελληνικής τέχνης.
THE LIFO TEAM
Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Η επιστροφή του Αμερικανού σκηνοθέτη στον πλανήτη της Πανδώρας και το ερμηνευτικό μπρα ντε φερ των δυο πρωταγωνιστριών σε ένα απολαυστικό throwback στα ‘90s ξεχωρίζουν από τις ταινίες της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ