«Απόλυτο χάσιμο χρόνου», λέει ο Τραμπ μετά τη συνάντηση με τους Δημοκρατικούς για τερματισμό του shutdown

«Απόλυτο χάσιμο χρόνου», λέει ο Τραμπ μετά τη συνάντηση με τους Δημοκρατικούς για τερματισμό του shutdown Facebook Twitter
EPA
0

Πλήρες αδιέξοδο στη σημερινή συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τους ηγέτες των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο. H συνάντηση είχε σαν στόχο τον τερματισμό του shutdown, δηλαδή την μερική αναστολή λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τις συνομιλίες με τη Νάνσι Πελόζι και τον Τσακ Σούμέρ «απόλυτο χάσιμο χρόνου».

Το shutdown ξεκίνησε στις 22 Δεκεμβρίου του 2018 σαν αποτέλεσμα της διαφωνίας του Τραμπ με το Κογκρέσο σε σχέση με τη χρηματοδότηση του τείχους που ο πρόεδρος θέλει να κατασκευαστεί στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού. 

«Ρώτησα τι θα συμβεί σε 30 μέρες αν γρήγορα επαναφέρω τη λειτουργία, πρόκειται να εγκρίνετε την Ασφάλεια των Συνόρων, που περιλαμβάνει ένα Τείχος ή διαχωριστικά εμπόδια από χάλυβα; Η Νάνσι είπε ΟΧΙ. Είπα χαίρετε, τίποτα άλλο δεν έχει αποτέλεσμα», σημείωσε ο Τραμπ στο twitter.

 «Ξανά, είδαμε μια έκρηξη θυμού επειδή δεν μπόρεσε να επιβάλει την άποψή του», είπε ο Τσακ Σούμερ στους δημοσιογράφους, σχολιάζοντας την αντίδραση του Τραμπ. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM