Δανία: Εγκρίθηκε η κατασκευή υποδομών στο νησί για τους ανεπιθύμητους μετανάστες

Δανία: Εγκρίθηκε η κατασκευή υποδομών στο νησί για τους ανεπιθύμητους μετανάστες Facebook Twitter
0

Το κοινοβούλιο της Δανίας ενέκρινε χθες τη χρηματοδότηση της κατασκευής υποδομών στο νησί που θα εκτοπίζονται οι ανεπιθύμητοι μετανάστες. 

Τόσο η αντιπολίτευση όσο και τα Ηνωμένα Έθνη είχαν ασκήσει κριτική στο εγχείρημα. 

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα αυτό το μήνα η κυβέρνηση της Δανίας είχε ανακοινώσει πως σκόπευε να εγκαταστήσει στο νησί Λίντχολμ περίπου εκατό άτομα.

Πρόκειται για ξένους που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα και για απορριφθέντες αιτούντες άσυλο που δεν μπορούν να γυρίσουν στις πατρίδες τους.

Η χρηματοδότηση του εγχειρήματος ήταν μέρος του προϋπολογισμού του 2019 ο οποίος εγκρίθηκε τη Πέμπτη. Έτσι θα ιδρυθεί ένα κέντρο για καταδικασθέντες που θα εγκαινιαστεί το 2021 και θα κοστίσει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ. 

Μέχρι σήμερα στο νησί υπάρχουν εργαστήρια, στάβλοι και ένα κρεματόριο ενός κέντρου που εξετάζει μεταδοτικές ασθένειες ζώων.

Το σχέδιο προκάλεσε και τις αντιδράσεις του δήμου του Vordingborg, στον οποίο υπάγεται το νησί. «Ο κόσμος πιστεύει πως δεν αποτελεί απάντηση στα πραγματικά ζητήματα», δήλωσε ο δήμαρχος Mikael Smed πριν τη ψηφοφορία. 

Η επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ, Michelle Bachelet εξέφρασε την Τετάρτη τη σοβαρή της ανησυχία για το εγχείρημα. 

Η πλειοψηφία των ξένων εγκληματιών στη Δανία, όπου η απέλασή τους δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, κρατούνται σε ένα κέντρο στη Γιουτλάνδη, στα δυτικά της χώρας. 

Οι κάτοικοι νιώθουν ανασφάλεια παρότι, σύμφωνα με την αστυνομία, η εγκληματικότητα δεν έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Πλέον οι κάτοικοι του Kalvehave, φοβούνται για το μέλλον της πόλης τους η οικονομία της οποίας βασίζεται στον τουρισμό. 

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι εγκληματίες θα μπορούν να αφήνουν το νησί την ημέρα αλλά θα πρέπει να δίνουν αναφορά στις αρχές και να επιστρέφουν εκεί το βράδυ. 

Η Δανία έχει θεσπίσει εδώ και χρόνια πετυχημένες πολιτικές ένταξης των μεταναστών. Ωστόσο, ο δημόσιος διάλογος για το ζήτημα αναζωπυρώθηκε το 2015 μετά την προσφυγική κρίση. 

Με πληροφορίες από Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρήξη Μέρντοχ–Τραμπ: Η μήνυση για τον Έπσταϊν διαλύει έναν δεκαετή δεσμό της αμερικανικής Δεξιάς

Διεθνή / Ρήξη Μέρντοχ–Τραμπ: Η μήνυση για τον Έπσταϊν διαλύει έναν δεκαετή δεσμό της αμερικανικής Δεξιάς

Ο Ντόναλντ Τραμπ στρέφεται νομικά κατά του Ρούπερτ Μέρντοχ και της Wall Street Journal, καταγγέλλοντας δημοσίευμα για επιστολή του στον Τζέφρι Έπσταϊν — «Ο Μέρντοχ εξετάζει αν ο Τραμπ χάνει το ακροατήριό του», λένε πρώην συνεργάτες του μεγιστάνα
LIFO NEWSROOM
Μια 23χρονη φοιτήτρια κινητοποιεί τη Γαλλία: Πάνω από 500.000 υπογραφές κατά του «νόμου Duplomb» για τη γεωργία

Διεθνή / Μια 23χρονη φοιτήτρια κινητοποιεί τη Γαλλία: Πάνω από 500.000 υπογραφές κατά του «νόμου Duplomb» για τη γεωργία

Με τη συγκέντρωση περισσότερων από 500.000 υπογραφών, ο νόμος ενεργοποιεί τη διαδικασία για κοινοβουλευτική συζήτηση, υπό την προϋπόθεση να το ζητήσουν οι επικεφαλής κοινοβουλευτικών ομάδων ή επιτροπών
LIFO NEWSROOM
Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Διεθνή / Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Τα έσοδα από τις «έξυπνες» βόμβες GBU-39, τις οποίες χρησιμοποιεί το Ισραήλ, ρέουν μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου – Παρά την αναστολή εξαγωγών όπλων από το Λονδίνο, ο όμιλος συνεχίζει τις αποστολές από τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM