Κορωνοϊός: Αισιοδοξία Φάουτσι για το εμβόλιο - «Εφικτό να είναι έτοιμο τον Ιανουάριο»

Κορωνοϊός: Αισιοδοξία Φάουτσι για το εμβόλιο - «Εφικτό να είναι έτοιμο τον Ιανουάριο» Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Την αισιοδοξία του περί ανάπτυξης ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού έως τον Ιανουάριο εξέφρασε ο δρ. Άντονι Φάουτσι, επιδημιολόγος και μέλος της task force του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό, τονίζοντας πως η αμερικανική κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειες της στην κατεύθυνση αυτή.

Μιλώντας στο NBC, ο δρ. Φάουτσι εκτίμησε πως είναι εφικτό να είναι έτοιμες έως τον Ιανουάριο εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις εμβολίου για τον κορωνοϊό ενώ η διοίκηση Τραμπ επιδιώκει να επιταχύνει την ανάπτυξή του.

«Θέλουμε να προχωρήσουμε γρήγορα, ωστόσο θέλουμε να διασφαλίσουμε πως είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Θεωρώ πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό, αν όλα πάνε καλά» πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεδομένου πως οι κλινικές δοκιμές εμβολίων βρίσκονται ακόμα σε αρχικό στάδιο, ο δρ. Φάουτσι επισήμανε πως για να επιταχυνθεί η παραγωγή, θα πρέπει να γίνει με ρίσκο, από την πλευρά των φαρμακευτικών εταιρειών, οι οποίες -όπως είπε- πρέπει να ξεκινήσουν προκαταβολικά την παρασκευή ενός εν δυνάμει εμβολίου, προτού οι κλινικές δοκιμές επιβεβαιώσουν πως είναι επιτυχές.

«Πρέπει να αρχίσουμε να επιταχύνουμε την παραγωγή με τις εταιρείες να παίρνουν το ανάλογο ρίσκο γι'αυτό. Με άλλα λόγια, δεν θα περιμένουν μέχρι να λάβουν την απάντηση πριν αρχίσουν την παρασκευή. Με ρίσκο, προκαταβολικά, θα αρχίσουν να παρασκευάζουν, υποθέτοντας πως θα λειτουργήσει. Κι αν λειτουργήσει, τότε μπορούν να επιταχύνουν και να φτάνουν σ'αυτό το χρονοδιάγραμμα» τόνισε ο ίδιος.

Βεβαίως, όπως υπενθύμισε ο Φάουτσι, «Τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο έλεγα πως θα χρειαζόταν ένας χρόνος έως 18 μήνες για το εμβόλιο. Οπότε, τον επόμενο Ιανουάριο πράγματι θα έχει περάσει ένα χρόνος. Άρα, δεν απέχει πολύ από την αρχική μου εκτίμηση».

Εξάλλου, ο στόχος της λεγόμενης «Επιχείρησης Ταχύτητα Φωτός» (Operation Warp Speed), προγράμματος με τη συνεργασία ιδιωτικών φαρμακοβιομηχανιών, κυβερνητικών και στρατιωτικών υπηρεσιών, είναι η ανάπτυξη 300 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου έως τον Ιανουάριο - κάτι χωρίς προηγούμενο για εμβόλιο.

The Hill/Bloomberg

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Διεθνή / Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Ο Τραμπ χαρακτήρισε το ρεπορτάζ «fake news», επιμένοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση και ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να οδηγηθούν σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Διεθνή / Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου καλείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την μεταφορά μίας εγκύου, όπως και εκείνες όπου πυροσβέστες αναγκάζονται να αναλάβουν τον ρόλο του μαιευτήρα
LIFO NEWSROOM
Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Διεθνή / Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Η 45χρονη γυναίκα «εξαφανίστηκε» για τις αρχές από τον Απρίλιο του 2022, όταν εκδόθηκε το διαζύγιό της, κοιμόταν σε μια ξαπλώστρα, έκανε την ανάγκη της σε ένα δοχείο ή σε πλαστικές σακούλες
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά να εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Η πρόεδρος του Λούβρου ζητά αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας μετά τη μεγάλη ληστεία ιστορικών κοσμημάτων. Σχέδιο για νέο αστυνομικό τμήμα και εκσυγχρονισμό βιντεοεπιτήρησης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Διεθνή / Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο πρόκειται για αποζημίωση λόγω ομοσπονδιακών ερευνών, στις οποίες υπεβλήθη κατά τη διάρκεια και μετά την πρώτη του θητεία
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Διεθνή / Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις του απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Το Ισραήλ δεν συμμετείχε στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ωστόσο Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους πως πρόκειται για μια «κατάχρηση του διεθνούς δικαίου»
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία χτύπησε νηπιαγωγείο στο Κίεβο με πυραύλους και drone: Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία επιτέθηκε με πυραύλους και drone - Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά από πλήγμα σε νηπιαγωγείο

Οι νέες ρωσικές επιθέσεις με drone και βαλλιστικούς πυραύλους έχουν σκοτώσει επτά ανθρώπους στην Ουκρανία, ενώ η διπλωματική διαδικασία μεταξύ Τραμπ και Πούτιν μπλοκάρεται
LIFO NEWSROOM