Η Τούνμπεργκ δώρισε στη Unicef 100.000 δολάρια -Μετέχει σε εκστρατεία για τον κορωνοϊό

Η Τούνμπεργκ δώρισε στη Unicef 100.000 δολάρια -Μετέχει σε εκστρατεία για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Πηγή φωτό Twitter
0

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ δώρισε στη Unicef 100.000 δολάρια, μετέχοντας σε εκστρατεία για την ενίσχυση των παιδιών εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το ποσό αυτό είναι το χρηματικό έπαθλο που συνόδευε βραβείο που έλαβε η Σουηδέζα ακτιβίστρια από τη δανέζικη ΜΚΟ Human Act. Η οργάνωση ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει άλλα 100.000 δολάρια στην εκστρατεία της Unicef.

«Όπως η κλιματική κρίση, έτσι και η πανδημία του κορωνοϊού είναι μια κρίση για τα δικαιώματα των παιδιών», δήλωσε η Τούνμπεργκ. «Θα επηρεάσει όλα τα παιδιά, τώρα και μακροπρόθεσμα, αλλά οι ευάλωτες ομάδες θα πληγούν περισσότερο», συμπλήρωσε και κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει το ζωτικής σημασίας έργο της Unicef για να σωθούν ζωές παιδιών, να προστατευθεί η υγεία τους και να συνεχιστεί η εκπαίδευσή τους.


Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από αυτή την εκστρατεία θα διατεθούν για να παρασχεθούν σαπούνια, μάσκες, γάντια και άλλες υγειονομικές προμήθειες στα παιδιά, ανακοίνωσε η UNICEF. Πρόσφατα ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι η οικονομική ύφεση που θα προκαλέσει η πανδημία μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών το 2020.

Περίπου 66 εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν να βρεθούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας φέτος εξαιτίας του κορωνοϊού, επιπλέον των 386 εκατομμυρίων που ήταν σε απελπιστική κατάσταση το 2019, επεσήμανε ο ΟΗΕ.

Το μήνυμα στους μαθητές της Ν. Υόρκης

Πέρα από τη συνεισφορά στην εκστρατεία της UNICEF, η Γκρέτα Τούνμπεργκ έστειλε αυτή την εβδομάδα και ένα μήνυμα στα παιδιά της Νέας Υόρκης.

«Παρακολουθώ με τρόμο αυτό που συμβαίνει στη Νέα Υόρκη. Είναι πραγματική τραγωδία ο τρόπος που έχει πλήξει τη Ν. Υόρκη η κρίση του κορωνοϊού. Σας στέλνω την υποστήριξή μου και ελπίζω να είστε ενωμένοι σε αυτό», είπε η 17χρονη Σουηδέζα.


«Σε κρίσεις όπως αυτή, είναι απολύτως σημαντικό να στηρίξουμε τις κοινωνίες μας, να ακούμε την επιστήμη και τους ειδικούς. Όχι μόνο για τον κορωνοϊό, αλλά για όλες τις κρίσεις, όπως η κλιματική που βέβαια συνεχίζεται», τόνισε ακόμη η Τούνμπεργκ. «Σας στέλνω την αγάπη μου και την υποστήριξή μου, θα το περάσουμε μαζί αυτό. Ακόμη κι αν είμαστε μακριά, δεν είμαστε μόνοι», κατέληξε στο μήνυμά της.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ συνεχίζει τη διαμαρτυρία της για την κλιματική αλλαγή, έστω και διαδικτυακά- κάτι που έχει καλέσει τον κόσμο να κάνει λόγω των περιορισμών. Πρόσφατα, με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα της Γης, τόνισε ότι ο κόσμος θα πρέπει να αντιμετωπίσει τόσο την πανδημία, όσο και την κλιματική κρίση.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

προτομή της Νεφερτίτης Αίγυπτος Βερολίνο

Πολιτισμός / Βερολίνο: Η Νεφερτίτη είναι «αμετακίνητη» παρά τις εκκλήσεις της Αιγύπτου

Παρότι κατά καιρούς διατυπώνονται δημόσιες εκκλήσεις για επαναπατρισμό, το ίδρυμα που κατέχει το έργο υποστηρίζει ότι η προτομή είναι τόσο εύθραυστη ώστε να θεωρείται «αμετακίνητη»
LIFO NEWSROOM
Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 19:00 - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Πολιτισμός / Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα στις 29 Νοεμβρίου - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Συναυλίες, παραστάσεις, DJ sets, προβολές ταινιών, παγοδρόμιο - και πολλά ακόμη - θα περιλαμβάνονται στον φετινό χριστουγεννιάτικο κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
LIFO NEWSROOM
Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του «Wicked», το τρίτο «Now You See Me» και η ταινία που έδωσε στον Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ το μεγάλο βραβείο της Μπερλινάλε ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ