Ντέρμπι, κάστανα, Ringo, Juno

Ντέρμπι, κάστανα, Ringo, Juno Facebook Twitter
Juno
0

» Περιμένω το 2008 να μπει όσο δίσεκτο φαντάζει: Με δυο ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού για πρωτάθλημα και Κύπελλο το ένα μετά το άλλο. Περιμένω δυο παιχνίδια γεμάτα «όμορφες στιγμές», όπως θα ψελλίζουν οι αμήχανοι σχολιαστές, την ώρα που στα σοκάκια θα βράζουν τα κοκκινοπράσινα αίματα μέχρι την εξιλέωση της καφρίλας. Επίσης περιμένω κάτι εντελώς άσχετο με την μπάλα, τη μεταφορά της Εξιλέωσης του Ίαν ΜακΓιούαν στον κινηματογράφο.
Δημήτρης Μπόρας

» Περιμένω κατ’ αρχήν να σταματήσουν να με κοροϊδεύουν. Σάββατο στην Ερμού μού πούλησαν 12 κάστανα για 4 ευρώ και ήταν άψητα… Μη γελάτε. Η δικαιολογία της νεαρής καστανοπώλισσας (χαλάει την πιάτσα), «είναι με γκάζι, δεν γίνεται να ψηθούν άλλο», με εξοργίζει, όσο ανόητο κι αν φαίνεται. Είναι απλώς ένα από τα πολλά και μικρά που δυσκολεύουν την καθημερινότητά μας… Κατά τ’ άλλα περιμένω την έκθεση των Κάραμποττ-Κατζουράκη στο Μουσείο Μπενάκη, και ν’ αρχίσει επιτέλους μια πιο σοβαρή κουβέντα για την «αισθητική» αυτής της πόλης.
Αλεξάνδρα Χαΐνη

» Περιμένω με προσμονή το άλμπουμ ενός εκ των πιο διάσημων παιδιών του Λίβερπουλ, που το 2008 είναι και η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ο Ρίνγκο Σταρ «ξεπροβάλλει» στην αυγή της νέας χρονιάς με το άλμπουμ Liverpool 8 που θα κυκλοφορήσει στις 15 Ιανουαρίου. Τα περισσότερα τραγούδια είναι γραμμένα για την πόλη που γέννησε τα «σκαθάρια», παρ’ όλα αυτά ο Ρίνγκο λέει ότι κατάφερε να διώξει από τη μουσική του το φάντασμα των Beatles.To κατάφερε πραγματικά; Υπομονή πέντε ημέρες.
Θεόφιλος Δουμάνης

» Περιμένω αρκετές ταινίες που θα προβληθούν το υπόλοιπο της χειμερινής περιόδου. Αρχή κάνει η ταινία Juno, που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 24/1, σε σκηνοθεσία Τζέισον Ράιτμαν και με πρωταγωνίστρια την υπέροχη και ταλαντούχα Έλεν Πέιτζ. Η Πέιτζ υποδύεται την Τζούνο, ένα ψυχρά ειλικρινές έφηβο κορίτσι, με ισχυρές δόσεις αυτοπεποίθησης και μοναδική αίσθηση του χιούμορ, που έχει πάντα τον έλεγχο της κατάστασης. Ένα βαρετό απόγευμα, η Τζούνο αποφασίζει να κάνει σεξ με τον Μπλίκερ και το αποτέλεσμα είναι μια απρόσμενη εγκυμοσύνη. Η Τζούνο και η κολλητή της Λία σχεδιάζουν να βρουν για το αγέννητο μωρό τούς τέλειους γονείς που θα το υιοθετήσουν. Η αναζήτηση οδηγεί στον Μαρκ και στη Βανέσα, ένα ευκατάστατο και φαινομενικά τέλειο ζευγάρι. Καθώς όμως η Τζούνο ετοιμάζεται να φέρει το μωρό στον κόσμο, η ειδυλλιακή ζωή του Μαρκ και της Βανέσα αρχίζει να παρουσιάζει ρωγμές. Η Τζούνο θα βιώσει μια συναισθηματική περιπέτεια εννέα μηνών, από την εφηβεία προς την ενηλικίωση. Η ταινία είναι υποψήφια για 3 Χρυσές Σφαίρες: Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ για την Έλεν Πέιτζ, Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερης Ταινίας - Κωμωδία ή Μιούζικαλ.
Μιχάλης Μιχαήλ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής
LIFO NEWSROOM
Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson,η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson, η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Την τελευταία της περίοδο, η Gibson αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ Come See Me in the Good Light, που βραβεύτηκε φέτος στο Sundance και αναμένεται να μεταδοθεί μέσα στο φθινόπωρο από το Apple TV+
LIFO NEWSROOM
Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν –  Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Πολιτισμός / Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες – Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Ανάμεσα στους φετινούς διεκδικητές ξεχωρίζουν και νέες αφίξεις, όπως τα «The Pitt», «Paradise», «Nobody Wants This» και «The Studio», που κατάφεραν να προταθούν στις βασικές κατηγορίες Καλύτερης Δραματικής και Κωμικής Σειράς.
LIFO NEWSROOM
Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Πολιτισμός / Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Από 20 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Ακροπόλ, η νέα μουσικοθεατρική πρόταση των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη, σε σκηνοθεσία Σμαράγδας Καρύδη
LIFO NEWSROOM