Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: «Αγγίζουν» τους 50.000 οι νεκροί- Επιτροπή θα εξετάσει την αντίδραση της κυβέρνησης

Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: «Αγγίζουν» τους 50.000 οι νεκροί- Επιτροπή θα εξετάσει την αντίδραση της κυβέρνησης Facebook Twitter
0

Τους 50.000 πλησιάζουν πλέον οι νεκροί από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ, την ώρα που η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε τη σύσταση επιτροπής που θα βάλει στο μικροσκόπιο την αντίδραση της κυβέρνησης.

Το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκε ένας από τους βαρύτερους ημερήσιους απολογισμούς στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Άλλοι 3.176 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στη χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα από την πανδημία, καθώς οι νεκροί πλέον ανέρχονται σε 49.759.

Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας είχαν καταγραφεί δύο πολύ βαρείς ημερήσιοι απολογισμοί στις ΗΠΑ, με πάνω από 3.800 και περισσότερους από 4.500 νεκρούς, αλλά εν μέρει αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι προστέθηκαν στα θύματα εκατοντάδες θάνατοι που «πιθανόν συνδέονταν» με την COVID-19, αλλά δεν είχαν συμπεριληφθεί στα επίσημα δεδομένα ως τότε. Με εξαίρεση αυτούς τους δύο απολογισμούς, αυτός που ανακοινώθηκε την Πέμπτη είναι ο χειρότερος που έχει καταγραφεί σε οποιαδήποτε χώρα από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε ό,τι αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, καταγράφηκαν 26.971 επιπλέον και το σύνολό τους στις ΗΠΑ φτάνει πλέον σε 866.646. Στη χώρα έχουν γίνει σχεδόν 4,7 εκατομμύρια διαγνωστικές εξετάσεις, αλλά ο αριθμός τους δεν θεωρείται επαρκής, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Παρόλα αυτά, αρκετές πολιτείες, όπως το Τέξας, το Βερμόντ και η Τζόρτζια κάνουν τα πρώτα βήματα για τη χαλάρωση των μέτρων, επιτρέποντας σε κάποιους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας να λειτουργήσουν ξανά.

Εξεταστική επιτροπή από τη Βουλή

Την ίδια ώρα, η Βουλή των Αντιπροσώπων- που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί- ενέκρινε τη συγκρότηση ειδικής εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει την αντίδραση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην πανδημία.

Έπειτα από την ψηφοφορία- στην οποία οι Ρεπουμπλικανοί καταψήφισαν το μέτρο- η Βουλή ενέκρινε τη συγκρότηση της επιτροπής, η οποία θα έχει διευρυμένες εξουσίες, ενώ θα διερευνήσει το πώς δαπανώνται τα ομοσπονδιακά κονδύλια, αλλά θα αξιολογήσει και την ετοιμότητα της χώρας και της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ. Η επιτροπή θα είναι σε θέση να εκδίδει κλητεύσεις στην πορεία της έρευνάς της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM
Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM