Ισπανία: 517 νεκροί από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο

Ισπανία: 517 νεκροί από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο Facebook Twitter
Ισπανία: 517 νεκροί από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο (EPA)
0

Στους 517 ανέρχονται οι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στην Ισπανία από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου υγείας της Ισπανίας, συνολικά οι θάνατοι από 16.972 (Κυριακή) ανέρχονται πλέον σε 17.489, καθώς καταγράφηκαν 517 νέα θύματα.

Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 169.496 ενώ 64.727 ασθενείς έχουν αναρρώσει.

Παράλληλα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε και την διανομή 10 εκατομμυρίων μασκών στις δημόσιες μεταφορές ενώ σύμφωνα με την El Pais, δεσμεύτηκε και για την προμήθειά τους στα φαρμακεία μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ο αριθμός των θανάτων από την πανδημία του κορωνοϊού επιβραδύνθηκε και ήδη από σήμερα στην Ισπανία ξεκίνησαν να ανοίγουν εκ νέου τμήματα της οικονομίας, όπως ανέφερε το AFP.

«Όλοι θέλουμε να επιστρέψουμε στους δρόμους ... αλλά θέλουμε περισσότερο να κερδίσουμε τον πόλεμο και να αποφύγουμε μια υποτροπή», είπε ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, καθώς ορισμένες εταιρείες σήμερα ξεκινούν πάλι τις δραστηριότητές τους μετά από δύο εβδομάδες διακοπής.

Καθώς η Ισπανία εισέρχεται στον δεύτερο μήνα του lockdown, μερικές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τηλεργασία, ανάμεσα στις οποίες αυτές των οικοδομών και των κατασκευών, μπόρεσαν σήμερα να επαναλειτουργήσουν, προκαλώντας επικρίσεις από μερικούς περιφερειακούς ηγέτες οι οποίοι εκφράζουν φόβους για αναζωπύρωση της Covid-19.

Ωστόσο για την πλειονότητα του πληθυσμού εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα περιορισμού στο σπίτι, ενώ καταστήματα, μπαρ και δημόσιοι χώροι θα παραμείνουν κλειστοί τουλάχιστον μέχρι τις 26 Απριλίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα δήλωσε στον ραδιοσταθμό Cadena Ser ότι η ισπανική αστυνομία άρχισε να μοιράζει εκατομμύρια μάσκες νωρίς το πρωί σε περιφέρειες που η σημερινή ημέρα δεν είναι δημόσια αργία.

«Η υγεία των εργατών πρέπει να είναι εγγυημένη. Αν πληγεί έστω και στο ελάχιστο, η δραστηριότητα δεν μπορεί να ξαναρχίσει», δήλωσε.

Μια εταιρεία που επαναλειτουργεί, ο βιομηχανικός όμιλος Nicolas Correa στο Μπούργος, ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέτρα ώστε προτεραιότητα να έχει η υγεία του προσωπικού της.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με βάρδιες, με ρυθμιζόμενες εισόδους και εξόδους για να αποφύγουμε συγκεντρώσεις προσωπικού», ανέφερε η εταιρεία προσθέτοντας πως θα δοθεί εξοπλισμός προστασίας σε όλους τους εργάτες.

Εικόνες από την τηλεόραση του Reuters έδειχναν λίγους μόνο ανθρώπους να μπαίνουν και να βγαίνουν από την κύρια είσοδο του σιδηροδρομικού σταθμού Ατότσα της Μαδρίτης, που συνήθως σφύζει από κίνηση. Η κυκλοφορία στους δρόμους είναι επίσης αραιή, καθώς περνούν κυρίως λεωφορεία, σε αντίθεση με τα συνήθη πρωινά μποτιλιαρίσματα που παρατηρούνταν πριν από μόλις έναν μήνα. 

Με πληροφορίες από την El Pais

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστραλία: Νεκρή ηλικιωμένη που ξεχάστηκε σε τροπικό νησί όταν το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν

Διεθνή / Αυστραλία: Νεκρή ηλικιωμένη που ξεχάστηκε σε τροπικό νησί όταν το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν

Μια 80χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στη νήσο Λίζαρντ αφού το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν - Έρευνα διεξάγεται για την τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας και τις ευθύνες του πληρώματος
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών λέει ότι θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Διεθνή / Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Ο Μοχάμεντ Νταγκλό είπε ότι «ερευνητικές επιτροπές» έφτασαν στην Ελ Φάσερ και ότι ο ίδιος «απαιτεί να λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν λάθη», αναφερόμενος στις κατηγορίες για βιαιοπραγίες σε βάρος αμάχων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Διεθνή / Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Tα εργοστάσια της BMW, της Fiat, της Peugeot και της Volkswagen λειτουργούν πλέον «με τα τελευταία αποθέματα», αφού τα αποθέματα ημιαγωγών εξαντλούνται μετά την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Διεθνή / Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι «δεν έχει πλέον πρόσβαση στους Παλαιστίνιους κρατουμένους από τις 7 Οκτωβρίου 2023» και υπογράμμισε ότι ο σκοπός αυτών των επισκέψεων ήταν «καθαρά ανθρωπιστικός»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Παρά τις δημόσιες αναφορές του Αμερικανού προέδρου ότι «έσωσε την κατάσταση», η κόντρα φαίνεται να έχει ψυχράνει τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Νέου Δελχί, οι οποίες ήταν στενές τα τελευταία χρόνια
LIFO NEWSROOM