Yes sir, I can boogie

Yes sir, I can boogie Facebook Twitter
0

Να δούμε πού θα κάτσει η μπίλια φέτος στη νυχτερινή Αθήνα, σε μια σεζόν που προμηνύεται δύσκολη, τόσο για τα μικρά όσο και για τα μεγάλα μαγαζιά. Αρχικά, το μεγάλο νέο είναι η επιστροφή των Amateurboyz, και μάλιστα με μόνιμη βάση, στο gay club Λάμδα της οδού Λεμπέση, στην αρχή της Συγγρού. Μια Παρασκευή κάθε μήνα θα διοργανώνουν το δικό τους πάρτι με καλεσμένους DJs απ’ το εξωτερικό, ενώ θα επιμελούνται το πρόγραμμα και των υπόλοιπων Παρασκευών, μια εκ των οποίων θ’ ανήκει στις Outro (που αποχώρησαν απ’ το Yoga Bala), μια στον Άγγελο Πετρουτσά με το νέο του Twonite Party και μια θα λειτουργεί ως μπαλαντέρ, με διάφορα πάρτι. Τα μέχρι στιγμής κλεισμένα events είναι εντυπωσιακά. Aρχίζουμε με το DJ set του Jiles John (16/09) απ’ το διάσημο βερολινέζικο πάρτι Pet Shop Bears, που γίνεται στην Kantine του Berghain. Στις 07/10 οι Outro εγκαινιάζουν τα νέα τους πάρτι ROOM 101, με πρώτους καλεσμένους τους Neville Watson (Clone, Dissident, Rush Hour) και Paul Bennett (Modernista, Moxie). Στις 14/10 καταφθάνει το περίφημο βερολινέζικο πάρτι CockTail dAmore των Discodromo (προβλέπεται χαμός), στις 21/10 το πρώτο (νέο) Twonite με καλεσμένους τους Patrick Specke, Black Fantasy, Janet Davis και Bodj, στις 27/11 πάρτι των Amateurboyz με καλεσμένο το βρετανικό duo των Psychemagik, στις 04/11 Room 101 με καλεσμένο που θ’ ανακοινωθεί, στις 11/11 καταφθάνει το John, το πιο hot gay πάρτι της Μελβούρνης, στις 18/11 στα decks θ’ανέβει ο σπουδαίος Daniel Wang για ένα disco masterclass και στις 25/11, σ’ ένα ακόμα Amateur πάρτι, καλεσμένοι θα είναι οι Sean Johnston και Hardway Bros.

Το Six D.O.G.S θα είναι πολύ ενεργό και αυτήν τη σεζόν με πολλά (και καλά) events. Στις 23/09 θα κάνουν πάρτι οι Yes it Does!! Sure it Does!! με καλεσμένο τον ανερχόμενο Βρετανό παραγωγό Maxxi Soundsystem (η ίδια ομάδα θα κάνει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου δυο ακόμα guerrila-secret parties, που θ’ ανακοινωθούν μέσω Facebook και Twitter). Στις 30/09, στην οδό Αβραμιώτου θα βρίσκεται ο τρομερός Νορβηγός Prins Thomas, την 01/10 το Subbed Out γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια με καλεσμένους τους 2562 και Made Up Sound (08/10), στις 19/10 ο Eskmo (aka Brendan Angelides) απ’ το Σαν Φρανσίσκο, γνωστός απ’ τη συνεργασία του με τον μέγιστο Amon Tobin και με κυκλοφορίες στις εμβληματικές Warp Records, Planet Mu και Ninja Tune, θα κάνει ένα full audiovisual show. Hospital + Grounded Theory στις 22/10, ενώ πολύ κόσμος περιμένει την εμφάνιση του- Γερμανού Kassem Mosse (29/10), που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει techno και house θαύματα. Επίσης, Raufen & Saufen DJ-Team (aka Steffi & nd_baumecker) μαζί με Mr. Statik στις 5/11, Andy Stott στις 12/11 και Werk Bookings Night με Antonio Kalabrese (Perlon) και Aquarius Heaven Live (Circus Company, Wolf & Lamb) στις 25/11.

Το ΤΩΡΑ Κ44 έχει προγραμματίσει τα events μέχρι και τον Οκτώβριο, με μια απ’ τις σημαντικότερες βραδιές να είναι η μετάκληση του Αμερικανού Gazeebo (01/10), ο οποίος έχει κάνει όνομα τελευταία με τα εξαιρετικά του remixes σε space rock, heavy boogie και synth pop ρυθμούς. Στις 07/11 θα γιορτάσει εδώ και τα ένατα γενέθλιά του ο Κορμοράνος, με τους Teardrops, Oh Yeah, Θάλεια, Blue Lagoon, Legal Tende, David TV ν’ αναλαμβάνουν τα decks, και την Καναδέζα Lederhosen Lucil σε μια λάιβ εμφάνιση. Στις 21/11 οι Lilis Bros θα κάνουν ένα showcase για την Just Gazing, τη δισκογραφική που έχουν ιδρύσει, ενώ στις 27/11 θα λάβει χώρα ένα ακόμα MTV Yo Raps.

To Γκαζάκι θα συνεχίσει να επιμένει σε club nights και φέτος, κυρίως με έλληνες DJs. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη Miss Lollipop, που θ’ ανέβει στα decks του στις 11/10, 18/10, 25/10 και 15/11, το πολύ καλό duo Gus & Bonso στις 08/11 και το Clubkid στις 01/11 και 25/11. To Second Skin παραμένει στον εξαιρετικό χώρο όπου μετακόμισε πριν από μερικούς μήνες στου Ψυρρή. Εκεί θα γίνει και το πρώτο Population της σε- ζόν (30/09) με τους Νικήτα Μαντά, Παναγιώτη Μένεγο και Dear Quentin, την 01/10 το ένατο Fetish Ball με εγχώριους fetish/BDSM περφόρμερ, το διήμερο 07 και 08/10 εορτασμοί για τα τρία χρόνια Second Skin με ελεύθερη είσοδο και acts που θ’ ανακοινωθούν σύντομα και στις 25/11 το aftershow party της συναυλία του Peter Hook.

Το Mamaca’s ετοιμάζει κι αυτό μερικές καλές μετακλήσεις για φέτος, όπως αυτή του Quentin Haris στις 29/09, τους Βερολινέζους electrohouse M.A.N.D.Y. στις 13/10 και άλλα που θ’ ανακοινωθούν αργότερα. Επίσης, εκεί θα εγκατασταθεί φέτος και η ομάδα Magna. Σε άλλα νέα, η Αυτοκίνηση ξανανοίγει στη Συγγρού, στο πρώην κέντρο Αναμνήσεις, η ομάδα του Guzel αναλαμβάνει τον χώρο του Central στο Κολωνάκι με έντονες φήμες για αναβίωση (κιόλας;) του Rock & Roll, ενώ το Bios φαίνεται πως φέτος θα περιορίσει δραστικά τις club βραδιές και θα επικεντρωθεί κυρίως στο θέατρο και σε κάποιες σποραδικές συναυλίες.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΒΕΝΕΤΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτισμός / Μπιενάλε Βενετίας: Παραιτήθηκε η επιτροπή βραβείων μετά την ένταση για αποκλεισμό καλλιτεχνών

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης σύγχρονης τέχνης, η επιτροπή των βραβείων αποχώρησε – Αφορμή ο αποκλεισμός καλλιτεχνών από χώρες όπως το Ισραήλ και η Ρωσία από τις διακρίσεις
THE LIFO TEAM
Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Πολιτισμός / Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Το έργο Το καπέλο με τα κεράσια, που ο Ρενουάρ ζωγράφισε το 1884 και ανήκε κάποτε στη δούκισσα της Άλμπα, αγοράστηκε από Ισπανό συλλέκτη έναντι περίπου 8,7 εκατ. ευρώ και επέστρεψε στην Ισπανία μετά από χρόνια.
THE LIFO TEAM
«Εδώ είναι οι άνθρωποί μου»: Η Melanie C ξαναβρίσκει το κορίτσι που χόρευε πριν γίνει Sporty Spice

Πολιτισμός / «Εδώ είναι οι άνθρωποί μου»: Η Melanie C ξαναβρίσκει το κορίτσι που χόρευε πριν γίνει Sporty Spice

Λίγο πριν κυκλοφορήσει το νέο της άλμπουμ Sweat, η Melanie C θυμάται τα rave χρόνια πριν από τις Spice Girls, την υστερία της παγκόσμιας φήμης, τα μπουκάλια που της πετούσαν στη σκηνή, το τηλεφώνημα της Madonna και το ραντεβού της με τον Anthony Kiedis.
THE LIFO TEAM
Ολλανδικό μουσείο βρήκε ρωμαϊκό φαλλό 20 εκατοστών σε ξεχασμένη συλλογή 16.000 κουτιών

Πολιτισμός / Ολλανδικό μουσείο βρήκε ρωμαϊκό φαλλό 20 εκατοστών σε ξεχασμένη συλλογή 16.000 κουτιών

Το Valkhof Museum στο Ναϊμέχεν εντόπισε ένα σπάνιο φαλλικό αντικείμενο από οστό, πιθανότατα ρωμαϊκής εποχής, μέσα σε τεράστια συλλογή αρχαιολογικών ευρημάτων που παρέμενε σε αποθήκες. Οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν συχνά φαλλικά σύμβολα ως φυλαχτά γονιμότητας και προστασίας
THE LIFO TEAM
Το Met Gala στην εποχή του Μπέζος: όταν το χρήμα της τεχνολογίας αγοράζει γούστο

Πολιτισμός / Το Met Gala έγινε Tech Gala: Όταν το κακό γούστο αγοράζει κύρος

Με τον Jeff Bezos και τη Lauren Sánchez Bezos σε ρόλο βασικών χρηματοδοτών και τιμητικών συμπροέδρων, και τα εισιτήρια να φτάνουν τα 100.000 δολάρια, το Met Gala του 2026 προκαλεί νέα συζήτηση για το αν η πιο ισχυρή βραδιά της μόδας μετατρέπεται σε σκηνή επιρροής για τη Silicon Valley
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο διάβολος τελικά δεν φορά Prada: Τι αποκαλύπτει η ενδυματολόγος του Ο Διάβολος Φοράει Prada 2

Πολιτισμός / Ο διάβολος τελικά δεν φορά Prada: Τι αποκαλύπτει η ενδυματολόγος του Ο Διάβολος Φοράει Prada 2

Η Μόλι Ρότζερς, ενδυματολόγος του σίκουελ «Ο Διάβολος Φοράει Prada», αποκαλύπτει ότι η Μιράντα Πρίστλεϊ δεν φοράει σχεδόν καθόλου Prada, ούτε στη νέα ταινία ούτε στην αρχική.
THE LIFO TEAM
Ο Κρίστοφερ Νόλαν λέει ότι η Οδύσσεια δεν θα είναι μεγαλύτερη από το Oppenheimer

Πολιτισμός / Ο Κρίστοφερ Νόλαν λέει ότι η Οδύσσεια δεν θα είναι μεγαλύτερη από το Oppenheimer

Ο Κρίστοφερ Νόλαν επιβεβαίωσε ότι η νέα του ταινία, βασισμένη στο έπος του Ομήρου, θα έχει διάρκεια μικρότερη από τις τρεις ώρες του Oppenheimer. Ο σκηνοθέτης μίλησε για την «τεράστια πίεση» της διασκευής, ενώ η Οδύσσεια γυρίστηκε εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX, με τον Ματ Ντέιμον στον ρόλο του Οδυσσέα.
THE LIFO TEAM
Είναι αυτό το νέο έργο του Banksy; Το μυστηριώδες γλυπτό που εμφανίστηκε στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Είναι αυτό το νέο έργο του Banksy; Το μυστηριώδες γλυπτό που εμφανίστηκε στο Λονδίνο

Ένα γλυπτό στο Waterloo Place, με μια φιγούρα που προχωρά τυφλωμένη από μια τεράστια σημαία, εμφανίστηκε με το όνομα “Banksy” στη βάση του. Ο καλλιτέχνης δεν έχει επιβεβαιώσει την πατρότητα, αλλά η εικόνα ήδη διαβάζεται ως σχόλιο για την εξουσία, τον εθνικισμό και την τυφλή πίστη στα σύμβολα
THE LIFO TEAM