Το μποτιλιάρισμα στα σύνορα καθυστερεί την παράδοση της πρώτης ύλης για το περιζήτητο χαρτί υγείας

Το μποτιλιάρισμα στα σύνορα καθυστερεί την παράδοση της πρώτης ύλης για το περιζήτητο χαρτί υγείας Facebook Twitter
EPA
0

Οι περιορισμοί στα σύνορα- τα οποία πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν κλείσει λόγω του κορωνοϊού- καθυστερούν την παράδοση της πρώτης ύλης για το χαρτί υγείας, το οποίο καταναλωτές αγοράζουν μανιωδώς εν μέσω της καραντίνας.

Τον Μάρτιο αρκετές χώρες στην Ευρώπη έκλεισαν τα σύνορα προκειμένου να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορωνοϊού. Τα εμπορεύματα μπορούν να περάσουν, αλλά εξαιτίας των νέων κανονισμών προκαλούνται καθυστερήσεις στις παραδόσεις, προειδοποιούν δύο από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές χαρτοπολτού στον κόσμο.

Τα φορτηγά που διασχίζουν την Ευρώπη μεταφέροντας χαρτοπολτό- που χρησιμοποιείται για την κατασκευή χαρτιού υγείας αλλά και ως συστατικό για αρκετά προϊόντα προσωπικής υγιεινής- «κολλάνε» στην κίνηση στα σύνορα για ώρες, ή ακόμη και ημέρες.

Αν και οι εταιρείες έχουν αυτή τη στιγμή αρκετό απόθεμα για τα περισσότερα προϊόντα, για να αντιμετωπίσουν την άνευ προηγουμένου ζήτηση, αυξάνουν την παραγωγή προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν σε περίπτωση παράτασης της καραντίνας. Όμως, ακόμη και οι μικρές καθυστερήσεις στην παράδοση του χαρτοπολτού θα έχουν ως αποτέλεσμα να σταματήσει η παραγωγή, κάτι που κοστίζει στις εταιρείες.

Πλέον, οι κατασκευαστές χαρτοπολτού αναζητούν νέους οδηγούς και βγάζουν στους δρόμους περισσότερα φορτηγά, για να ανταποκριθούν στη ζήτηση. Την ίδια ώρα στρέφονται και σε διαφορετικούς τρόπους παράδοσης, όπως με τρένο, αφού ταυτόχρονα πολλοί οδηγοί παραιτούνται, επειδή δεν θέλουν να ρισκάρουν να αρρωστήσουν μακριά από το σπίτι τους.

Με πληροφορίες από Reuters

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: Δασμοί 100% σε ξένες ταινίες – «Το Χόλιγουντ πεθαίνει, απειλείται η εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Τραμπ: Δασμοί 100% σε ξένες ταινίες – «Το Χόλιγουντ πεθαίνει, απειλείται η εθνική μας ασφάλεια»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή 100% δασμών σε ξένες ταινίες που προβάλλονται στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τη μείωση της κινηματογραφικής παραγωγής στο Χόλιγουντ ζήτημα εθνικής ασφάλειας
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η ένταση με τους Χούτι στην Υεμένη - Αεροπορικοί βομβαρδισμοί ΗΠΑ στη Σανάα

Διεθνή / Κλιμακώνεται η ένταση με τους Χούτι στην Υεμένη - Αεροπορικοί βομβαρδισμοί ΗΠΑ στη Σανάα

Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί από τις ΗΠΑ στη Σανάα τραυματίζουν 14 πολίτες - Οι Χούτι απαντούν με πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ – Ραγδαία κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ