ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Ο Ερντογάν απαγόρευσε την πώληση μασκών και φτιάχνει 2 νοσοκομεία για τον κορωνοϊό: «Θα τα έχω έτοιμα σε 45 μέρες»

Ο Ερντογάν απαγόρευσε την πώληση μασκών και φτιάχνει 2 νοσοκομεία για τον κορωνοϊό: «Θα τα έχω έτοιμα σε 45 μέρες» Facebook Twitter
0

Δυο νοσοκομεία, με χωρητικότητα 1.000 κλινών, θα κατασκευαστούν στην Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία, για την αντιμετώπιση ασθενών με κορωνοϊό, δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την AFP.

Σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία έχει κινητοποιήσει όλα τα μέσα για την καταπολέμηση της πανδημίας, η οποία μέχρι στιγμής έχει καταγράψει 649 θανάτους.

Ανακοινώνοντας τα νοσοκομεία, δήλωσε πως θα ολοκληρωθούν εντός 45 ημερών και θα τα παραδώσει στο λαό. Ένα από τα νοσοκομεία πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή όπου βρίσκεται το πρώην διεθνές αεροδρόμιο της πόλης από την ευρωπαϊκή πλευρά και το άλλο νοσοκομείο στο Sancaktepe στην ασιατική πλευρά του Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε: «Με τα μέτρα που έχουμε λάβει και τα πρόσθετα μέτρα που λαμβάνουμε, θα ξεπεράσουμε αυτή την πανδημία μαζί με την Ευρώπη και τον κόσμο».

Μιλώντας από την προεδρική κατοικία στην Κωνσταντινούπολη, ο τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι απαγορεύεται στο εξής η πώληση μασκών. Έχουμε αρκετό απόθεμα από μάσκες ώστε να διανεμηθούν δωρεάν σε όλους τους πολίτες μέχρι να λήξει η πανδημία. Ως κράτος, είμαστε αποφασισμένοι να παρέχουμε δωρεάν μάσκες σε όλους τους πολίτες μας», είπε.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η πώληση μασκών απαγορεύεται και θα διατίθενται είτε από το κράτος είτε από τα φαρμακεία δωρεάν. «Οι νομαρχίες μας άρχισαν να διανέμουν δωρεάν μάσκες μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος e-devlet» είπε.

Σχετικά με τη φροντίδα των πολιτών άνω των 65, που υποχρεωτικά μένουν στο σπίτι, είπε ότι το κράτος έχει καλύψει τις βασικές ανάγκες 1.321.000 πολιτών άνω των 65 ή χρόνια ασθενών. Η εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες θα συνεχιστεί μέσω διαδικτύου και τηλεόρασης, είπε.

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μπορεί ο Τραμπ να κερδίσει στην Αλάσκα

Διεθνή / Πώς μπορεί ο Τραμπ να κερδίσει στην Αλάσκα

Η πρόσκληση του Ντόναλντ Τραμπ στον Βλαντίμιρ Πούτιν για συνάντηση στην Αλάσκα προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, καθώς μια συμφωνία που θα ευνοεί τη Μόσχα μπορεί να αποδυναμώσει την Ουκρανία και τη δυτική ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
Μελέτη: Το stalking αυξάνει έως και 70% τον κίνδυνο καρδιοπάθειας στις γυναίκες

Διεθνή / Μελέτη: Το stalking αυξάνει έως και 70% τον κίνδυνο καρδιοπάθειας στις γυναίκες

Η έρευνα, που διήρκεσε δύο δεκαετίες και βασίστηκε σε στοιχεία από περισσότερες από 66.000 γυναίκες, καταγράφει σημαντικά υψηλότερα ποσοστά καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού σε όσες είχαν εμπειρία stalking
LIFO NEWSROOM
Στην Ουάσινγκτον η εθνοφρουρά των ΗΠΑ: Τεθωρακισμένα σε κεντρικά σημεία και αξιοθέατα 

Διεθνή / Στην Ουάσινγκτον η εθνοφρουρά των ΗΠΑ: Τεθωρακισμένα σε κεντρικά σημεία και αξιοθέατα 

Αντιδράσεις από τη δήμαρχο της πόλης για την απόφαση Τραμπ να αναλάβει τον έλεγχο της αστυνομίας και να στείλει τον στρατό στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, υπό το πρόσχημα της εγκληματικότητας
LIFO NEWSROOM