Κορωνοϊός: Πάνω από 10.000 νεκροί σε όλο τον κόσμο -Οι μισοί στην Ευρώπη

Κορωνοϊός: Πάνω από 10.000 νεκροί σε όλο τον κόσμο -Οι μισοί στην Ευρώπη Facebook Twitter
Πάνω από 10.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό (Πηγή φωτό EPA)
0

Οι θάνατοι από τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο ξεπέρασαν τους 10.000, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση τα επίσημα στοιχεία και οι μισοί νεκροί είναι στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το AFP έχουν καταγραφεί 5.168 θάνατοι στην Ευρώπη, οι περισσότεροι από αυτούς στην Ιταλία (3.405), που πλέον έχει ξεπεράσει σε νεκρούς την Κίνα (3.428). Στην Ισπανία, σήμερα οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 1.000, ενώ τα κρούσματα του κορωνοϊού πλησιάζουν τα 20.000. Μάλιστα, το τελευταίο 24ωρο μόνο καταγράφηκαν 2.833 νέα κρούσματα.

Στο Βέλγιο, ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε από 21 σε 37 σε μία ημέρα, ενώ πλέον τα κρούσματα είναι 2.257 (από 1.795 που είχαν ανακοινωθεί χθες). Τα δύο τρίτα των νέων κρουσμάτων καταγράφηκαν στη Φλάνδρα, όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας.

Στον αντίποδα, ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς έκανε λόγο για «ενθαρρυντικές τάσεις» σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό στη χώρα. Παρόλα αυτά, αυξάνονται τα μέτρα περιορισμού και ο Κουρτς τόνισε ότι πρέπει οι πολίτες να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τα μέτρα. Στην Αυστρία έχουν αναφερθεί πάνω από 2.200 κρούσματα και έξι θάνατοι.

Γερμανία: Σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα

Στη Γερμανία, η Άνγκελα Μέρκελ έστειλε μήνυμα αντίστοιχο με το χθεσινό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από τη συμπεριφορά του κόσμου το σαββατοκύριακο θα κριθεί αν θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τη Δευτέρα.

Πάντως ήδη η Βαυαρία αποφάσισε να επιβάλει από τα μεσάνυχτα απαγόρευση κυκλοφορίας, με ισχύ δύο εβδομάδων σε πρώτη φάση.

Στη χώρα εντοπίστηκαν 2.958 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες- φτάνοντας συνολικά σε 13.957- ενώ 31 θάνατοι έχουν καταγραφεί, οι 11 από αυτούς την τελευταία ημέρα. Μάλιστα, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν περισσότεροι θάνατοι τις επόμενες εβδομάδες και στη Γερμανία, όπως και περισσότερες εισαγωγές σε ΜΕΘ.

«Το Σάββατο είναι μια κρίσιμη ημέρα, θα παρακολουθήσουμε στενά το τι θα γίνει. Αυτή τη στιγμή, οι συναντήσεις με φίλους και συγγενείς το σαββατοκύριακο δεν είναι επιλογή», τόνισε ο προσωπάρχης της καγκελαρίου, Χέλγκε Μπράουν, μιλώντας στο Spiegel.

«Αν αυτό δεν συμβεί, τότε μπορεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα τα οποία θα θέλαμε να αποφύγουμε», συμπλήρωσε. Το βράδυ της Κυριακής η Μέρκελ θα κάνει τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων και θα συζητηθεί το ενδεχόμενο πλήρους lockdown.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαρκελώνη: Εκατοντάδες Καταλανοί στους δρόμους για να σταματήσουν το έργο επέκτασης του αεροδρομίου

Διεθνή / Βαρκελώνη: Εκατοντάδες Καταλανοί κατά του μαζικού τουρισμού σε νέα διαδήλωση

Υποστήριξαν ότι η Βαρκελώνη είναι «ο πιο κορεσμένος τουριστικός προορισμός στον κόσμο» και η επέκταση του αεροδρομίου El Prat θα μπορούσε να καταδικάσει το μέλλον της Καταλονίας
LIFO NEWSROOM
Ο Έρικ Τραμπ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ

Διεθνή / Μετά τον Ντόναλντ, ο Έρικ Τραμπ: «Δεν αποκλείει» το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ

Ο 41χρονος μέχρι σήμερα έχει κρατηθεί μακριά από την ενεργό πολιτική, ωστόσο δηλώνει πως αν αποφάσιζε να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο, «θα ήταν μια εύκολη επιλογή»
LIFO NEWSROOM
Γάμος Μπέζος-Σάντσεζ: Το γαμήλιο πάρτι σε μεσαιωνικό ναυπηγείο με τις ερμηνείες των Lady Gaga και Έλτον Τζον

Διεθνή / Τζεφ Μπέζος: Το γαμήλιο πάρτι σε μεσαιωνικό ναυπηγείο - Θα τραγουδήσουν Lady Gaga και Έλτον Τζον

Το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους αγάπης στο μικρό νησί Σαν Τζόρτζιο, απέναντι από την πλατεία του Αγίου Μάρκου, υπό τους ήχους του Ματέο Μποτσέλι, γιου του διάσημου τενόρου Αντρέα Μποτσέλι
LIFO NEWSROOM