Μυστική αποστολή της Μοσάντ για την απόκτηση 100.000 τεστ κορωνοϊού

Μυστική αποστολή της Μοσάντ για την απόκτηση 100.000 τεστ κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 100.000 τεστ κορωνοϊού απέκτησε το Ισραήλ μέσω μυστικής αποστολής της Μοσάντ που κινητοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν ισραηλινά μέσα, επικαλούμενα κυβερνητικούς και υγειονομικούς αξιωματούχους, η μυστικότητα της αποστολής οφειλόταν στο ότι τα ιατρικά κιτ ζητήθηκαν από τουλάχιστον δύο χώρες -οι οποίες δεν έχουν κατονομαστεί- με τις οποίες το Ισραήλ δεν διατηρεί καλές διπλωματικές σχέσεις - που σημαίνει πως δεν μπορεί επισήμως να αιτηθεί και να αγοράσει ιατρικό εξοπλισμό.

Το γραφείο του πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέδωσε ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας την αποστολή: «Αξιοποιούμε πλήρως κάθε δυνατότητα του κράτους που θα μας βοηθήσει να διαχειριστούμε την κρίση κορωνοϊού, περιλαμβανομένης και της Μοσάντ, αλλά και άλλων σωμάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

«Ο εξοπλισμός που έφτασε στο Ισραήλ είναι απαραίτητος και ζωτικής σημασίας» προστίθεται στην ανακοίνωση, μετά τα δημοσιεύματα πως τα ιατρικά κιτ που αποκτήθηκαν ίσως να μην είναι καν αξιοποιήσιμα.

Η ειδησεογραφική ισραηλινή ιστοσελίδα Ynet είχε επικαλεστεί νωρίτερα τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Υγείας, ο οποίος γνωστοποιούσε πως από τα ιατρικά κιτ έλειπαν επιχρίσματα - τα οποία χρησιμοποιούνται για να λαμβάνεται δείγμα από τη ρινική ή τη στοματική κοιλότητα.

«Δυστυχώς, αυτό που έφτασε, δεν είναι ακριβώς αυτό που μας λείπει. Το πρόβλημά μας είναι η έλλειψη επιχρισμάτων» τόνισε ο ίδιος.

Το Ισραήλ αυτή τη στιγμή πασχίζει να αυξήσει τα τεστ κορωνοϊού, σε μία προσπάθεια να εντοπίσει πιθανά κρούσματα και να ελέγξει τη διασπορά του ιού. Η χώρα των περίπου 9 εκατομμυρίων πολιτών, σκοπεύει να διενεργεί πάνω από 3.000 τεστ κορωνοϊού ημερησίως. Κάτι που οδηγεί πολλούς στο συμπέρασμα πως οι μυστικές αποστολές της Μοσάντ για περισσότερα σετ εξεταστικού εξοπλισμού θα συνεχιστούν.

Όπως, άλλωστε, είχε μεταδώσει το Channel 12 - που πρώτο είχε αποκαλύψει την μυστική επιχείρηση - ο Μοσάντ φιλοδοξεί να προμηθευτεί από διάφορες χώρες του εξωτερικού συνολικά 4 εκατομμύρια κιτ.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «Σιδηρά Κυρία» της Ιαπωνίας Σανάε Τακαίτσι θέλει να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός

Διεθνή / Η «Σιδηρά Κυρία» της Ιαπωνίας Σανάε Τακαίτσι θέλει να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός

Η Σανάε Τακαίτσι, η «Σιδηρά Κυρία» της Ιαπωνίας, διεκδικεί την πρωθυπουργία, αντιμετωπίζοντας τον Σιντζίρο Κοϊζούμι - Οι πολιτικές της θέσεις, τα επιτεύγματα και τις προκλήσεις της για την ηγεσία του LDP
LIFO NEWSROOM
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Έγραφαν ‘είναι ο Κάρολος ο πατέρας του Χάρι;’» - Της περνούσαν λαθραία τα tabloids στο παλάτι

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Έγραφαν "είναι ο Κάρολος ο πατέρας του Χάρι;"» - Της περνούσαν λαθραία τα tabloids στο παλάτι»

Η πριγκίπισσα παραβίαζε τους βασιλικούς κανόνες, σύμφωνα με τον επί χρόνια κομμωτή της, Ρίτσαρντ Ντάλτον, ο οποίος εξήγησε ότι η συχνά την αναστάτωναν όσα γράφονταν για εκείνη
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΧΕΓΚΣΕΘ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Κοινή επίθεση Τραμπ - Χέγκσεθ στην στρατιωτική ηγεσία των ΗΠΑ: «Θα απολύσω όποιον δεν μου αρέσει - Γίναμε υπουργείο Woke»

Μια άνευ προηγουμένου συγκέντρωση στρατιωτικών ηγετών - Μίλησαν για «δεκαετίες παρακμής» που προκλήθηκαν από πολιτικές που προωθούν την ποικιλομορφία
LIFO NEWSROOM
«Φοβάμαι ότι εάν ο Diddy αφεθεί ελεύθερος θα έρθει να με εκδικηθεί», λέει η Κάσι Βεντούρα

Διεθνή / «Φοβάμαι ότι εάν ο Diddy αφεθεί ελεύθερος θα έρθει να με εκδικηθεί», λέει η Κάσι Βεντούρα

Η πρώην σύντροφος του Diddy και βασική μάρτυρας κατηγορίας εις βάρος του για την κατ' εξακολούθηση κακοποίησή της εξέφρασε τους φόβους της στο ενδεχόμενο να αφεθεί ελεύθερος
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ απειλεί το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ με αποκλεισμό από ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ απειλεί το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ με αποκλεισμό από ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις

Η κυβέρνηση Τραμπ ξεκινά διαδικασία αποκλεισμού (debarment) κατά του Χάρβαρντ, θέτοντας σε κίνδυνο δισεκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακής χρηματοδότησης, με αφορμή καταγγελίες για αντισημιτισμό στην πανεπιστημιούπολη
LIFO NEWSROOM
Ο Daniel Ek αποχωρεί από τη θέση του CEO της Spotify μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες

Διεθνή / Ο Daniel Ek αποχωρεί από τη θέση του CEO της Spotify μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες

Ο 42χρονος Ek, που ηγήθηκε της Spotify από το 2006, χαρακτήρισε τη μετάβαση ως «φυσικό βήμα», υπογραμμίζοντας ότι είναι «έτοιμος να περάσει από τον ρόλο του παίκτη σε εκείνον του προπονητή»
LIFO NEWSROOM
Η οικογένεια Τραμπ χτίζει νέο Trump Plaza στη Σαουδική Αραβία αξίας $1 δισ. δολαρίων

Διεθνή / Η οικογένεια Τραμπ χτίζει νέο Trump Plaza στη Σαουδική Αραβία αξίας $1 δισ. δολαρίων

Η οικογένεια Τραμπ επεκτείνει την παρουσία της στον Κόλπο με νέο Trump Plaza αξίας $1 δισ. στην Τζέντα, που περιλαμβάνει πολυτελή διαμερίσματα, γραφεία και πάρκο εμπνευσμένο από το Central Park
LIFO NEWSROOM