Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: «Η Κίνα δίνει πράσινο φως για κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους»

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: «Η Κίνα δίνει πράσινο φως για κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους» Facebook Twitter
0

Η Κίνα έδωσε το «πράσινο φως» σε επιστήμονες για δοκιμές ασφαλείας σε ανθρώπους ενός πειραματικού εμβολίου για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. 

Σε μια προσπάθεια να ανακόψουν την ορμή της πανδημίας που μετρά πάνω από 7.000 θανάτους παγκοσμίως, ερευνητές της Ακαδημίας Στρατιωτικών Ιατρικών Επιστημών της Κίνας, ενός ιδρύματος που συνδέεται με τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό, έλαβαν έγκριση για προκαταρκτικές κλινικές δοκιμές ενός πιθανού εμβολίου ξεκινώντας από αυτήν την εβδομάδα, μετέδωσε η Λαϊκή Ημερησία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. 

Επιστήμονες στις ΗΠΑ είπαν την Δευτέρα πως ξεκίνησαν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους για ένα εμβόλιο που ανέπτυξαν το Αμερικανικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μεταδοτικών Ασθενειών μαζί με την εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna.

Πληροφορίες στη βάση δεδομένων καταχώρησης κλινικών δοκιμών της Κίνας αναφέρουν ότι στην δοκιμή της «Φάσης 1», η οποία θα εξετάσει κατά πόσο το πειραματικό εμβόλιο είναι ασφαλές για τους ανθρώπους, θα συμμετέχουν 108 υγιή άτομα, το διάστημα μεταξύ 16 Μαρτίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου.

Την δοκιμή θα διεξάγει η Ακαδημία Στρατιωτικών Ιατρικών Επιστημών της Κίνας, μαζί με την εταιρεία βιοτεχνολογίας CanSino Biologics που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ.

Να σημειωθεί πως περίπου 35 εταιρείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα συμμετέχουν στον «αγώνα» για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, τουλάχιστον τέσσερις από τις οποίες έχουν ξεκινήσει δοκιμές σε ζώα, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.

Ειδικοί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δηλώνουν ωστόσο πως δεν αναμένουν ένα πλήρως δοκιμασμένο και εγκεκριμένο εμβόλιο στην αγορά νωρίτερα από τα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΝΤΑΪΟΣ

Διεθνή / Χανταϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα 5 από τα 8 φερόμενα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα, δεδομένου της περιόδου επώασης της νόσου που μπορεί να φτάσει έως και τις έξι εβδομάδες
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Η στιγμή που ο καπετάνιος ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο - Είναι «από φυσικά αίτια» είπε

Βίντεο από τη στιγμή που ο καπετάνιος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου καθησυχάζει τους επιβάτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM
«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ