Κορωνοϊός: «Κανονικά θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί του Τόκιο» διαμηνύει ο Ιάπωνας πρωθυπουργός

Κορωνοϊός: «Κανονικά θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί του Τόκιο» διαμηνύει ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Facebook Twitter
0

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα γίνουν, όπως είναι προγραμματισμένο, τον Ιούλιο, παρά την παγκόσμια ανησυχία για τον κορωνοϊό που έχει οδηγήσει σε πλήθος ακυρώσεων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων, διεμήνυσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως την τελική απόφαση για τη διεξαγωγή ή όχι του Τόκιο 2020 θα τη λάβει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ).

«Θα αντιμετωπίσουμε την εξάπλωση του ιού και θα φιλοξενήσουμε δίχως προβλήματα τους Ολυμπιακούς, βάσει προγράμματος» τόνισε χαρακτηριστικά ο Άμπε.

Η Ιαπωνία ήδη μετρά 28 θανάτους από Covid-19 και περισσότερα από 1.400 κρούσματα.

Το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο εκτιμάται σε άνω των 11 δισετομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας αναμένεται την Πέμπτη στο Καλλιμάρμαρο - μετά τη διακοπή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους και την παράδοσή της απ'ευθείας στους Ιάπωνες διοργανωτές, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, μετά την κοσμοσυρροή στη Σπάρτη για τον Τζέραρντ Μπάτλερ.

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία επί ιαπωνικού εδάφους ξεκινά από τη Φουκουσίμα στις 26 Μαρτίου.

Όπως τόνισε η κυβερνήτις του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε «Λαμβάνουμε σχολαστικά μέτρα κατά του ιού εν αναμονή της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας».

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αγγλία αποκλείει τις τρανς αθλήτριες και από το γυναικείο κρίκετ

Αθλητισμός / Η Αγγλία αποκλείει τις τρανς αθλήτριες και από το γυναικείο κρίκετ

Το Συμβούλιο Κρίκετ της Αγγλίας και της Ουαλίας (ECB) αποφάσισε ότι «μόνο οι γυναίκες που το βιολογικό τους φύλο είναι γυναικείο» θα μπορούν να συμμετέχουν στο κρίκετ γυναικών και νεανίδων
LIFO NEWSROOM
Αντετοκούνμπο: «Απαράδεκτο να με βρίζει ο πατέρας του Χάλιμπερτον»

Αθλητισμός / Αντετοκούνμπο: Όταν έρχεσαι από το τίποτα και δουλεύεις όλη σου τη ζωή, είσαι ταπεινός

«Η μητέρα μου όταν πήραμε το πρωτάθλημα, φοβόταν να μπει στο γήπεδο για να με αγκαλιάσει» δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, σχολιάζοντας το επεισόδιο με τον πατέρα του Χάλιμπερτον
ΜΙΛΤΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ