Στο Καλλιμάρμαρο η Ολυμπιακή Φλόγα - Χωρίς κοινό η Τελετή Παράδοσης την Πέμπτη

Στο Καλλιμάρμαρο η Ολυμπιακή Φλόγα - Χωρίς κοινό η Τελετή Παράδοσης την Πέμπτη Facebook Twitter
0

Άναψε σήμερα η Ολυμπιακή Φλόγα στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου και θα παραμείνει έως την Πέμπτη 19 Μαρτίου οπότε και θα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2020», μετά τα έκτακτα μέτρα λόγω κορωνοϊού.

«H Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στο Παναθηναϊκό Στάδιο από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάση Βασιλειάδη. Στο Καλλιμάρμαρο θα παραμείνει ως την Πέμπτη 19 Μαρτίου, όταν και θα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020». Το Παναθηναϊκό Στάδιο είναι κλειστό για το κοινό όπως και όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία και η Τελετή Παράδοσης θα γίνει χωρίς την παρουσία θεατών.» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) σε ανάρτησή της στα social media.

Υπενθυμίζεται πως χθες η ΕΟΕ αποφάσισε την διακοπή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους και την παράδοσή της απ'ευθείας στους Ιάπωνες διοργανωτές, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, μετά την κοσμοσυρροή στη Σπάρτη για τον Τζέραρντ Μπάτλερ.

Η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας ξεκίνησε κανονικά την Πέμπτη, μετά την τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ στη συνέχεια η Φλόγα διανυκτέρευσε στην Καλαμάτα και την Παρασκευή το πρωί συνέχισε το ταξίδι της. Όμως η μεγάλη προσέλευση κοινού στην ειδική τελετή υποδοχής της στη Σπάρτη, λόγω της παρουσίας του Τζέραρντ Μπάτλερ, θορύβησε τους αρμόδιους φορείς, με αποτέλεσμα η ΕΟΕ, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και τη ΔΟΕ, να αποφασίσει τη ματαίωση του υπόλοιπου προγράμματος.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ