Μέρκελ για κοροναϊό: Ενδέχεται να προσβληθεί πάνω από το 70% των Γερμανών - «Δοκιμασία για την αλληλεγγύη»

Μέρκελ για κοροναϊό: Ενδέχεται να προσβληθεί πάνω από το 70% των Γερμανών - «Δοκιμασία για την αλληλεγγύη» Facebook Twitter
0

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε πως πάνω από το 70% του πληθυσμού της χώρας, κοινώς περί τα 58 εκατομμύρια ανθρώπους, μπορεί να νοσήσει από τον κοροναϊό.

Ανέφερε πως από τη στιγμή που δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία, το ενδιαφέρον πρέπει να στραφεί στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού, προειδοποιώντας πως η επιδημία ενδέχεται να διαρκέσει μήνες, ακόμη και χρόνια.

Η Μέρκελ έκανε τις δυσοίωνες αυτές εκτιμήσεις κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Υγείας, Γενς Σπαν και τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ.

Ερωτώμενη για το αν θα κλείσουν τα σύνορα της Γερμανίας, τόνισε πως το μέτρο αυτό ίσως να μην είναι αρκετό για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο η Γερμανία να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αυστρίας, απαγορεύοντας την είσοδο επισκεπτών από την Ιταλία στη χώρα. Όπως, άλλωστε, υπέδειξε κι ο Γερμανός υπουργός Υγείας, τα μέτρα στα σύνορα δεν περιόρισαν τη διάχυση της νόσου στην περίπτωση της Ιταλίας. 

«Είναι μία δοκιμασία για την αλληλεγγύη, την κοινή λογική και το ενδιαφέρον του ενός στον άλλον. Και ελπίζω να περάσουμε αυτή δοκιμασία» τόνισε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία και τις συνέπειες της επιδημίας, η Καγκελάριος διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες στήριξης από την κυβέρνηση και έκανε λόγο για μέτρα που αφορούν το εισόδημα των εργαζόμενων που θα υποχρεωθούν να εργαστούν λιγότερες ώρες, ενώ επανέλαβε ότι θα ληφθούν μέτρα και για την στήριξη των επιχειρήσεων.

«Βρισκόμαστε στην αρχή μιας εξέλιξης, την οποία δύσκολα μπορούμε να προβλέψουμε. Αλλά το μήνυμα πρέπει να είναι ένα: θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο - και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η τραπεζική κρίση ήταν πιο «εύκολη» στην διαχείρισή της, καθώς μπορούσε κανείς ως έναν βαθμό να προβλέψει τις εξελίξεις. «Για τον κοροναϊό γνωρίζουμε ακόμη πολύ λίγα, αλλά όπως σε όλες τις κρίσεις, η σύνεση και η αποφασιστικότητα είναι πολύ σημαντικά στοιχεία»

Η Γερμανία επιβεβαίωσε τον τρίτο νεκρό του κοροναϊού σήμερα ενώ μετρά 1.296 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Με πληροφορίες από BBC/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Διεθνή / Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Ο 15χρονος Κάρολο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία το 2006, αγιοκατατάχθηκε από τον Πάπα Λέοντα. Ακολουθώντας όλα τα στάδια της Καθολικής Εκκλησίας, έγινε ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials
LIFO NEWSROOM
Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Διεθνή / Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Η αστυνομία καταγγέλλει βία και οι διαδηλωτές μιλούν για καταστολή - Το πρώτο κύμα συλλήψεων σημειώθηκε μόλις 12 λεπτά μετά την επίσημη έναρξη της πορείας
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στο κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο: Ο μεγαλύτερος ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός από την αρχή του πολέμου

Διεθνή / Φωτιά στο κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο: Ο μεγαλύτερος ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός από την αρχή του πολέμου

Πέρα από την πρωτεύουσα, εκρήξεις συγκλόνισαν την κεντρική πόλη Κρεμεντσούκ, όπου σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, καθώς και την Κριβίι Ριχ, στόχος χτυπημάτων σε υποδομές μεταφορών και πόλης
LIFO NEWSROOM
Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Διεθνή / Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Ο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία μόλις 15 ετών, είχε γίνει γνωστός για την αγάπη του στην τεχνολογία και ιδιαίτερα για τη δημιουργία ιστοσελίδων που κατέγραφαν «θαύματα» με σκοπό τη διάδοση της καθολικής διδασκαλία
LIFO NEWSROOM