Ο Μπλούμπεργκ αποσύρθηκε από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Ο Μπλούμπεργκ αποσύρθηκε από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών Facebook Twitter
Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ αποσύρθηκε από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών (Πηγή φωτό ΕPA)
0

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ αποσύρθηκε από την κούρσα των Δημοκρατικών για το χρίσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Ο δισεκατομμυριούχος πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι βάζει τέλος σε αυτή τη διεκδίκηση, έπειτα από το απογοητευτικό αποτέλεσμα της «Σούπερ Τρίτης», παρά την καμπάνια 500 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε κάνει.

«Πριν από τρεις μήνες, μπήκα στην κούρσα για τον πρόεδρο που θα νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Σήμερα, εγκαταλείπω την κούρσα για τον ίδιο λόγο», δήλωσε ο Μπλούμπεργκ, ανακοινώνοντας ότι πλέον θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν.


«Πάντα πίστευα ότι η ήττα του Τραμπ ξεκινά μέσω της ενότητας πίσω από έναν υποψήφιο που θα έχει τις καλύτερες πιθανότητες για να τα καταφέρει. Έπειτα από τη χθεσινή ψηφοφορία, είναι ξεκάθαρο ότι αυτός ο υποψήφιος είναι ο φίλος μου, και σπουδαίος Αμερικανός», Τζο Μπάιντεν, συνέχισε ο Μπλούμπεργκ.


Στην ψηφοφορία της «Σούπερ Τρίτης»- κατά την οποία στήθηκαν κάλπες σε 14 πολιτείες- ο Μπλούμπεργκ κατάφερε να κερδίσει μόνο στην Αμερικανική Σαμόα. Ο κερδισμένος της διαδικασίας ήταν ο Μπάιντεν, που επικράτησε σε εννέα πολιτείες και ανέκαμψε δυναμικά στη διεκδίκηση του χρίσματος.

Πλέον, στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών απομένουν τέσσερις υποψήφιοι, έπειτα από τις διαδοχικές αποχωρήσεις των τελευταίων ημερών. Ο Μπέρνι Σάντερς και ο Τζο Μπάιντεν είναι οι βασικοί διεκδικητές, ενώ παραμένουν υποψήφιες οι Ελίζαμπεθ Γουόρεν και Τούλσι Γκάμπαρντ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ ενισχύει τις δυνάμεις στο Λος Άντζελες με 2.000 εθνοφρουρούς και 700 πεζοναύτες εν μέσω ταραχών

Διεθνή / Ο Τραμπ ενισχύει τις δυνάμεις στο Λος Άντζελες με 2.000 εθνοφρουρούς και 700 πεζοναύτες εν μέσω ταραχών

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, χαρακτήρισε την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων "κατάχρηση εξουσίας" και ανακοίνωσε αγωγή κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Άκυρα τα δημοψηφίσματα για εργασιακά και υπηκοότητα - Κάτα από 30% η συμμετοχή

Διεθνή / Ιταλία: Άκυρα τα δημοψηφίσματα για εργασιακά και υπηκοότητα - Κάτα από 30% η συμμετοχή

«Ο μόνος πραγματικός στόχος του δημοψηφίσματος αυτού ήταν να πέσει η κυβέρνηση. Στο τέλος, όμως, οι Ιταλοί εκφράστηκαν υπέρ της πτώσης της αντιπολίτευσης», σχολιάζει η ιταλική κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM
Το Νορβηγικό Ταμείο Πετρελαίου ζητά μεταρρυθμίσεις για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών

Διεθνή / Το Νορβηγικό Ταμείο Πετρελαίου ζητά μεταρρυθμίσεις για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών

Το κρατικό πετρελαϊκό ταμείο της Νορβηγίας, με περιουσία 1,9 τρισ. δολαρίων, καλεί για ενοποίηση φορολογικών, εταιρικών και εποπτικών κανόνων στην Ευρώπη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πτώση της ανταγωνιστικότητας έναντι ΗΠΑ και Ασίας
LIFO NEWSROOM