ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Κοροναϊός: Απαγόρευσαν την κυκλοφορία οχημάτων στη Χουμπέι

Κοροναϊός: Απαγόρευσαν την κυκλοφορία οχημάτων στη Χουμπέι Facebook Twitter
Απαγόρευση για την κυκλοφορία των οχημάτων στη Χουμπέι λόγω κοροναϊού - Getty Images
0

Οι αρχές της επαρχίας Χουμπέι, που είναι το επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού, ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα επιβληθεί απαγόρευση για την κυκλοφορία των οχημάτων σε όλη την επαρχία σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Σε έγγραφο που εξέδωσαν, οι αρχές της Χουμπέι ανέφεραν ότι από την απαγόρευση θα εξαιρεθούν τα οχήματα της αστυνομίας, τα ασθενοφόρα, τα οχήματα που μεταφέρουν απαραίτητα είδη ή σχετίζονται με δημόσιες υπηρεσίες.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι θα διενεργούνται τακτικοί ιατρικοί έλεγχοι για όλους τους κατοίκους της επαρχίας, ενώ οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να επαναλειτουργήσουν χωρίς να έχουν λάβει προηγουμένως άδεια από τις αρχές.

Μείωση των κρουσμάτων για τρίτη συνεχή ημέρα

Μείωση για τρίτη συνεχή ημέρα εμφανίζουν τα νέα κρούσματα του κοροναϊού στην Κίνα, που συνολικά πλέον φτάνουν τα 68.500.

Ο νέος κοροναϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1.665 ανθρώπους στην ηπειρωτική Κίνα. Το Σάββατο ανακοινώθηκε ο πρώτος θάνατος στην Ευρώπη, στη Γαλλία, ενώ από ένας θάνατος έχει καταγραφεί σε Χονγκ Κονγκ, Φιλιππίνες και Ιαπωνία.

Οι αρχές της Κίνας κατέγραψαν 2.009 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα το Σάββατο, από τα οποία τα 1.843 ήταν στο επίκεντρο της επιδημίας, στην επαρχία Χουμπέι. Πλέον, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό φτάνει στους 68.500. Όμως, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Ο καθημερινός απολογισμός των νέων κρουσμάτων είχε αυξηθεί αυτή την εβδομάδα, έπειτα από αλλαγή στον τρόπο καταμέτρησης, αλλά έκτοτε μειώνονται. «Η μείωση δείχνει ότι συνολικά η επιδημία μπορεί να ελεγχθεί», εκτίμησε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, Γουάνγκ Γι.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Διεθνή / Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Ομαδική αγωγή από 51 οικογένειες έχει κατατεθεί στη Βρετανία κατά του φαρμακευτικού κολοσσού - Οι αποζημιώσεις συνολικά υπολογίζεται πως θα φτάσουν τα 100 εκατ. λίρες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Διεθνή / Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, κατέστησε σαφές ότι θα εργαστεί όχι μόνο για να αντιστρέψει τη ζημιά που έκανε ο Τραμπ στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά και για να τα προωθήσει ακόμη περισσότερο.
NEWSROOM