Αυστραλία: Οι βροχοπτώσεις ανακουφίζουν τις πυρόπληκτες περιοχές

Αυστραλία: Οι βροχοπτώσεις ανακουφίζουν τις πυρόπληκτες περιοχές Facebook Twitter
EPA
0

Βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σε περιοχές της Αυστραλίας που υποφέρουν από τις φονικές πυρκαγιές από τον Δεκέμβριο, βελτιώνοντας την ποιότητα του αέρα.

Βροχές καταγράφηκαν το πρωί στην Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας (νοτιοανατολικά), όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα μέτωπα, ανέφερε η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία.

Στη γειτονική Πολιτεία Βικτόρια, εκδηλώθηκαν καταιγίδες από χθες βράδυ συμβάλλοντας να διαλυθούν οι τοξικοί καπνοί των πυρκαγιών, που προκαλούσαν ασφυξία στη Μελβούρνη από την αρχή της εβδομάδας. Το τοξικό νέφος καθυστερεί το αυστραλιανό τουρνουά Όπεν του τένις.

Αυστραλία: Οι βροχοπτώσεις ανακουφίζουν τις πυρόπληκτες περιοχές Facebook Twitter
EPA

«Οι καταιγίδες βελτίωσαν την ποιότητα του αέρα στο μεγαλύτερος μέρος της Πολιτείας», διαβεβαίωσε η υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος στη Βικτόρια.

Η αυστραλιανή μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν ως το Σαββατοκύριακο. Αν επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τις πιο παρατεταμένες βροχοπτώσεις αφότου άρχισε η κρίση των πυρκαγιών στη χώρα, τον Σεπτέμβριο.

Αν πράγματι συνεχιστούν οι βροχές, θα πρόκειται για τα «δώρα Χριστουγέννων, γενεθλίων, αρραβώνων, επετείων, γάμων και αποφοίτησης, όλα μαζί. Σταυρώνουμε τα δάχτυλα», ανέφερε το πυροσβεστικό σώμα της Νέας Νότιας Ουαλίας σε ανακοίνωσή του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Αφότου ξέσπασε η κρίση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αυστραλία τον Σεπτέμβριο, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 28 άνθρωποι και κατά εκτιμήσεις ένα δισεκατομμύριο ζώα, 2.000 σπίτια καταστράφηκαν, ενώ έκταση εμβαδού 100.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων - μεγαλύτερη από αυτήν της Νότιας Κορέας ολόκληρης - καλύπτεται πλέον από αποκαΐδια.

Περίπου 30 πυρκαγιές έκαιγαν ανεξέλεγκτες σήμερα στη Νέα Νότια Ουαλία, σύμφωνα με το πυροσβεστικό σώμα της Πολιτείας.

Οι πυρκαγιές, που αποδόθηκαν στην παρατεταμένη ξηρασία του 2019 στην Αυστραλία, θεωρούνται άρρηκτα συνδεδεμένες με την κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν εδώ και καιρό ότι η κατάσταση σταδιακά θα επιδεινώνεται.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM