Γενί Σαφάκ: «Οι φρεγάτες στην Αλγερία προκαλούν ανησυχία στην Ελλάδα»

Γενί Σαφάκ: «Οι φρεγάτες στην Αλγερία προκαλούν ανησυχία στην Ελλάδα» Facebook Twitter
0

Την ανησυχία της Ελλάδας προκάλεσε η αποστολή δύο τουρκικών φρεγατών στην Αλγερία, αναφέρει τη τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ».

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, σύμφωνα με το sigmalive.com, αναφέρει ότι «οι φρεγάτες 'Γκιοκσού' και 'Γκιόκοβα' ταξίδεψαν στην Αλγερία για να τιμήσουν τον Οθωμανό Ορούτς Ρέις, αδελφό του ναυάρχου Μπαρμπαρόσα, για την 501η επέτειο του θανάτου του. Η αποστολή των δύο φρεγατών στην Αλγερία τράβηξε την προσοχή των γύρω χωρών εν μέσω της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο και του μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης. Η αποστολή προκάλεσε επίσης μεγάλη ανησυχία στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τη «Γενί Σαφάκ», η Τουρκία έχει θέσει σε λειτουργία όλα τα όπλα της διπλωματίας προκειμένου να επέλθει η ηρεμία στην Ανατολική Μεσόγειο. «Στο πλαίσιο της διπλωματίας των κανονιοφόρων η παρουσία του τουρκικού στόλου στην Αλγερία μεταφέρει μηνύματα μεγάλης στρατηγικής σημασίας», σημειώνει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, η οποία υπογραμμίζει τη βαθιά φιλία που συνδέει τους λαούς της Τουρκίας και της Αλγερίας ήδη από την εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας όταν ο Ορούτς Ρέις πρόσφερε ως «επαρχία» τη χώρα της βόρειας Αφρικής στον Οθωμανό σουλτάνο. Γι' αυτό κατά την 500η επέτειο από το θάνατό του Ορούτς Ρέις, πέρυσι, ανεγέρθηκε μνημείο στην Αλγερία.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η Ελλάδα και η Κύπρος προσπαθούν να στρέψουν το γαλλικό αεροπλανοφόρο Task Force εναντίον της Τουρκίας, ενώ παράλληλα αναφέρει ότι οι δύο φρεγάτες θα λάβουν μέρος και σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ κατά την παρουσία τους ανοιχτά του Αλγερίου.

Όσον αφορά στη Λιβύη, η «Γενί Σαφάκ» προαναγγέλλει επίσης εκτός από την Τουρκία, η Τυνησία, η Αλγερία, το Μαρόκο και ο Νίγηρας αναμένεται να ανακοινώσουν ότι στέκονται δίπλα στην κυβέρνηση Σάραζ που αναγνωρίζουν τα ΗΕ, ενάντια στο στρατάρχη Χαφτάρ.

Με πληροφορίες από sigmalive

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΕΕ ΔΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Έτοιμη να δράσει η ΕΕ εάν χρειαστεί»: Μήνυμα Φον ντερ Λάιεν για Γροιλανδία και δασμούς

«Ζητούμε από τους συμμάχους μας να κατανοήσουν ότι η Γροιλανδία πρέπει να γίνει μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών» επέμεινε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
THE LIFO TEAM
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΙΣΡΑΗΛ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ

Διεθνή / Το Ισραήλ κατεδαφίζει εγκατάσταση υπηρεσίας του ΟΗΕ για Παλαιστίνιους πρόσφυγες στην Ιερουσαλήμ

Η κίνηση εντάσσεται στη συνεχιζόμενη σύγκρουση του Ισραήλ με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, την οποία η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγορεί για διασυνδέσεις με τη Χαμάς.
THE LIFO TEAM