Νίγηρας: Τουλάχιστον 70 νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών σε στρατόπεδο

Νίγηρας: Τουλάχιστον 70 νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών σε στρατόπεδο Facebook Twitter
ΕΡΑ - Φωτογραφία Αρχείου
0

Περισσότεροι από 70 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα το βράδυ σε στρατόπεδο στο Ινάτες, κοντά στα σύνορα του Νίγηρα με το Μαλί, ανέφεραν τέσσερις πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας στο Reuters, στο πιο αιματηρό πλήγμα που έχουν υποστεί οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας στην πρόσφατη ιστορία τους.

Άλλη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας έκανε λόγο στο Γαλλικό Πρακτορείο για 60 και πλέον νεκρούς. «Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Μαχαμαντού Ισούφου διέκοψε τη συμμετοχή του σε συνέδριο για τη βιώσιμη ειρήνη, ασφάλεια και ανάπτυξη στην Αφρική που διεξάγεται στην Αίγυπτο για να επιστρέψει στην Νιαμέι (πρωτεύουσα) έπειτα από την τραγωδία στο Ινάτες», ανέφερε η προεδρία με tweet. Σύμφωνα με πηγή, η επίθεση είχε στόχο στρατιωτική βάση στη δυτική πόλη Ινάτες, που βρίσκεται κοντά σε τοποθεσία όπου τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Δυτική Αφρική σκότωσαν σχεδόν 50 στρατιώτες του στρατού του Νίγηρα σε δύο επιθέσεις τον Μάιο και τον Ιούλιο.

«Στην επίθεση σκοτώθηκαν πάνω από 60 άνθρωποι. Οι τρομοκράτες βομβάρδισαν το στρατόπεδο με βλήματα και όλμους. Ο μεγάλος απολογισμός θυμάτων οφείλεται κυρίως στις εκρήξεις καυσίμων και πυρομαχικών», τόνισε η πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο. Δύο από τις πηγές, που επικαλείται το Reuters, ανέφεραν ότι ακόμη 30 στρατιώτες τραυματίστηκαν. Οι τζιχαντιστές έχουν πολλαπλασιάσει τις φονικές τους επιθέσεις στο Σαχέλ - ειδικά στο Μαλί, τον Νίγηρα και την Μπουρκίνα Φάσο - παρά την ανάπτυξη χιλιάδων στρατιωτών τόσο των εθνικών στρατών, όσο και των πολυεθνικών δυνάμεων για την καταπολέμηση τζιχαντιστικών οργανώσεων.

Χθες, Τρίτη, το υπουργικό συμβούλιο παρέτεινε για τρεις μέρες την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί από το 2017 σε αρκετές περιοχές της χώρας για την καταπολέμηση των τζιχαντιστικών επιθέσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM