London Bridge: Αστυνομικοί πυροβόλησαν ύποπτο για επιθέσεις με μαχαίρι - 5 τραυματίες

London Bridge: Αστυνομικοί πυροβόλησαν ύποπτο για επιθέσεις με μαχαίρι - 5 τραυματίες Facebook Twitter
0

Βρετανοί αστυνομικοί πυροβόλησαν τον ύποπτο για επιθέσεις με μαχαίρι εναντίον ανυποψίαστων περαστικών, στο Λονδίνο το μεσημέρι. Για το περιστατικό στην London Bridge ανακοινώθηκε μία σύλληψη. 

Νωρίτερα, πανικός επικράτησε στη γέφυρα. H περιοχή αποκλείστηκε από τις αρχές και αξιωματικοί της Μητροπολιτικής Αστυνομίας άνοιξαν πυρ, ενώ δεκάδες άνθρωποι έτρεχαν έντρομοι προς την αντίθετη κατεύθυνση. Όπως μεταδίδει ο Guardian, τουλάχιστον πέντε άτομα τραυματίστηκαν από την επίθεση που σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες λίγο πριν της 2μ.μ.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι κλήθηκε για ένα «περιστατικό με μαχαίρι» κοντά στη Γέφυρα του Λονδίνου κατά το οποίο κάποιοι τραυματίστηκαν και ένας ύποπτος συνελήφθη. «Η αστυνομία κλήθηκε στις 1:58 μ.μ. [τοπική ώρα] για ένα επεισόδιο επίθεσης με μαχαίρι κοντά τη Γέφυρα του Λονδίνου. Ένας άνδρας συνελήφθη από την αστυνομία. Πιστεύουμε ότι ορισμένος αριθμός ανθρώπων έχει τραυματιστεί».


Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου έκανε λόγο για «σοβαρό επεισόδιο», για το οποίο έστειλε πολλά ασθενοφόρα στο σημείο. Βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter δείχνουν πολλά αστυνομικά αυτοκίνητα και λεωφορεία στη γέφυρα και ένα φορτηγό να καταλαμβάνει περισσότερες από μία λωρίδες.

London Bridge: Αστυνομικοί πυροβόλησαν ύποπτο για επιθέσεις με μαχαίρι - 5 τραυματίες Facebook Twitter
London Bridge: Αστυνομικοί πυροβόλησαν ύποπτο για επιθέσεις με μαχαίρι - 5 τραυματίες Facebook Twitter

Ένα ερασιτεχνικό βίντεο διάρκειας 14 δευτερολέπτων που τραβήχτηκε από την απέναντι πλευρά του δρόμου δείχνει τρεις αστυνομικούς να οπισθοχωρούν από έναν άνδρα που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο. Δύο από τους αστυνομικούς έχουν προτεταμένα τα όπλα τους εναντίον του άνδρα. Το δίκτυο Sky News μετέδωσε από την πλευρά του πως ένας άνθρωπος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε. Ο σταθμός London Bridge έκλεισε.

Η Γέφυρα του Λονδίνου ήταν το «θέατρο» μιας άλλης επίθεσης τον Ιούνιο του 2017 όταν τρεις τζιχαντιστές έπεσαν με το φορτηγάκι τους πάνω σε πεζούς και στη συνέχεια επιτέθηκαν στους περαστικούς στη γύρω περιοχή σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους.

Με πληροφορίες από Guardian, Reuters και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Διεθνή / Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Επιστολή 209 πρώην πρέσβεων και ανώτερων διπλωματών της ΕΕ καλεί σε άμεση δράση για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη - Ζητούν κυρώσεις, περιορισμούς σε εμπόριο και έρευνα, αν η ΕΕ δεν αναλάβει συλλογική πρωτοβουλία
LIFO NEWSROOM
«Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

Διεθνή / «Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

«Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής σε ό,τι αφορά την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Δεν θα προσχωρήσουμε στην πρωτοβουλία αυτή» ξεκαθάρισε ο καγκελάριος
LIFO NEWSROOM
«Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Διεθνή / «Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Ο Αμερικανός ράπερ είπε ότι ένιωσε «φοβισμένος» όταν πήγε τον εγγονό του στον κινηματογράφο και χρειάστηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το ομόφυλο ζευγάρι που εμφανίζεται στην ταινία
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Διεθνή / Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αναγνώρισαν ότι διεξήγαγαν πλήγμα «στην περιοχή του νοσοκομείου» Νάσερ και πρόσθεσαν ότι «στόχος δεν ήταν οι δημοσιογράφοι»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Η κυβέρνηση Τραμπ σκοπεύει να διαθέσει 20 τόνους πλουτονίου από αποσυναρμολογημένες πυρηνικές κεφαλές σε εταιρείες ενέργειας των ΗΠΑ για χρήση σε αντιδραστήρες, με κόστος μεταφοράς και επεξεργασίας να βαραίνει τη βιομηχανία
LIFO NEWSROOM