Κόρμπιν: «Ουδέτερος» σε περίπτωση νέου δημοψηφίσματος για το Brexit

Κόρμπιν: «Ουδέτερος» σε περίπτωση νέου δημοψηφίσματος για το Brexit Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ηγέτης των Εργατικών, διαβεβαίωσε σήμερα ότι θα παρέμενε «ουδέτερος» στην περίπτωση που προκηρυσσόταν ένα νέο δημοψήφισμα για το Brexit.

Ο Κόρμπιν έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να οργανώσει ένα δεύτερο δημοψήφισμα, εφόσον κερδίσει τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου. «Ως πρωθυπουργός θα υιοθετούσα μια ουδέτερη στάση ώστε να μπορώ να υλοποιήσω με αξιόπιστο τρόπο το αποτέλεσμα και να ενώσω τις κοινότητές μας και τη χώρα μας αντί να συνεχίζω μια ατέρμονη συζήτηση με την ΕΕ και το Brexit», είπε στο ντιμπέιτ που μεταδόθηκε από το BBC. Η δήλωση αυτή είναι η πιο σαφής που έχει κάνει ο Κόρμπιν για το Brexit μέχρι σήμερα. Ο ηγέτης των Εργατικών έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις επειδή είχε αρνηθεί να ξεκαθαρίσει με ποια πλευρά θα τασσόταν, στην περίπτωση ενός νέου δημοψηφίσματος.

Ο Κόρμπιν δηλώνει ότι, αν εκλεγεί πρωθυπουργός, θα ήθελε να επαναδιαπραγματευτεί μια συμφωνία αποχώρησης με την ΕΕ και στη συνέχεια να τη θέσει σε δημοψήφισμα, ζητώντας παράλληλα από τους Βρετανούς ψηφοφόρους να αποφασίσουν αν θα πρέπει να ακυρωθεί το Brexit και να παραμείνει η χώρα μέλος της ΕΕ. «Ο ρόλος μου και ο ρόλος της κυβέρνησής μας θα είναι να διασφαλίσουμε ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί σε καλό κλίμα και θα υπακούσουμε στο αποτέλεσμά του», είπε, υπενθυμίζοντας τον βαθύ διχασμό που προκάλεσε το δημοψήφισμα του 2016, όταν το 52% των Βρετανών ψήφισε υπέρ της αποχώρησης.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, το Συντηρητικό Κόμμα του οποίου προηγείται στις δημοσκοπήσεις, σκοπεύει να επικυρώσει στο κοινοβούλιο τη συμφωνία που διαπραγματεύτηκε με την ΕΕ και να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM